Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Που ειμαστε τωρα : Grand trine in earth with Venus conj Mars trine Saturn trine Uranus –Sun in Virgo-Saturn in Capricorn retrograde : Different Drummers – το προβλημα της αυθεντικοτητας

Που ειμαστε τωρα : Grand trine in earth with Venus conj Mars trine Saturn trine Uranus –Sun in Virgo-Saturn in Capricorn retrograde : Different Drummers – το προβλημα της αυθεντικοτητας 
 
We have no idea of absolute reality, because "reality" is always something "observed." ( Carl Jung)

Πολλες φορες εχουμε πει απο εδω, ότι το ζυγισμα που κανουμε στην ποιοτητα και την ποσοτητα ενεργειας από τους πλανητες, στηριζεται στο που βρισκεται και ταξιδευει ο Ηλιος, η καρδια του Συστηματος και του Συμπαντος. Στην περιοχη της Παρθενου, και με τον Ηλιο εκει, γινεται πολυ δυνατος ο Ερμης σαν κυβερνητης της και με εξαρση ακομα σ αυτο το πεδιο. Εχει πτωση η Αφροδιτη και βλαβη ο Διας και ο Ποσειδωνας. Ακομα ο Ηλιος είναι peregrine. Και peregrine σημαινει οτι ειναι περιπλανωμενος, δεν είναι ουτε στο δικο του εδαφος σαν βασιλιας και κυριαρχος, ουτε φιλοξενουμενος με τιμες βασιλια σε ένα άλλο εδαφος, ουτε ακομα βρισκεται σε εχθρικο εδαφος ηττημενος, αλλα περιπλανιεται μεχρι να βρει ένα πιο σταθερο εδαφος, μετα απο διαφορες μαχες που εχει δωσει προκειμενου να γειωσει το οραμα του και το σκοπο του.

Δεν είναι τυχαιο ότι ο Ηλιος συμβολιζει τη διαδρομη του Ηρωα που υπαρχει σε ολους μεσα μας και σ αυτό παροτι αντιθετες ενεργειες εχει συνεργατη τον Αρη…. Ακομα ο Κρονος είναι retrograde και ετοιμαζεται να ευθυγραμμιστει προς τα μεσα του Σεπτεμβρη , και μεχρις στις αρχες του 20 να αλλαξει χωρο και να εισελθει στο ζωδιο του Υδροχοου, που και αυτο ειναι κατοικια του, οπου θα αλλαξει τελειως το τοπιο όπως το ξεραμε τα τελευταια χρονια.Ακομα θα επανελθει στο ζωδιο του Αιγοκερω μετα την ανοιξη για να κλεισει οριστικα οτι εκκρεμοτητες υπαρχουν, αλλαζοντας μορφη στην καθε φυσεως εξουσια, όπως την γνωριζαμε μεχρι σημερα.

Κανενας και καμια δεν αμφιαβαλλει ότι είναι και αχαρη περιοδος και δυσκολη για ολες και ολους.Με κυριαρχο τον Ερμη αυτο τον το μηνα, για τους λογους που σας εξηγησα πιο πανω, καταλαβαινει καποιος οτι είναι Εποχη για μεγαλες αποφασεις σε θεματα στρατηγικης, αλλα κυριως για ενδοσκοπηση και επαναξεταση ολων των θεματων που βασανιζουν τις ζωες μας.

Και φυσικα κανενας και καμια δεν εκτιθεται τετοιες μερες για ξεκαθαρισματα και υπογραφες συμβολαιων που θα τον δεσμευουν σε κατι μακροχρονιο. Ενα απο τα παραδοξα του Ηλιου στο ζωδιο της Παρθενου και μοιαζει με το ταξιδι του στο ζωδιο του Αιγοκερω είναι ότι όλα τα πραγματα και τα θεματα στη ζωη ειναι σε λαθος σειρα. Εξ ου και οι μεγαλες ικανοτητες της Παρθενου για σειρα και ταξη.Ειναι πολυ δυσκολο όμως να βαλεις σε σειρα και ταξη τους ανθρωπους αν δεν εισαι ανιοδιοτελης.

Και το ζωδιο της Παρθενου σαν εκπροσωπος της Γης,της είναι ακατορθωτο να επιβαλλει τετοιου ειδους ιδανικα στους αλλους με την πρακτικοτητα που διαθετει στην καθημερινοτητα της. Στην ουσια το ζωδιο της Παρθενου συνδεεται με την Αλχημεια, και αυτό τους καθιστα ιδιαιτερα αντιδημοφιλεις στους πιο πολλους.Γι αυτο και τους είναι ευκολο να βρουν την prima material που σημαινει κυρια ουσια, των αλλων, να γινονται απαραιτητοι διπλα τους και παραλληλα να τους χρησιμοποιουν προς ιδιον οφελος. Εχουν μεγαλη συγγενεια με τους Διδυμους καθοσον τους κυβερναει ο Ερμης και ανηκουν στην ιδια μεταβλητη οικογενεια μαζι τους, αλλα οι σκοποι τους είναι τελειως διαφορετικοι. Αποφευγουν τη νοητικη γυμναστικη που υποβαλλουν οι Διδυμοι τους αλλους, καθοσον είναι επιρρεπεις να μπερδευονται με οποιαδηποτε ακαταστασια και βρωμια.

Εχουν έναν τροπο να βρισκουν χρυσο μεσα στη βρωμια αυτή. Γι αυτό και πρεπει να μαθουν να τελειοποιουν και να διυλιζουν τον εαυτο τους, σαν ένα σκαφος από υπηρεσια, ετσι ώστε να μπορει ο εαυτος τους να παρει το κομματι που τους αναλογει απο τη διεργασια μεταλλαγης και μεταστοιχειωσης, απο όλα αυτά που είναι η βαση ή το μη αδιαφοροποιητο τμημα της ζωης. Ολη αυτη η διεργασια είναι καθαρα Αλχημεια.Παρτε για παραδειγμα το κουτσομπολιο που είναι η αγαπημενη ασχολια της Παρθενου.Δεν υπαρχει περιπτωση, ετσι και πεσεις στην παγιδα να κανεις κουτσομπολιο με τους Παρθενους, να μην σε διαβασουν ψυχολογικα και να μην παρουν από σενα αυτό που θελουν.Αλλωστε το κουτσομπολιο μπορει να θεωρηθει σαν η χυδαια εκδοχη της ψυχαναλυσης. Ακομα η μεταστοιχειωση που επιδιωκει το ζωδιο της Παρθενου, τους δινει το δικαιωμα να βρισκονται εκει που ετοιμαζονται να χαλασουν οι ανθρωπινες σχεσεις και η συμβουλη τους είναι ότι χειροτερο για να διαλυθεις μια ωρα νωριτερα.Ακομα και αν δεν εισαι στη διαλυση των σχεσεων σου, παρε έναν ή μια Παρθενο να σου βρει ρηγματα στις σχεσεις ειτε αληθινα ειτε φανταστικα.

Kαι να θυμαστε οτι πραγματικα ειναι απιστευτη η ικανοτητα των Παρθενων να σας παρατηρουν....οτι σας περιγραφουν στηριζεται σ αυτη τη μεγαλη ικανοτητα τους.... Βεβαια απο την αλλη, είναι απλο να τους αντιμετωπισεις αν διαπιστωσεις τετοια συμπεριφορα απεναντι σου, με το να τους γυρισεις πισω οποιαδηποτε συναισθηματικη θυελλα σου προκαλεσαν και να τους εξουδετερωσεις καθοσον το νευρικο τους συστημα θυμιζει σαν να κανεις μπανιο στην μπανιερα με πιρανχας, το οποιο είναι πολύ ευαλωτο στον συναισθηματικο τυφωνα. Ειναι το μυστικο των Ιχθυων που είναι οι μοναδικοι που τους κουμανταρουν και τους κουλαντριζουν αναλογα φυσικα με την ευφυια που εχουν.

Ακομα η ιδιαιτερη σχεση των Παρθενων με την Αλχημεια οφειλεται και στην παρουσια του Mercurius που είναι η πιο σκοτεινη εκδοχη του Ερμη, μια μαλλον ερμαφροδιτη φιγουρα, που βρισκεις ευκολα στα Αλχημικα κειμενα, όπως τα γνωστοποιησε ο Carl Jung στο Ψυχολογια και Αλχημεια. Στην Αλχημεια βρισκει κανεις την prima material που είναι η αρχη του opus, που είναι ολο το εργο που κανεις για να καταληξεις στο lapis, το οποιο σημαινει πετρα και είναι η γνωστη φιλοσοφικη λιθος των αλχημιστων.Αλλες φορες αυτή η πετρα είναι ο ιδιος ο Χριστος, σαν συμβολο του Εαυτου, ένα λουλουδι από λωτο, άλλες φορες ένα διαμαντι κοκ. Για εμας προσωπικα ειναι ενα διαμαντι... Η Αλχημεια είναι το αγαπημενο σπορ των Παρθενων ακριβως γιατι φανταζονται τη ζωη γεματη απο κινδυνους, γι αυτό και τους είναι δυσκολο να δωσουν κατι από τον εαυτο τους, επειδη είναι φοβισμενοι να αγαπησουν. Για να δουμε αυτή την εποχη ποσο μπορειτε να κανετε αλχημειες καθοσον ο Ηλιος τρεχει από το ζωδιο της Παρθενου, και ολοι, ολες εχουμε παρθενο ζωδιο στο χαρτη μας, οι οικοι μονον αλλαζουν.Κι αυτο μας κανει επιρρεπεις στα διαφορα αλχημικα πειραματα που κανουμε ολοι μας ανεξαιρετως. Οι αλχημιστες ειχαν δει το opus τους, το εργο τους δηλαδη της μεταστοιχειωσης, σαν μια διαδικασια αναποφευκτη με το βασανο. Δεν γινοταν να δεις τη διεργασια αυτή για fun και παιγνιδι.

Ακομα το opus οδηγει τρελα τους ανθρωπους όταν μπαινουν σε τετοια διεργασια, ιδιως όταν αυτη η διεργασια είναι ασυνειδητη.Γι αυτό όταν συμμετεχεις σε μια τετοια διεργασια, σου ζηταει μια σημαντικη και ασυνηθιστη διαβαθμιση ακεραιοτητας, τιμιοτητας και ηθικης αξιοπρεπειας, γιατι όλα αυτά μονον μπορουν να σε βοηθησουν οταν βρεθεις στο λαβυρινθο της συγχισης και του κινδυνου, που παρακολουθουν παντα τα σταδια αυτης της εργασιας… Όλα αυτά σας τα λεμε, επειδη μετα τις εκλειψεις και μεχρι τις επομενες μπηκαμε σε αχαρτογραφητο τοπιο και εχουν αρχισει ηδη οι αλχημειες, ποιος και ποια θα παρει τα περισσοτερα. Ολες και ολοι εκει εξω κανουν αλχημειες και ότι τους βγει. Με τον Κρονο retrograde αυτη την εποχη, ΔΕΝ υπαρχει τιποτε σταθεροποιημενο, τιποτε δεν είναι σε σχημα όπως το ξεραμε και είναι φυσικο να υπαρχει stress και ανησυχια για το που οδηγουμαστε και στο τι θα γινει. Κανενας και καμια δεν το ξερει αυτό.Ολα περνανε προς το παρον από το ταξιδι του Ηλιου στην Παρθενο, και ολοι προσπαθουν να δωσουν ένα σχημα με πραξεις διασκορπισης μεσα σε κατι άλλο για να φαινεται ομοιογενες το μιγμα, ΩΣΤΕ να κοψουν τα ενδεχομενα των αλλων. Αυτές τις μερες με το παραπανω grand trine in earth και μεσα εκει ο Ουρανος στον θολο των αστεριων, που θα είναι η οψη μαζι με τον Ερμη στο σπιτι του σε λιγο, μπορουμε να εργαστουμε σε μια κατευθυνση.

Στα ορια των σχεσεων μας υπαρχει μεγαλη ροπη προς το πρωτοτυπο και το ασυνηθιστο.Ευκολα μπορει να τρεξεις μακρια από το οποιοδηποτε θεμελιωμενο και καθιερωμενο σχημα αρχιζοντας να συμπεριφερεσαι σαν bohemian or underground ή να ελκυεσαι από ολο αυτό. Αλλα όταν ψαχνεις ασυνηθιστα πραγματα είναι πιο ευκολο να πεσεις σε προβληματικες καταστασεις.Αυτο που πρεπει να θυμαται καποιος/ α είναι ότι αυτή η εποχη, μπορεις αν το θελησεις να σε οδηγησει σε μια συναντηση ή γνωριμια με πολλους και διαφορετικους ανθρωπους, και αυτό να είναι το εναρκτηριο λακτισμα που θα επιφερει και θα προκαλεσει εξελιξεις για να μπορεσεις να βρεις την εσωτερικη σου διαδρομη και το ταξιδι του στοχου σου και του σκοπου σου. Είναι μια ευκαιρια να παρεις σοβαρα το διαφορετικο χωρις να ταυτιστεις μαζι του, αν εχεις conventional δομες. Όμως ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ δεν μπορει να αγαπησει ή να δημιουργησει κατι original χωρις να εχει μια στοιχειωδη αυτογνωσια, μια μικρη αισθηση του εαυτου του. Οι αλχημιστες πιστευαν ότι το lapis, η φιλοσοφικη πετρα ή ο χρυσος που εψαχναν, είναι αθανατο και αφθαρτο.Και αυτοι πιστευαν ότι ολο αυτό ειχε μια καταλυτικη επιδραση στον κοσμο γυρω τους.
Με αλλα λογια, εάν ο αλχημιστης μπορουσε να παραγει lapis, αυτό το ιδιο θα μπορουσε να μεταμορφωσει τις βασικες ουσιες του αλλου, απλα με το να είναι ότι αυτος ηταν.Ειναι η ιδια ιδεα με τον Κινεζικη σκεψη του Tao. Αν το δουμε πιο ψυχολογικα ολο αυτο, θα προσεξουμε ότι υπαρχει κατι μεσα σε καποια ατομα, ένα ειδος εσωτερικης εξουσιας επανω σε ένα ψυχολογικο επιπεδο, η οποια δινει σε αυτές τις ιδιαιτεροτητες μια βαθια επιδραση στο περιβαλλον, όχι διοτι αυτος ή αυτή αγωνιζεται να επιτυχει δυναμη ή εχει φτασει σε μια κατασταση απο spiritual εξιδανικευσης, αλλα διοτι μαλλον ο πυρηνας του εαυτου του ενεργει σαν να δινει το εναυσμα επανω στις ψυχες των αλλων. Τοτε λεμε ότι το προσωπο αυτό εχει mana, καποια ποιοτητα εσωτερικης αυθεντικοτητας και ολοκληρωσης που επηρεαζει τους αλλους πολύ δυνατα. Αυτό εξηγει γιατι στην προσπαθεια τους οι ανθρωποι προβαλλουν και σχεδιαζουν ολο αυτό το χρυσο που ψαχνουν στη ζωη τους κυριολεκτικα ή μεταφορικα σε θρησκευτικα ή πολιτικα σχηματα.Αυτη τη λαχταρα των ανθρωπων μπορει να την δεις στη θετικη πλευρα της στην Τεχνη ή σε θεους όπως ο Βουδας και ο Χριστος και στην αρνητικη πλευρα τους σε διαφορους δικτατορες όπως ο Χιτλερ και αλλους ή αλλα εξτρεμιστικα θρησκευτικα σχηματα. Ειμαστε σε μεγαλο ρηγμα του Χρονου.Σε μεγαλο κενο.Αλιμονο αν δεν μπορεις να κανεις εσωτερικη δουλεια με τον Εαυτο σου και περιμενεις απο τους αλλους να σε σωσουν ή να κανουν τη δουλεια που αντιστοιχει σε σενα για σενα. Αλιμονο αν κανεις προβολες επανω τους, στα θεματα που αφορουν τον εαυτο σου.

Στο τελος θα σε « ξεπουπουλιασουν» όπως μου ελεγε μια Παρθενος στο ζωδιο φιλη παλιοτερα. Ηρθε η ωρα να μαθετε αλχημειες και να κανετε πειραματα. Μην ακουτε που λενε γι αυτά ότι τους χρησιμοποιειτε με τα πειραματα σας. Στο τελος-τελος, της γραφης, αυτος και αυτή που κανουν πειραματα,αυτοι μπορει να καουν στα εργαστηρια τους, όπως οι αλχημιστες. Αλλα εάν εχεις ηθικη ακεραιοτητα και αξιοπρεπεια, αναλαμβανεις και να καεις μεσα στην αλχημικη φωτια, χωρις να πειραξεις κανεναν και καμια.Αλλωστε το αφθαρτο και το αιωνιο θα ψαχνεις. "Βουρ" ολοι και ολες για το lapis…οσοι τολμησετε… Εμεις προσωπικα βρεθηκαμε στο δικο μας lapis, που δεν είναι τιποτε άλλο, ένα σπανιο diamond που είναι κρυμμενο στη ψυχη μιας πανεμορφης βασιλισσας.Και το μονο που της ζηταμε είναι να μας το προστατευει για να μεινει αιωνιο και αφθαρτο από το χρονο. Και εμεις μαζι να εχουμε εμπνευση και timeless joy απο το ποταμι της ροης του αιωνιου.

" Γιατι καποτε υπηρχε ένα Λουλουδι, μια Πετρα, ένα κρυσταλλο, μια Βασιλισσα, Ενας Βασιλιας, ένα Παλατι, ενας Εραστης και η Αγαπημενη του.. Και αυτό πολύ παλια καπου στα Νησια του Ωκεανου πριν 5000 χρονια… Αυτή είναι η Αγαπη, η Μυστικη Αγαπη της Ψυχης." (Carl Jung : Αναμνησεις, σκεψεις, ονειρα...) Αυτό είναι το lapis που ψαχνουμε ολες και ολοι μας…. να εχετε ενα ομορφο μεσημερι :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου