Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

the life with the sign of Capricorn

the life with the sign of Capricorn .......

Ο τράγος είναι ένα βαθιά παράδοξο image στο μύθο.Ο τράγος συμβολίζει την ασέλγεια, και η μεγάλη κατσίκα είναι ο θεός Παν με την αγριότητα του σάτυρου, προσωποποιεί την χωρίς έλεγχο δύναμη της ζωής εκφρασμένη σαν ανθρώπινη λαγνεία και πόθος.
Ο Κρόνος επίσης ο οποίος είναι ο θεός του χρόνου που θέτει τα όρια της θνητής ανθρώπινης ζωής, και έτσι ενσωματώνει όχι μόνο την αφθονία της φύσης αλλά επίσης και τη σκληρή θνητότητα.

Το ζώδιο του Αιγόκερω αρχίζει το χειμερινό ηλιοστάσιο όταν οι νύκτες είναι πιο μεγάλες και η αίσθηση της ελπίδας έχει πέσει πιο χαμηλά .

Αυτό το διάστημα του σκοταδιού και της απελπισίας ο μυθικός θεός Ήλιος ξαναγεννιέται κάθε χρόνο.Ο Αιγόκερως εκφράζει πολλά επίπεδα ερμηνείας, από την αισθησιακή ερμηνεία της γής στο αναπόφευκτο του θανάτου, και την ελπίδα της λύτρωσης και της σωτηρίας, σ`ότι γεννιέται όταν η αίσθηση της θνητότητας είναι πολύ έντονη.

Ο Αιγόκερως είναι ένα ζώδιο απ`τα δύο : σκοτάδι και φως, δομή και εγκατάλειψη.Δεν εκπλήσσει ότι αυτοί στους οποίους το ζώδιο προεξέχει συχνά έχουν τέτοια δυσκολία στην κατανόηση των καθώς φαίνεται αντιφαντικών πλευρών της φύσης τους.
Η περιοχή του Αιγόκερω είναι γόνιμη αλλά ορεινή και παρουσιάζει όχι μόνο της ζωής τις ανταμοιβές αλλά και την σκληρή δουλειά.
Αυτές οι ιδιαιτερότητες στις οποίες εμφασίζεται το τελευταίο από τα ζώδια της γης είναι ενημερωμένοι καλά από το εύθραστο της δόξας και την παροδικότητα της υλικής επιτυχίας και μολονότι μπορεί να αγωνίζονται να διακριθούν, οι φιλοδοξίες τους είναι με τη διάθεση από τη τη γνώση ότι αυτοί είναι επίσης θνητοί.

Έτσι μια στέρεη συνεισφορά στις μελλοντικές γενιές γίνεται συχνά του Αιγόκερω ο τελικός σκοπός.

Ο θεός του χρόνου είναι επίσης και θεός της ιστορίας και η γνώση της σημαντικότητας του χρόνου παράγει μια χρησιμότητα και αξία του παρελθόντος και της συνεισφοράς του στο παρόν και στο μέλλον.
Ο Αιγόκερως αντανακλά ένα βαθύ σεβασμό για την παράδοση και τη διατήρηση σε ότι έχει αποδειχθεί χρήσιμο και με αξία, μέσα από αγώνα και εξέταση.

Η σοφία η οποία βρίσκεται πάνω στην κορυφή του βουνού δεν είναι τίποτε άλλο από μια σύνοψη φιλοσοφικού περιεχομένου που όμως εκφράζει μια βαθιά κατανόηση στους νόμους της ζωής.
Αυτή η άφθαρτη αίσθηση της σιγουριάς-στη ζωής το απρόβλεπτο πρόσωπο- μπορεί να αναδυθεί αργά και σταθερά μέσα απ`την εμπειρία της αποτυχίας τόσο όσο και της επιτυχίας.

η καπατσοσύνη παντρεύεται την κοσμικότητα

Σ`ένα καθημερινό επίπεδο, ο Αιγόκερως είναι καπάτσος και κοσμικός.
Ακόμα και σαν παιδιά αυτοί στους οποίους το ζώδιο αυτό είναι δυνατό είναι σκληρό γι`αυτόν να κάνει ανοησίες.
Κάτω απ`την αιγοκερίσια εξυπνάδα του να εκτιμάει πώς να κάνει κάτι μέσα στον κακό κόσμο, υπάρχει συχνά μια πολύ δυνατή λαχτάρα να απελευθερωθεί και να εξερευνήσει περισσότερο φαντασιακά πεδία.Ακόμη η φροντίδα του Αιγόκερω με την επιβίωση μπορεί να δημιουργήσει επιβαλλόμενα απ`τον ίδιο όρια, και έναν σκληρό αυτό-έλεγχο ο οποίος κλείνει τις πόρτες στην απλή ευχαρίστηση και τη χαρά επειδή αυτό φαίνεται τόσο μαλθακό.

Μια βαθιά αίσθηση της υπευθυνότητας στην οικογένεια και στο παρελθόν έχει προτεραιότητα απ`το κυνήγι της απόλαυσης και αυτό το ζώδιο μπορεί να στηρίζεται πάνω στο να κρατάει υποσχέσεις και καθήκοντα που απορρέουν με φροντίδα και ακεραιότητα.
Μερικές φορές του Αιγόκερω το βαθιά συντηρητικό πνεύμα μπορεί να υποτιμά οτιδήποτε το οποίο φαίνεται εύκολο και μια αυστηρότητα της σκέψης μπορεί να αποκαλύπτεται.

Ακόμη η μυθική φιγούρα του Πάνα υπαινίσσεται μια εύθυμη εγκατάλειψη κρυμμένη κάτω απ`την επιφάνεια της καθώς φαίνεται αδιαπέραστης κλειστότητάς του και της μη εκδηλωτικότητας.

Ο Αιγόκερως μπορεί να μέινει μόνος καλύτερα απ`όλους και έχει τη δύναμη και την πειθαρχία να συνεχίζει να εργάζεται για ένα σκοπό, χωρίς να ενδιαφέρεται για το πόσο αμετακίνητα φαίνονται τα εμπόδια.

Ακόμα κι`όταν είναι στην «κορυφή του βουνού» μπορεί να αναρωτιόνται γιατί οι άλλοι αρκούνται να απολαμβάνουν το να είναι ελεύθεροι από την ευδαιμονία.Ίσως γιατί τους λείπει του Αιγόκερω η δυνατή περηφάνεια και το αυτοδύναμο πνεύμά του, αυτά δηλαδή για τα οποία οι άλλοι δεν ντρέπονται να ζητήσουν βοήθεια.

Οι πλανήτες που βρίσκονται στον Αιγόκερω θα εκφράζουν τις ενέργειες τους και τα ένστικτά τους μέσα από έναν τρόπο που θα τους εμφανίζει κατώτερους απ`το πραγματικό (δηλ. συγκρατημένους ) αλλά με δυνατά ανθεκτικό τρόπο.
Η πραγματική δύναμη του Αιγόκερω μπορεί να μην γίνεται φανερή μέχρι η ιδιαιτερότητα μεγαλώσει στα χρόνια, και έχει δοκιμάσει αρκετά της ζωής τις σταθερές αξίες και σκοπούς.Γι`αυτό το λόγο, οι νέοι άνθρωποι στους οποίους το ζώδιο είναι δυνατό μπορεί να περάσουν από περιόδους όπου αυτοί φαίνονται να μην κάνουν τίποτα αλλά είναι πειθαρχημένοι και σοφοί, γιατί είναι απαραίτητο να εξετάσουν τη ζωή και τις προκλήσεις της υπάρχουσας εξουσίας πριν έρθει οποιαδήποτε μόνιμη δέσμευση.

Αυτοί με μια έμφαση στον Αιγόκερω χρειάζονται αργά ή γρήγορα (αλλά πιθανό αργά), να φτιάξουν τη σφραγίδα τους πάνω στον κόσμο μέσα από μια χρήσιμη συνεισφορά στην κοινωνία.
Του Αιγόκερω η έμφυτη καπατσοσύνη τον βοηθάει να κατανοήσει αυτό που είναι σοφότερο να αλλάξει τον κόσμο αργά από μέσα απ`ότι να καταστρέψει καθιερωμένες απ`το χρόνο δομές στο όνομα των ιδεολογικών αρχών.

Όταν ο Αιγόκερως μάχεται ενάντια σε τέτοιες δομές, δεν γίνεται με παρορμητική ώθηση, αλλά μέσα από πραγματική συναίσθηση ότι ο δρόμος είναι μπλοκαρισμένος και πρέπει να καθαρίσει πριν έρθει η λογική πρόοδος.
Στον Αιγόκερω βρίσκεται η τεράστια αντοχή και δύναμη της γης, τιθασσεύεται απ`την ανθρώπινη θέληση, κατευθυνόμενη με σεβασμό για τους νόμους και σε τελευταία ανάλυση σκοπεύει στην υποστήριξη του μέλλοντος, με ότι καλύτερο απ`το παρελθόν, τόσο ώστε η ασφάλεια και η συνέχεια της ζωής να προστατεύεται.

Η Σκια

Η σκοτεινή πλευρά του κάθε ζωδιακού συμβόλου συνδέεται με τα κομμάτια της προσωπικότητας τα οποία η ιδιαιτερότητα δεν μπορεί να αναγνωρίσει και δεν μπορεί να εκφράσει.

Και μπορεί να περιμένουμε ότι με όλο τον Αιγοκερίσιο ρεαλισμό τη γήινη σοφία και την έμφαση πάνω στο γήινο και πρακτικό, όλα αυτά τα καταπιεσμένα συναισθήματα όνειρα και φαντασίες έχουν πάει κάπου.

Μετά από αυτά ο Αιγόκερως είναι πολύπλοκος και ευαίσθητος και είναι πολύ πιο βαθύς απ`ότι συχνά εμφανίζεται.Έτσι μπορούμε να οναμάσουμε τη σκοτεινή του πλευρά «Το σύνδρομο του φανατισμού».Αυτή η συγκεκριμένη φιγούρα της σκιάς συνδέεται με ένα άλλο το οποίο μπορούμε να ονομάσουμε «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

Η Αιγοκερίσια σκιά προχωρώντας φανατικά μπορεί να έχει ένα προσωπικό συμφέρον για να μοχθήσει γύρω απ`ότιδήποτε.Όταν τον ακούσεις πρώτα να μιλάει, μπορεί να γελάσεις.
Α! καλά, ανόητος άντρας ή γυναίκα, που ηθικολογεί μ`αυτόν τον τρόπο, δεν γνωρίζει ότι εσύ δεν μπορείς να αλλάξεις την ανθρώπινη φύση ?

Αλλά η Αιγοκερίσια σκιά πιστεύει ότι εσύ μπορείς.Και είτε αφορά το sex, ή χρήματα ή θρησκεία ή πολιτική ή δίνοντας πολλές μη ευπρόσδεκτες συμβουλές γύρω απ`το πώς εσύ θα έπρεπε να προχωράς στη ζωή σου, η Αιγοκερίσια σκιά ξεφεύγει απ`τα χέρια και μπορεί να παγώσει το αίμα σου, επειδή μοιάζει κάπως έτσι : κάνε όπως σου λέω και μη ρωτάς.

Τι πραγματικά συμβαίνει γύρω απ`του Αιγόκερω τη σκιερή πλευρά της φύσης του : πάντα έχει ένα σχέδιο να αλλάξει την κοινωνία, το οποίο φυσικά καθιστά αναγκαία την αλλαγή του τρόπου, ο οποίος φυσικά σημαίνει ότι δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος για διαφωνούντες, το οποίο αυτό σημαίνει ότι εσύ βίαια απομακρύνεσαι ή αποζημιώνεσαι και απολύεσαι.

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.Αυτό το οποίο χρειάζεται αλλαγή στα μάτια του Αιγόκερω δεν χρειάζεται να είναι το μεγάλο τμήμα της κοινωνίας.Αυτό μπορεί να είσαι εσύ : ο σύζυγος ή η σύζυγος, εραστής ή το παιδί.

Και μπορείς να δείς την ίδια λάμψη φανατισμού στου Αιγόκερω τη φρονιμάδα και τη γνωστή ματιά του.Κοίτα το στο πιο αγαπημένο του hobby και θα δείς ότι δεν ανέχεται αντίθεση (άρνηση).Αρνήσου τις συμβουλές του και θα έχεις τη μόνιμη προσβολή του.(το μόνιμο θίξιμό του).
Και συχνά χειρίζεται με τον πιο σκανδαλώδη (σκληρό) τρόπο για να προχωρήσεις με τα σχέδια του, επειδή είναι πεισμένος ότι το δικό του είναι σωστό και στο τέλος οτιδήποτε αυτός έχει χρησιμοποιήσει- αν και ασυνείδητα (αδίστακτα)-θα του είναι ανεκτό από τα αποτελέσματα που θα εισπράξει.

Το θέμα είναι, ότι ο Αιγόκερως σπανίως αφήνεται σε οράματα ή φαντασίες οποιουδήποτε πεδίου δράσης, επειδή είναι τόσο απασχαλημένος στο να είναι ρεαλιστής.

Αυτός δεν θα επιτρέπει στον εαυτό του οποιαδήποτε φαντασία γύρω από το πώς ο κόσμος θα μπορούσε να είναι, επειδή αυτός εξαναγκάζει τον εαυτό του να κρατήσει τα μάτια του πάνω σε ότι πρακτικά μπορεί να αποκτηθεί.

Έχει μια πολύ δυνατή φαντασία και πολύ ενόραση (οξυδέρκεια).Και εσύ συχνά ανακαλύπτεις ότι ο Αιγόκερως έχει μια μυστική ενόραση (φαντασία) η οποία μαζεύεται (συγκεντρώνεται) γύρω απ`ότι αυτοί θα έκαναν εάν κάθε φορά έμπαιναν στο κάθισμα του μεγάλου οδηγού.

Το πρόβλημα βρίσκεται, στο ότι κρατάει τη φαντασία του όπως κάτι που είναι κλειδωμένο στο υπόγειο για 20 ή 30 χρόνια.

Αυτό φουσκώνει (διογκώνεται).Όταν αυτό βγαίνει έξω, ο Αιγόκερως χάνει τον υπέροχο ρεαλισμό, ο οποίος φεύγει μακριά από τα μεσσιανικά του όνειρα.Φυσικά ο κόσμος ή εσύ μπορεί να αλλάξει.Και αυτός ο άνθρωπος μπορεί να το κάνει.Και εάν εσύ αντιτίθεσαι σ`αυτό, ωραία, είναι μόνο οι αυταπάτες σου ή η απερισκεψία σου ή η ανοησία σου ή οτιδήποτε γίνεται η αιτία του ότι είσαι ανόητος και δεν αναγνωρίζεις την Απόλυτη Αλήθεια της πεποίθησής του.

Εάν δεν είσαι ο αποδέκτης της μεγάλης Αποστολής του (του Μεγάλου έργου) μπορεί να είσαι στη θέση του προσώπου που είναι πιο κοντά σ`αυτόν με το να ακούς ότι σχεδιάζει και με το να περιμένει να προσφέρεις κάθε τελευταία σταγόνα της ενέργειας σου στο να δείς ότι αυτός πετυχαίνει.

Εκει η αιγοκερίσια σκιά μπορεί συχνά να κάνει τους άλλους να υποφέρουν, γιατί μέσα σε μια σχέση ή μέσα σε μια οικογενειακή κατάσταση αυτός προτιμάει να θυσιάσει οποιουδήποτε άλλου τη θέληση για το δικό του.

Αν αυτό είναι η ηθική του ή οι απόψεις του για τα χρήματα ή οτιδήποτε είναι η πεποίθησή του μπορεί να περιμένει ότι οποιοσδήποτε άλλος να συμφωνήσει μαζί του.
Αυτός είναι ο Αιγόκερως πατέρας που πιστεύει-φανατικά- ότι η σκληρή δουλειά είναι καλή για σένα και κρατάει το επίδομα των παιδιών σε ένα πολύ χαμηλό ποσό αν και αυτός έχει πολλές καταθέσεις στην τράπεζα.

Είναι η Αιγοκερίσια μητέρα η οποία είναι αυστηρή στους ηθικούς κανόνες ή στους κοινωνικούς κώδικες που ανηλεώς επιβάλλει πάνω στο σύζυγο και στην οικογένεια.

Εν συντομία η Αιγοκερίσια σκιά προσπαθεί να κατευθύνει τη θέληση οποιουδήποτε άλλου προς το μέρος της (προς το δικό του μέρος), και του οποιουδήποτε άλλου οι ανάγκες, οι επιθυμίες, οι ιδέες και ο τρόπος ζωής σύμφωνα με τη δική του άποψη από το πώς θα έπρεπε να προχωράνε (να γίνουν).

Μόνο ένας εξαπατημένος ανόητος πιστεύει ότι αυτός μπορεί να αλλάξει των άλλων ανθρώπων τη φύση τους απλά βγάζοντας κανόνες (βγάζοντας μια εντολή).
Και μόνο ένας εξαπατημένος ανόητος πιστεύει ότι αυτός ακόμη έχει το σωστό τρόπο να το κάνει.

Επειδή ο Αιγόκερως είναι ένα πολύ ισχυρό ζώδιο το οποίο συνήθως πραγματοποιεί πολλά μέσα στον κόσμο, έχει μια επικίνδυνη σκιά.

Αυτό που είναι πολύ σημαντικό για τον αιγόκερω είναι να αναμετρηθεί με την τάση του φανατισμού που έχει στον εαυτό του επειδή αυτός πάντα έχει την πιθανότητα να καταλήγει σε μια θέση (άποψη) υπευθυνότητας με κάποιο τρόπο και συνήθως έχουν οι άλλοι άνθρωποι την ανάγκη του δικού του χεριού για οδηγό.

Εάν κάνει κατάχρηση αυτού του χεριού, είναι πολύ πιο αμείλικτο απ΄ότι η μικρή σκια των ανθρώπων που έχουν μικρή επίδραση πάνω στων άλλων των ανθρώπων τις ζωές.

Το να μάθει την ανεκτικότητα είναι σκληρό μερικές φορές για τον Αιγόκερω επειδή αυτός συχνά έχει πειθαρχήσει τον εαυτό του και τις ανάγκες του με σκληρό τρόπο για να πετυχει αργότερα το σκοπό του (στο στόχο του).

Αυτός δεν μπορεί να καταλάβει γιατί οι άλλοι δεν είναι ικανοί να επιβάλλουν την ίδια πειθαρχία, επειδή δεν αντιλαμβάνεται ότι οι στόχοι τους μπορεί να είναι διαφορετικοί ή ότι αυτοί δεν έχουν οποιονδήποτε σκοπό (στόχο) με την αίσθηση που αυτός έχει.

Ο Αιγόκερως συνδέεται με το μύθο του πατέρα και τη σκοτεινή πλευρά απ`του πατέρα την τυραννία.Δεν μπορείς να γίνεις ένας τύραννος αν δεν έχεις βάλλει παρωπίδες γερά στον εαυτό σου σε κάθε άλλη άποψη κάποιου άλλου απ`τη δική σου.

Η συνταγή για του Αιγόκερω τη σκιά είναι συχνά μια μικρή προσπάθεια στην κατανόηση ότι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί και έχουν διαφορετικές ανάγκες και επιθυμίες.

Ο Αιγόκερως μπορεί συχνά να ωφεληθεί απ`την αστρολογία επειδή μπορεί να του μάθει ότι υπάρχουν δώδεκα βασικά μονοπάτια ζωής και όχι μόνο ένα.Κάτω απ`την πανοπλία που ο Αιγόκερως πρέπει να φοράει για το ταξίδι του (τη διαδρομή του) μέσα σ`έναν αφιλόξενο ή γεμάτο πρόσκληση κόσμο, αυτός είναι ικανός για αγάπη και αφοσίωση όπως κάθε άλλο πρόσωπο.

Αυτός χρειάζεται να θυμάται την ικανότητά του για αγάπη και επίσης να θυμάται ότι η αγάπη σ`ένα άλλο πρόσωπο σημαίνει να το αναγνωρίζεις και όχι να το οδηγείς (κατευθύνεις).

Ο πατέρας-είτε η φιγούρα εμφανίζεται σ`ενός άνδρα ή σε μιας γυναίκας την ψυχή-γίνεται μια θετική φόρμα (μοντέλο) και ένας που προσφέρει υποστήριξη,καθοδήγηση,σοφία,εκπαιδευση μέσα στους δρόμους του κόσμου.

Ο Πατέρας σε μια αρνητική φόρμα προσφέρει υποστήριξη μόνο αν είσαι προετοιμασμένος να ακούσεις τις συμβουλές του, προσφέρει καθοδήγηση μόνο αν δεχτείς τις απόψεις του (σαν αρχές) in toto, προσφέρει τη σοφία του μόνο αν εσύ δεν αναγνωρίσεις άλλη πηγή γι`αυτήν, και εκπαιδεύει στους δρόμους του κόσμου σύμφωνα με τη δική του εικόνα για τον κόσμο.Αυτό το είδος του πατέρα κατακρατάει την αγάπη εάν δεν υπάρχει υπακοή.

Η ρίζα γι`αυτό βρίσκεται στον έντονο συναισθηματικό οδηγό τον οποίο ο Αιγόκερως συχνά καταπιέζει και ο οποίος τελικά αρχίζει να κατατρώει σιγά-σιγά τη συνήθως λογική διαδικασία σκέψης, κάνοντάς τον τυφλό όταν αυτός πιστεύει ότι βλέπει.

Όσο περισσότερο ο Αιγόκερως εκφράζει τις δυνατές συναισθηματικές του ανάγκες μέσα στις ανθρώπινες σχέσεις, τόσο λιγώτερο είναι πιθανό να κάνουν άνω-κάτω το όραμά του.

Και όσο επιτρέπει στον εαυτό του να χαλαρώνει μερικές φορές, τόσο περισσότερο μπορεί να δεί ότι οι λιγότερο πειθαρχημένες ψυχές δεν αξίζουν λιγότερο, αλλά συχνά κρατάνε το κλειδί για χαρά και απόλαυση στη ζωή κάτι το οποίο μπορεί να λείπει απ`τον εαυτό του.

Μετά μπορεί να έχουμε ένα πραγματικά γλυκό και ευδιάθετο Αιγόκερω που μπορεί να χορεύει τόσο καλά όσο και να σκαρφαλώνει και να ανεβαίνει.

προσωπικές παρατηρήσεις :

το σύμβολο του δεν είναι μόνο η κατσίκα αλλά κατσίκα με ουρά ψαριού, και αυτό κάτι λέει για τη φύση του....

και εξωτερικός και εσωτερικός κυβερνήτης είναι ο κρόνος, με αποτέλεσμα να είναι το σημείο στο ωροσκόπιο που έχεις σχέση με την πραγματικότητα...

aspects με τον ουρανό σ αυτό το σημείο του ωροσκοπίου του κάνουν την άνοδο πιο εντυπωσιακή και πιο γρήγορη....

υπάρχει μια ιδιαίτερη σχέση με το sex, εξ αιτίας έντονων Διονυσιακών στοιχείων και του Θεού Πάνα, και την ίδια ώρα πάσχει απο πανικό...αν είναι καλλιτέχνης επιτυχαίνει έτσι την πολυπόθητη synthesis.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου