Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

...απολογισμός 2013 : η μοίρα στη ζωή μας...:) ♥

...απολογισμός 2013 : η μοίρα στη ζωή μας...:)  

με αφορμή τον απολογισμό του fcb, έμεινε απέξω έντα καταπληκτικό κείμενο που είχα σαν έμπνευση γράψει στις 16/9/2013, και τον  pluto stationary τότε...

..σήμερα η είσοδος του Άρη στο ζυγό, επικαιροποιεί όσο το περισσότερο δυνατόν εκείνο το κείμενο αφού ο pluto απ το ταξίδι του στον αικόγερω, έως περίπου Ιούλη του 2014, θα κάνει ένα συνεχές t -square με κορυφή τον ίδιο, όπερ σημαίνει γι αυτούς που καταλαβαίνουν πιο πολλά, το αρχέτυπο του ψυχολογικά θα μας "συστήνεται" συνεχώς, όπως κάνει και όταν είναι stationary...

ΚΟΛΥΜΠΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΣΤΥΓΑΣ : Η Μοίρα στη Ζωή μας, as revenge of the our animal side …..

το φθινόπωρο πλησιάζει με βήμα ταχύ, και θα πρέπει να το προυπαντίσουμε με "χειμωνιάτικες συνθήκες" ...

και σήμερα βρισκόμενος με δύο υπέροχους αστρολόγους του FAS, μιλήσαμε μεταξύ άλλων και για τον Πλούτωνα....(αφορά την ημέρα της 16/9)....

Γυναίκες ή άντρες που νιώθουν ότι είναι πολύ κολλημένες με κάποιον άντρα ή γυναίκα αντίστοιχα αυτές τις μέρες, βρίσκονται κάτω απ την επίδραση της στάσης του Πλούτωνα…
και ιδιαίτερα τα χαρούμενα και ανέμελα ζώδια του Αέρα, που έχουν βρεί το ''μπελά " τους...

Για ρωτήστε τα Διδυμάκια για παράδειγμα...

Σε τέτοιες περιόδους ολόκληρο το Αρχέτυπο ενός stationary planet, μας δείχνει καθαρά όλη τη Λειτουργικότητα του.Και τα θετικά του και τα αρνητικά του.
Διότι ένας stationary planet μας δείχνει πάντα μια δυνατή εστία ή συγκέντρωση των ενεργειών αφενός και αφετέρου εξ αιτίας επίσης της compulsive and obsessive  φύσης του. 
Και ο Πλούτωνας τα έχει και τα δύο.

Και αυτά θα τα εκδηλώνει στις ζωές σας συνεχώς έως και τέλη του Ιούλη του 2014, αφού θάναι κορυφή t square…όπερ σημαίνει η λειτουργικότητα του θα επαναλαμβάνεται again and again again and again…μέχρις να συνειδητοποιηθεί και χαλαρώσει…

Ήδη στον πολιτικό στίβο απασχολεί όλους τα "τσιμπήματα" της Λερναίας Υδρας, που είχε εκκολαφθεί τόσα χρόνια.Και επειδή μιλάμε για Πλούτωνα,δεν είναι ποτέ εύκολη μια αποκρυπτόγραφηση του.
Μην ξεχνάτε ότι ήταν αόρατος στη Μυθολογία, και κάθε φορά που έκανε την εμφάνιση του ή "άνοιγε" η Γη στην κυριολεξία για να "καταπιεί" την ανυποψίαστη και αθώα Περσεφόνη ή "σόκαρε" με διάφορα γεγονότα προκειμένου να αρχίσει η διαδρομή στον Κάτω Κόσμο.

Και αυτά τα γεγονότα συνήθως τα εισπράττουμε σαν μοίρα.Και η μοίρα είναι αμφότερα οριστική και τελεσίδικη και ακόμα πιο παράδοξα στηρίζεται επάνω σε ανθρώπινες επιλογές για την καρποφορία της.

Σαν έννοια συχνά είναι απεχθής για τη συνειδητότητα του Δυτικού Νού, υποδηλώνοντας στους πιο πολλούς,ένα συναίσθημα αδυναμίας,ανικανότητας και ταπείνωσης, αναφέρει
η Liz Greene.Μοίρα σημαίνει "αυτό που έχει γραφτεί".

τώρα αν αυτά τα συναισθήματα τα προκαλείτε στους άλλους και σε λίγο καιρό τα εισπράττετε πίσω, ελπίζω να κατανοείτε λίγο της διεργασίες της μοίρας...

Αν και μπορούμε να βρίσκουμε επιστημονικούς η θρησκευτικούς λόγους να κάνουμε τους φυσικούς ρυθμούς της ζωής και του θανάτου πιο "εύγεστους'', δεν έχουμε χάσει το φόβο μας σ αυτό που εμφανίζεται γραμμένο, πριν πούμε το οτιδήποτε γι αυτό το θέμα.

Έτσι το θέμα της μοίρας ανάγεται σε θέμα ανησυχίας και θυμού, αποτελέσματα συνήθως της ανυπομονησίας μας, γιατί το ίδιο το θέμα της μοίρας τα προκαλεί.

Πριν προχωρήσω σε αναγωγή κάποιων συμπερασμάτων, καλό είναι να δούμε ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ είναι η θέση του Πλούτωνα Σήμερα.
Και αυτό επειδή όπως είπαμε όχι μόνο σχετίζεται με τη Μοίρα, αλλά ήταν και αόρατος.

Ο Πλούτωνας έχει ελλειπτική τροχιά, ως γνωστόν κάτι που σημαίνει ότι σε κάποια ζώδια ταξιδεύει αργά, και σε κάποια πιο γρήγορα.Απ το 2006 έχει κόψει ταχύτητα, κάνοντας την Επιστημονική κοινότητα να αναρωτιέται αν είναι πλανήτης ή όχι 76 χρόνια απ την ανακάλυψη του, με αποτέλεσμα να του δώσουν το όνομα πλανήτης-νάνος.

Στην ουσία εμείς Μυθολογικά γνωρίζαμε το story του.Μαζί με τον Χάροντα που αποτελούν διπλό πλανήτη απλά "πήραν τη βάρκα τους στα νερά του Αχέροντα και έφυγαν" για τα σκοτάδια του Κάτω Κόσμου,για τη μητέρα του τη Νύχτα.
Όντως τότε η επιστημονική κοινότητα ανεκάλυψε δύο δορυφόρους του, τους οποίους ονόμασε Ύδρα (το γνωστό τέρας της Μυθολογίας), και Νύχτα (η μυθολογική του Μητέρα).Έτσι τα αποτελέσματα της επιρροής του συνεχώς γίνονται και πιο αόρατα στους πιο πολλούς, και πιο σοκαριστικά όταν εμφανίζονται.
Το αίσθημα μου υπάρχει είναι ότι έτσι μικραίνουν σε συνειδητότητα το Σύμπαν,αυξάνοντας την έννοια της Μοίρας.

Σαν ανθρωπιστής αστρολόγος, πάντα τονίζω ότι στην individual ανάπτυξη, δεν υπάρχει μοίρα, συνεπώς μια ιδιαιτερότητα έχει την ελευθερία και την ευχέρεια, να εργαστεί επάνω σε ένα δύσκολο χαρακτηριστικό ή περιστατικό, και να αποφύγει τη διεργασία της μοίρας…

Αλλά με το συλλογικό τι γίνεται ? Εκεί τα πράγματα είναι πιο ανελαστικά, και συνεπώς η μοίρα είναι δύσκολο να αποφευχθεί….Συνήθως αυτή την ευθύνη την αναλαμβάνουν οι ηγεσίες των κοινωνιών, οι οποίοι στην παρούσα φάση όχι μόνο είναι μικρότεροι των περιστάσεων, αλλά τελείως ασυνειδητοποίητοι.

Και σαν να μην φτάνουν τα παραπάνω συνεχίζονται τα τετράγωνα του με τον πλανήτη Ουρανό που έχουν αρχίσει απ τον Ιούνη του 2012 και θα έχουμε μέχρις το 2015, εφτά συνολικά hits,κάτι που επίσης είναι σπάνιο φαινόμενα για τόσα πολλά hits.

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές γι αυτά και θα ξαναμιλήσουμε again and again…

Και καθώς κοιτάμε να μετακινούμαστε με αυτά, βλέπουμε τον Πλούτωνα να μεταμορφώνει αργά αλλά σταθερά τις δομές των ζωών μας…

(είναι δεν είναι, μαζί με την Περσεφόνη ο Πλούτωνας, την άλλαξε, τη μετασχημάτισε απο κορίτσι σε γυναίκα...έτσι θέλεις δεν θέλεις, θα αφήσεις τις ναρκισσιστικές σου παράνοιες, και στις εκλείψεις σε λίγο θα φρικάρεις,. το πόσο θα νιώθεις ότι έχεις μεγαλώσει....και τότε δεν θα είναι η μοίρα, αλλά εσύ με τις επιλογές σου...) 

….και ο Ουρανός στον Κριό διαλύει την όποια στρατηγική θεωρούμε μόνο για τους εαυτούς μας και όχι στην ομάδα που ανήκουμε….

(δεν βλέπεις ότι μόλις πας να κάνεις στρατηγικές αγόρι μου, σου έχει «ξεφύγει" φύγει μέσα απ τα χέρια σου, όπως του Ορφέα η Ευρυδίκη....)….

γι αυτό σου λέω …αστα …όπως τα φέρει….καλύτερα θάρθουν έτσι…..
δεν ελέγχεις τίποτε και ας κάνεις όσα παιγνίδια δύναμης θέλεις...




by th way, τα παιγνίδια δύναμης τα κάνεις, επειδή είσαι άγονος και στείρος στο θέμα της ζωής σου, που τα εκδηλώνεις...

μπορείτε να τα δείτε σε ποιους οίκους του ωροσκοπίου σου «πέφτουν» όλα αυτά και θα έχετε μια καθαρή εικόνα….

Μια άλλη απλή ερμηνεία του τετραγώνου είναι ότι ο κόσμος-κυβερνήσεις εργάζονται για να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη τους επάνω στα σωστά και τα λάθη που αντιλαμβάνονται στην κοινωνία.Αλλά ποιός ελέγχει τη Δύναμη του για να αποφασίσει τι είναι σωστό και τι λάθος, είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε σε συλλογικό.

Τι να πούμε : πρέπει να μάθουμε να ελέγχουμε τι Δύναμη μας για το σωστό μας ... 

σιγά μην το μάθουμε.... ακριβώς γιατί μας αρέσει να τα ανάγουμε στη μοίρα.....

οπότε "μείνε με τη μοίρα σου"....

Μ αυτό είναι μια Ουράνια Σκέψη,και τα πρέπει ο Πλούτωνας όχι μόνο μισεί τα πρέπει, γιατί αν δεν τα μισούσε δεν θα έκλεβε τη μικρή ανυποψίαστη Περσεφόνη απ τη Μητέρα της, ούτε θα κυβερνούσε τις ψυχές των ανθρώπων αποφασίζοντας πότε θα τους πάρει κοντά τους, και ούτε θα είχε τον τελευταίο λόγο να θέλει πως θα ζήσεις εσύ....

Σ αυτό το τελευταίο αν το διαλογιστούμε,του δημιουργεί και το πιο ανηλεές και απάνθρωπο χαρακτηριστικό του :Έχει τον τελευταίο λόγο επάνω στη Ψυχή σου, και αυτός είναι που θα σου πει τον τρόπο που θα ζήσεις και πως θα ζήσεις, επιστρέφοντας στο αστρονομικό φαινόμενο της στάσης του..

Φανταστείτε ανθρώπους και κυβερνήσεις που είναι ταυτισμένες με το αρχέτυπο αυτό, με την obsessive εμμονή τους να κάνουν άνω-κάτω τη ζωή σου.

Και βέβαια είναι παράνοια και ψύχωση αυτό, σύμφωνα με ένα εξευγενισμένο και ορθολογιστικό μυαλό.
Παρόλα αυτά παράγει πλούτο, αλλά έχει και θεραπευτικές ιδιότητες.Αυτή είναι η τεράστια παραδοξότητα του.

Ο Πλούτωνας ήταν και είναι αόρατος.Τέτοιες μέρες stationary, είναι απ τις λίγες φορές που τον βλέπουμε…..
Σ αυτό θα σταθούμε μήπως και κατορθώσουμε να τον αναγνωρίσουμε και συμφιλιωθούμε με την ενέργεια του.Γιατί σαν βασιλιάς του Κάτω Κόσμου και του Σκοταδιού, δεν φαίνεται.Τιμώντας τους Θεούς της Ημέρας,τον αγνοούμε και είναι ότι χειρότερο.

Αν νιώσετε κολλημένοι σε αρνητικά υποδείγματα υπερβολικής ανησυχίας και θυμού με έναν τυφλό και rigid τρόπο ή νιώσετε υπερβολική αδυναμία και ανικανότητα,χωρίς να μπορούν να ικανοποιηθούν τα άλλα τμήματα του Εαυτού σας,όλη η ψυχική ενέργεια είναι εγκλωβισμένη στην υπηρεσία του Πλούτωνα.

Εδώ ακριβώς είναι το παράδοξο :για πολύ λίγο χρόνο,είναι συγκεντρωμένη όλη η ενέργεια σας ΣΤΟ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ...

Απίστευτο αλλά αληθινό.

(συνεπώς μας παρουσιάζετε η μεγάλη ευκαιρία, να επιμείνουμε σε δημιουργικούς στόχους, μέχρις τον Ιούλη, και να τους δούμε όλους μεταμορφωμένους μαζί με εμάς...) 

Και για να μην τα περιγράφω σαν μοίρα,προτιμώ το δρόμο της ψυχολογίας που ταιρίαζει στη δική μου ψυχοσύνθεση.Κατ αρχήν η ενέργεια αυτή , έχει το χάρισμα να ενεργεί στο παρά πέντε στην κυριολεξία, προς όφελος σου, όπως αναφέρει η Erin Sullivan.

Σκεφτείτε πόσοι αθλητικοί αγώνες κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα.Όσα φέρνει η στιγμή δεν φέρνει ο χρόνος όλος.
Εκεί ο Άρης μεταστοιχειώθηκε στην ενέργεια του Πλούτωνα.Γι αυτό και υπάρχουν αστρολόγοι που θεωρούν ότι ο Πλούτωνας είναι η ανώτερη οκτάβα του Άρη.Με οκτώ φορές περισσότερο ενέργεια Άρη,όχι μόνο έχεις επιτύχει αλλά γίνεσαι αυτοκράτορας....."αυτά μωρό μου δεν τα ξέρεις ...είμαι σίγουρος....." 

Μια βασική προυπόθεση :θέλει "παγωμένο αίμα, όπως είναι η σύσταση του σαν πλανήτης απο πάγους,δηλ.πολύ ψυχραιμία.Αυτό σημαίνει ότι τα συναισθήματα είναι συγκεντρωμένα στον επιθυμητό στόχο.Δεν χωράνε υπερβολικοί συναισθηματισμοί την ώρα του στόχου.Τώρα αν ο στόχος είναι συναισθηματική σχέση και ο Πλούτωνας κατέχει θέση animus ή anima πάλι η ψυχραιμία είναι εκείνη που δίνει το τελικό κέρδος.

Για να έχουμε φτάσει σ αυτή την κατάσταση του να κερδίζουμε στο παρα πέντε πρέπει να θυμόμαστε ότι ο Πλούτωνας επίσης συμβολίζει αυτές τις βαθιές, υπόγειες δυνάμεις στη συλλογική ψυχή, οι οποίες καταστρέφουν και ανανεώνουν ότι είναι παλιό, απαρχαιωμένο και έχει περάσει ο καιρός του. Δουλεύει σαν μια μηχανή που «σκάβει» το βυθό μιας λίμνης, φέρνοντας στην επιφάνεια ό,τι είναι σαπισμένο και έτοιμο για να μπει στο σωρό λιπασμάτων, για να αναδυθεί η καινούρια ζωή καθαρότερη, φωτεινότερη και δυνατότερη απ’ ότι πριν. 

ΚΑΙ Προσέξτε : ο στόχος δεν μπορεί να είναι κάποιος που έχει "περάσει" ο καιρός του.

Όλα αυτά παραπέμπουν στην Αλχημεία που ο Πλούτωνας κρατάει το κλειδί της αλχημικής διεργασίας της putrefactio, η οποία ανοίγει την πόρτα του κάτω κόσμου και κάνει πιθανή την μεταμόρφωση της "πρωταρχικής" ουσίας.

Σ αυτές τις περιπτώσεις, συνεχίζοντας η Αλχημεία, ο Ποσειδώνας βρίσκεται στο έδαφος και πίσω απ Αυτόν.Δηλ.αυταπάτες τέρμα,καθαρότητα και άμεση ειλικρίνεια με τον Εαυτό.
Και αλοίμονο αν είστε σε φάση αφέλειας και ξεγνοιασιάς.....
Δεν υπάρχουν συνταγές επιτυχίας.Η διεργασία είναι καθαρά προσωπική.

φανταστείτε τώρα πλούτωνας και άρης σε συνεχή hard aspect μεταξύ τους, μέχρις το επερχόμενο καλοκαίρι....

Ο Πλούτωνας μου, δεν μου επιτρέπει να εκφράσω άλλα.εξ άλλου σαν τέλειο midpoint venus and mars in my 5th house, δεν κρατιέμαι με τίποτε για τις μικρούλες Περσεφόνες….Ή θα τις μαζέψω ή θα με μαζέψουν…

Κάτι που συστήνω και σε σας να τον αποδεχτείτε, για να "ανοίξουν" οι Πύλες του Κάτω Κόσμου.Και τότε θα δείτε :δεν είναι με κανέναν πλανήτη αντίθετος σαν ενέργεια.

Και αυτό μπορεί να συναχθεί απ το γεγονός οτι είναι your power to outgrow,renew and evolve......

Γι αυτό μην μπείτε στην παράνοια των ημερών, γιατί ο δρόμος είναι αυτοκαταστροφή απ τα tripping power, sexual games…Γιατί τέτοιες μέρες μπορεί να είναι και ευλογία…...blessings ευχόμενος ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ και ετοιμαστείτε να "παρηγορήσετε πολύ κόσμο συναισθηματικά"....

Τώρα σας τα λέω και για καλό χειμώνα με το αντίδοτο που υπάρχει για τα παρανοικά πλουτώνια παιγνίδια : κράτα τη δύναμη σου, αφού σ αρέσει να νικάς συνέχεια, και εγώ κρατάω την αγάπη…που κατά γνώμη σου σ αρέσει να χάνω…

Αλλά ποτέ δυστυχώς δεν θα βρεθούμε αγκαλιά,  και ποτέ δεν θα περάσουμε καμιά μαγική στιγμή…
και εσύ θα νομίζεις ότι φταίει η μοίρα…και εγώ το «ξερό» σου το κεφάλι…..





ΥΓ:Η Στύγα (Στυξ) στην ελληνική μυθολογία ήταν κόρη του Ωκεανού και της Θέτιδας. Μαζί με τον Πάλλαντα έκανε τέσσερα παιδιά τον Ζήλο, την Νίκη, το Κράτος και την Βία.Κατά τη μυθολογία, η Στυξ ήταν ένα από τα ποτάμια στις πύλες του Κάτω Κόσμου (η ομώνυμη πηγή βρίσκεται σήμερα στη βόρεια Πελοπόννησο, στην ανατολική πλαγιά του Χελμού). 

Θεοί και θνητοί έδιναν όρκο στα νερά της και η παραβίαση του όρκου από τους θεούς ισοδυναμούσε με δέκα χρόνια λήθαργο όμοιο με το θάνατο. 

Στα νερά αυτά η Θέτιδα είχε βουτήξει τον Αχιλλέα όταν τον γέννησε και του έκανε άτρωτο το σώμα, εκτός από το μέρος που τον κρατούσε την φτέρνα του.

...."οποιαδήποτε σχέση με το έργο της σημερινής πραγματικότητας είναι εντελώς συμπτωματική"...!!!!

υγ : by the way οι FELT έχουν μεγάλη συγγένεια με τους Tindersticks...

έπρεπε να είναι ο pluto stationary για να το καταλάβω..... 

ένα ΚΕΙΜΕΝΟ που δίνει όλη την εικόνα για την επερχόμενη χρονιά, γραμμένο το περασμένο Σεπτέμβρη....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου