Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

The current quality of time : Full Moon in axis Scorpio/Taurus 7/5 -many retrogrades planets : the Gods have become diseases

The current quality of time : Full Moon in axis Scorpio/Taurus 7/5 -many retrogrades planets : the Gods have become diseases

Σε αυτές τις τεταμένες, ανησυχητικές στιγμές του αποκρυφου ιερού περάσματος που ζουμε-πως θα μπορουσα αλλωστε να χαρακτηρισω ολο αυτόν το χρονο που διανυουμε , όταν οι εξωτερικοί πλανήτες φαίνεται να επιβραδύνουν την κινηση τους και να αρχιζουν να οπισθοδρομουν, κατι που σημαινει ότι υποχωρουμε λιγο, δεν αρχιζουμε επιθετικες διεκδικησεις, ετοιμαζόμαστε να σταματήσουμε, να γυρίσουμε λιγο πίσω και να στοχαστουμε, να καταστρωσουμε στρατηγικες, να αρχιζουμε να αντιμετωπίζουμε μερικές από τις αλλαγές που κατηγορούνται ότι προσκληθηκαν στις κοινωνιες μας από την μοιραία Saturn / Pluto/Lunar Eclipse τον Ιανουάριο που μας περασε και με τη συμμετοχη όπως ξαναγραψαμε των Κενταυρων .
Συνοδος με Chariklo η Saturn/Pluto conjunction and Chiron square Pholus.
Μην ξεχνατε το επομενο διμηνο θα εχουμε πολλα αναδρομα : Pluto ηδη είναι αναδρομος ,τελη Ιουνη θα ακολουθησει ο Ποσειδωνας, στις 11/5 ο Κρονος αναδρομος, ο Διας στις 15/5 και φυσικα η Αφροδιτη και ο Ερμης τον Ιουνη.
Οι οψεις των Κενταυρων δεν χρειαζεται να ξερει καποια/ος γεωμετρικη αναλυση οψεων, αρκει μονον η Μυθολογια τους.Αλλα να τη γνωριζει καποιος/α καλα, μα πολύ καλα.
Δεν νοειται Αστρολογια χωρις τη γνωση της Μυθολογιας.
Το ερωτημα που προκυπτει είναι γιατι Μυθολογια… δεν φτανουν οι υπολοιπες γνωσεις της θεωριας της Αστρολογιας και μαλιστα της Ελληνιστικης που εχει ένα απιστευτο βαθος για την διεργασια της Μοιρας.
Προσωπικα κατά τη γνωμη μου δεν φτανει…
γιατι τη Μοιρα στη Νεα Εποχη την αλλαζεις.
Δεν την αποδεχεσαι παθητικα.Και την αλλαζεις αφου την αποδεχτεις σαν ένα σχεδιο αρχικα και με συνειδητοτητα και στρατηγικη προσπαθεις να την αλλαξεις μετα.
Στη σημερινη Εποχη μερικοί αστρολόγοι πιστεύουν ότι ζούμε στο χάσμα μεταξύ των μεγαλων εποχων των Ιχθύων και του Υδροχόου, ενός δυνητικά διαφωτιστικου θέματος, το οποίο δεν λαμβάνεται πάντα υπόψη στο βαθμο που του αξίζει.
Ο Carl Jung αναγνώρισε τη σημασία των αιώνων και των διαταραγμενων αλλαγών που προαναγγέλλουν.
Να θυμαστε ότι οταν υπάρχει θάνατος σε κάτι, ένα βαθύ συλλογικό άγχος διαπερνά την κοινωνία. Πολλοί από εμάς το αισθανόμαστε αυτήν τη στιγμή καθώς είμαστε αντιμέτωποι με ένα άγνωστο μέλλον, όπου οι παλιές μας γνωστές στάσεις, πεποιθήσεις, δομές, ήθη καταρρέουν.
Σαν είδος λογω homeostasis complex δεν μας αρέσει η αλλαγή και μπορεί κάλλιστα «να κλωτσούμε και να ουρλιάζουμε» για την εποχή του Υδροχόου, δηλαδη για αλλαγες χωρις να γνωριζουμε καν τι είναι αυτές οι αλλαγες που μας περιμενουν.
Για να διευκριστει ολο αυτό θα πρεπει να εξετασουμε τη συγχρονικοτητα μεταξύ μύθου, ιστορίας, θρησκείας και της εξέλιξης της ανθρωπότητας κατά τις προηγούμενες αστρολογικές εποχές, και να διερευνησουμε τις πυξίδες που μπορεί να μας βοηθήσουν σε αυτές τις αλλαγές.
Μερικοί πλανήτες είναι πιο ευτυχισμένοι στη δραση τους από άλλους σε συγκεκριμένες Εποχες.
Για παράδειγμα, ο Άρης έχει «ταλαιπωρηθει» στα μεγιστα, σαν αρχαιος θεος, σαν ενεργεια τα τελευταια 2300 χρονια, την Εποχη του Ιχθυ, εξ ου και οι πολλοι πολεμοι, συνεπως αγωνιζεται συνεχως να αποδειξει και να αγωνιστεί για να ζήσει την πραγματική του ουσία στην εποχη των Ιχθύων.
Αυτο μας τελειωνει, και επισης σημαινει ότι δεν εχει νοημα στην Νεα Εποχη να διαβαζουμε το μελλον όπως παλιοτερα, αλλα τι στρατηγικη θελουμε να κανουμε για να κατακτησουμε το ποθουμενο.
Οι προπονητες του basket και του ποδοσφαιρου δεν ενδιαφερονται για το μελλον ενός αγωνα, αλλα πως θα τον κατακτησουν…αυτο το ιδιο ισχυει και στις προσωπικες μας ζωες.
Και τελικα ο Carl Jung δεν ήταν και πολύ αισιόδοξος για την προοπτική της ανθρωπότητας στην ερχόμενη εποχή του Υδροχόου, αλλά τελικα το μελλον και η Νεα Εποχη είναι μια υποθεση που στηριζεται μάλλον σε μια μεγαλυτερη Πιστη για τις επόμενες γενιές.
Πρεπει με λιγα λογια να πιστεψουμε στα παιδια μας, που είναι εκπροσωποι του μελλοντος και όχι όπως οι γονεις μας που συμπεριφερθηκαν σαν Πατριαρχες ή βασιλισσες της Μητριαρχιας.Αυτο πρεπει να τελειωνει…
Γιατι η πρόβλεψη είναι μια από τις πιο δύσκολες διαστάσεις της αστρολογίας : να αρθρώσει το Συμβολισμό, που στο παρελθον ηταν αρχαιοι θεοι και ηθελαν λατρεια και τελετουργικο, να μεταδώσει με τρόπους που υποστηρίζουν και ενδυναμώνουν την Πιστη στο Μελλον, και ταυτόχρονα να θεσει ένα πλαισιο μιας μοναδικής εμπειρίας των ανθρωπων σε σχεση με τα ανωτερω, και του τρόπου ακομα που βλέπουν τον κόσμο.
Επιπλέον, η εικόνα διέλευσης για ένα δεδομένο έτος μπορεί να είναι περίπλοκη, με επιρροές που φαίνεται να έρχονται σε σύγκρουση και να τραβούν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Η τέχνη της πρόβλεψης είναι να βρούμε το δρόμο μας μέσα από αυτή, και να επιτρέψουμε να προκύψουν βαθύτερες έννοιες και σημασιες.
Στο τομεα της προβλεψης πρεπει να εργαστούμε για να βρούμε τις ιστορίες και τις δυνατότητες που κρύβονται μέσα στις μυθικες μεταφορές.
Γιατι στους παραδοσιακούς και γηγενείς πολιτισμούς, τα οράματα, τα όνειρα και άλλες μυστηριώδεις διαταραχές θεωρούνταν μυθικά και φανταστικά, σαν επικοινωνίες από την Ψυχή. Στην κουλτούρα μας είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίζονται καθαρά φυσιολογικά, σαν συμπτώματα που πρέπει να διαγνωστούν και να αντιμετωπιστούν, μια παρατήρηση που έκανε τον Jung να σχολιάσει ότι : «οι θεοί έχουν γίνει ασθένειες».
Αρα οι αστρολόγοι έχουν μια σημαντική θεραπευτική λειτουργία σαν οι σύγχρονοι αφηγητές. Η γλώσσα της αστρολογίας είναι συμβολική και ευφάνταστη - περιγράφει την ανθρώπινη κατάσταση, όπως είναι. Και σ αυτή την εργασια πρεπει να συγκρίνουμε τις σύγχρονες θεωρίες προσωπικότητας με τις εγγενείς συγκρούσεις που είναι ενσωματωμένες σε κάθε ωροσκοπιο , δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις αντιθέσεις των πλανητών και των ζωδιων ώστε να αναπτυξουμε αστρολογικές αφηγήσεις που είναι φανταστικές παρά διαγνωστικές, μυθικές παρά ιατρικές, αρχετυπικες παρα παθολογικες.
Και να θυμαστε εδώ : γνωριζοντας, Μόνο όταν δούμε πόσο έχουμε χάσει, μπορούμε να ξεκινήσουμε τη διαδικασία θλίψης.
Τέλος ο συγγραφέας αυτού του κειμένου είναι από τους λίγους αστρολόγους στην Ελλάδα, που ενδιαφέρεται περισσότερο με τις ψυχολογικές πηγές των πράξεων απότι με τις παραδοσιακές προσπάθειες να προβλέψει ακριβή αποτελέσματα των ψυχολογικών δυναμικών.
Όταν κάποιος με επιτυχία προβλέπει ακριβή πράξη και δράση, αυτό είναι όντως ένας επιστημονικός θρίαμβος για την Αστρολογια, αλλα αφορα την παλια Εποχη κατά τη γνωμη μου.
Όταν όμως κάποιος βοηθάει ένα πρόσωπο να καταλάβει γιατί ενεργεί μέσα σε δοθέντους τρόπους, δείχνοντάς του εναλλακτικές εκφράσεις των βασικών του οδηγών έτσι ώστε να μαθαίνει να επιλέγει περισσότερο αποτελεσματικούς τρόπους δράσης, αυτός είναι ένας θεραπευτικός θρίαμβος.
Στο επόμενο βημα να διαλογιστειτε τον λεπτό αλλά βαθύ αντίκτυπο αυτών των οπισθοδρόμων πλανητων που ειπαμε πιο πανω σ αυτό το αρθρο, και την Full Moon in Scorpio/Taurus axis της επόμενης εβδομάδας, της οποιας τα κεντρικά θέματα θα επικεντρωθούν σε αυτό που ήδη έχουμε απεναντι σ αυτό που θέλουμε ή απαιτούμε από άλλους.
Η πολικότητα ή ακομα χειροτερα η πολωση στον Taurus / Scorpio axis συμφωνα με τον Ang Stoic, εγείρει βασικά ζητήματα μεταξύ :
1.υπερβολικης δημιουργικοτητας versus καταστροφής
2.ηρεμίας έναντι της φλογερής οργής
3.συντηρητισμου έναντι μετασχηματισμού και μεταμορφωσης
4. εμπιστοσύνης έναντι καχυποψίας
5.σταθερότητας έναντι κρίσης
6.ασφάλειας έναντι κατάρρευσης
Ο Αρης στον Υδροχόο διαδραματίζει βασικό ρόλο στη διαμεσολάβηση οποιασδήποτε σύγκρουσης εδώ, δηλαδή ότι οι διαπραγματεύσεις δεν είναι πιθανό να είναι φιλικές, εκτός εάν έχουν το πνεύμα της «ισόπλευρης ανταλλαγής» - που δυστυχως δεν ανηκει στα ιδιαιτερα χαρακτηριστικά του αξονα Ταύρου / Σκορπιού, αν και το εξαγωνο Mercury/Neptune θα πρέπει τουλάχιστον να εισαγάγει πολύτιμες ιδέες για πνεύμα της ενσυναίσθησης και συμπόνιας στις συναλλαγες μας/
Δεν πρόκειται να «ζαχαρωσω το προβλημα» ... προχωράμε σε τετοιες δύσκολες στιγμές, όπου πρεπει να αντιμετωπισουμε τον πιο βαθύτερο εσωτερικός μας φόβο…
Μην τον κρυψετε παλι πισω από εκεινες τις μασκες για πάντα, ούτε μπορούμε να επιτρέπουμε συνεχως σε ολες και ολους αυτους που μεταμφιεζονται να συνεχίζουν να " διασωληνωνουν" και να εκβιάζουν την πολύτιμη αξία μας όπως τους βολευει.
Συνεπως εχουμε μια πολιτικη που «πιανουμε τον Ταυρο από τα κέρατα του» προτού να τσιμπήσει με το δηλητήριο της τρέλας και « σκουπισει και σαρωσει» τα πάντα στο χρηματιστηριο των αξιων.
Μην ξεχνατε τωρα, με τον Ουρανό στον Ταύρο, μπορούμε να περιμένουμε να δούμε την Αφροδίτη να αφυπνιζεται με όλους τους υπέροχους αλλα και δυσαρεστους και άβολους τρόπους που μπορούμε να φανταστούμε.
Και με την αναδρομη πορεια της θα διερευνήσουμε σε επομενα αρθρα πώς μπορούμε να πειραματιστούμε προσωπικά στην πλοήγηση αυτής της νέας Αφροδισιας ενέργειας.
Συμπερασματικα στις τελευταίες εβδομάδες, είχαμε τρομακτικη ευκαιρία να γνωρίσουμε τη σπανια λειτουργία των πλανητικών ιδιοτήτων από πρώτο χέρι, ειδικά εκείνων του Κρόνου και του Πλούτωνα, οι οποίες αποτέλεσαν μια προκλητική συνοδο και συζευξη στις 13 Γεναρη του τρέχοντος έτους.
Η ποιότητα του χρόνου διαποτίζεται τώρα με τα θέματα τους.
Με μια ταχύτητα που εξεπληξε τους παντες, καθιερώθηκαν οι περιορισμοί του Κρόνου: Η απαγόρευση κυκλοφορίας, το κλείσιμο των συνόρων ή η «κοινωνική απόσταση» αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινής ζωής.
Το αρχετυπο του Κρόνου του Ερημίτη είναι συμβολική της απομονωμένης ζωής μέσα στους τέσσερις τοίχους που πολλοί πρέπει να υπομείνουμε ολο αυτό τον καιρο αλλα και αυτές τις μέρες.
Αλλά και τα θέματα του Πλούτωνα, Αρχοντα του κάτω κόσμου, είναι όλα παρόντα. Είμαστε αντιμέτωποι με τους αρχαϊκούς φόβους που εχουμε για το θάνατο και μπορεί να αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε πράγματα που δεν θέλαμε ποτέ να κάνουμε. Παρόλο που σήμερα είναι δύσκολο να προβλεφθεί πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, είναι πολύ πιθανό ότι οι συνέπειες αυτής της κρίσης θα μας καταλάβουν και θα επιδρασουν για πολύ καιρό ακόμη.
Αλλά μην αφήσετε τον Εαυτό σας να «ρουφηχτει» στο υπνωτικό ξόρκι του Πλούτωνα, αλλά να έχετε το θάρρος να απομακρύνετε το βλέμμα σας από τον τρόμο ξανά.
Οι πλανήτες συνεχίζουν να ακολουθούν τους κύκλους τους και να φέρουν νέα θέματα μαζί τους.
Ο Μαης επηρεάζεται έντονα από τα θέματα της Αφροδίτης. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο επικοινωνιακό ζωδιο των Διδυμων. Λαχταραμε παλι για ελαφρότητα και ευκολία στη ζωή μας ξανά. Στις 4 Μαη , η Αφροδίτη σχηματίζει ένα τετραγωνο με τον Ποσειδώνα. Η λαχτάρα για ανταλλαγή και σαφήνεια στις σχέσεις είναι μεγάλη. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε νέες συνδέσεις και να ανοίξετε νέα κανάλια επικοινωνίας. Να είστε δημιουργικοί και να τολμήσετε να δείξετε τον εαυτό σας από νέες και διαφορετικές πλευρές. Δεν είναι κακο αυτό επιτελους, αφηστε τα political correct…
Ωστόσο αυτή η λαχτάρα δύσκολα μπορεί να εκπληρωθεί πλήρως, ειδικά κατά τη διάρκεια της παθιασμένης Πανσέληνου στον άξονα Σκορπιου-Ταύρου στις 7 Μαΐου.
Στις 13 Μαη η Αφροδίτη ξεκινά την οπισθοδρομική της φάση,
η οποία θα διαρκέσει έως τις 25 Ιουνίου.
Το τετραγωνο με τον Ποσειδώνα επομενως παραμένει ενεργό στη μεγαλυτερη διαρκεια αυτου του μηνα.Κατι που σημαινει ότι μπορεί να αξίζει τον κόπο να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στη φύση της λαχτάρα που σας απασχολει τοσο καιρο.
Η ανικανοποίητη ανάγκη θα μπορούσε να μας «τσαλαπατησει ή να μας χαλασει» εάν παραμείνουμε σε μια παθητική στάση, ή αισθανόμαστε θύματα ή να συνεχιζουμε να δημιουργουμε σταθερες και συνεχείς απαιτήσεις στους άλλους, αντί να χρησιμοποιούμε τη λαχτάρα μας σαν ένα προσχεδιο για να διαμορφώσουμε πιο ενεργητικα τη ζωή μας.
Δύο ακόμη πλανήτες θα γίνουν οπισθοδρομοι αυτό το μήνα: ο Κρόνος στις 11 Μαη (έως στις 29 Σεπτεμβρη ) και ο Δίας στις 15 Μαΐου (έως στις 13 Σεπτεμβρη).
Με τον Πλούτωνα ήδη οπισθοδρομο απο τις 26 Απριλη , και οι τρεις πλανήτες εμπλέκονται στα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων, Κρονος-Διας και Πλουτωνας επειδη κινούνται προς τα πίσω στο, εστω και φαινομενικα στο ζωδιακο κυκλο.
Ετσι πολλά από αυτά που έχουν συμβεί πολύ γρήγορα από τότε πρέπει τώρα να κατανοηθούν προσεκτικά και να διορθωθούν εάν είναι απαραίτητο.
Αυτό που αναμενουμε είναι αμοιβαίες κακες κριτικες σε βαθμο κατηγοριων.Ακομα εάν θυμηθειτε ότι στις 26/4 η Αφροδιτη μπηκε στη Σκια της και την ιδια στιγμη ειχε τετραγωνο με τον Ποσειδωνα και ο Πλουτωνας αρχισε την οπισθοδρομη πορεια της θα νιωθετε ότι "σαν να πεθενετε", επειδη οποια εμμονη ανικανοποιητου ειχατε ιδιως από την προηγουμενη οπισθοδρομη φαση της τον Νοεμβρη του 2018 περιπου που ηταν στο ζωδιο του Σκορπιου…
Ότι δεν πετυχατε από τοτε θα σας γινει εμμονη ιδεα..
Και φυσικα ο Αρης μπαινοντας στο ζωδιο των Ιχθύων
στις 13 Μαη, θα δειξει αφενος ότι θα ελπίζεις ότι τέτοιες διαφορές θα διεξαγονται με κάποιο βαθμό επιείκειας.
Και αφετερου ότι άλλες φορες θα είναι δύσκολο να φτάνεις στην καρδια δηλαδη την ουσια του θέματος που θα σας απασχολει. Ασαφείς ή ακόμη και παράνομες ή παρασκηνιακες ενέργειες θα μπορούσαν να έχουν συνέπειες σε μεταγενέστερο στάδιο, και είναι κατι που πρεπει να το προσεξετε,γιατι μπορει να εχει συνεπειες για τους επομενους δεκαοκτω μηνες…
Στις 20 Μαη , ο Ηλιος εισερχεται στο ζωδιο των Διδυμων και ακολουθει ακριβως την άλλη μερα μια Νέα Σελήνη στους Διδυμους κανοντας ένα ομορφο τριγωνο ακριβειας με τον Κρονο στον Υδροχόο δύο ημέρες αργότερα.
Ο Ερμης κανει μια συνοδο με την Αφροδίτη που συνεχιζει αναδρομη, στη Νεα αυτή Σεληνη και οι δύο μαζι κανουν τετράγωνο με τον Ποσειδωνα.
Κατα τη διαρκεια αυτης της φασης συμφωνα με τη μυθολογια των Aztec, η Αφροδιτη παιρνει την μορφη ενός αντρα που περπαταει στη Γη.Εδω θα συναντησει τη θεοτητα της αγαπης Xochiquetzal, να ψαξετε να βρειτε το μυθικο της στορυ και τις αντιστοιχιες της με την Αφροδιτη και τη Σεληνη.Η θεοτητα αυτή ενθαρρυνει τον αντρα να σπασει τους ορκους αγνοτητας που στην ουσια είναι η Αφροδιτη, και αφου ξοδεψει τη νυχτα με μουσικη και μεθυστικα ποτα αγαπης,ζευγαρωνει με τη θεοτητα.Και το αποτελεσμα του ζευγαρωματος αυτου είναι η γεννηση ενός sky monster.Στο επομενο πανελ ένα παιγνιδι με μια μπαλα παιζεται στον κατω κοσμο.
Η Αφροδιτη χανει και θυσιαζεται από τον Ηλιο.Ο θανατος της Αφροδιτης εμφανιζεται όταν η Αφροδιτη εχει καλυφθει από τον Ηλιο, inferior conjunction, αλλα τελικα η Αφροδιτη ξαναγεννιεται σαν πρωινο Αστερι και θηλυκο.(Retrogrades planets by Erin Sullivan).
Μια παραλλαγη του μυθου του ευνουχισμου του Ουρανου, οπου τα αρσενικα οργανα του, κοβονται από το δρεπανι του Κρονου και το αιμα που πεφτει στην θαλασσα, γεννανε από τους αφρους των κυματων της, την Αφροδιτη…
Μονο που στους Aztec χρειαζοταν ανθρωποθυσια γι αυτό.
Αν και στην Μινωικη Κρητη τα ιδια εκαναν.Και ποσο ψυχοπαθεις ειναι αυτοι που σημερα που περπαταμε επανω απο την αβυσσο δυο Εποχων, καποιοι που κανουν τετοιες ανθρωποθυσιες...Σκεψου ποσο αρχαικη εχει μεινει η Ψυχη τους...
Απο την αλλη ειναι απιστευτο το ποσο πρεπει να παρακολουθεις την Αφροδιτη, τις μυθολογιες της, τα τελετουργικα της και το χρυσο ή τη Δυναμη που στο τελος σου προσφερει με τις Αλχημειες και τις τεχνες που χρειαζεται για να κατανοηθει.
Η Jean Shinoda Bolen στο «Θεες σε κάθε Γυναικα» τη χαρακτηριζει Αλχημικη θεα, θεα της ομορφιας και του ερωτα αλλα Δημιουργικη Γυναικα και Ερωμενη και ολο αυτό ταιριαζει στη μαγικη της τεχνη να μεταμορφωνει που είναι μονο δικο της χαρακτηριστικο.
Τελικα όλα τα βασικα αερινα θεματα των Διδυμων αυτή τη χρονικη στιγμη, προς το τελος του μηνα δηλαδη, τονίζονται ακόμη πιο έντονα, και αναλογα τον οικο που εχεις Διδυμους τετοια θεματα θα σε απασχολουν.
Αλλα την ιδια ωρα σκεψου και τι παιγνιδι παιζεται στον κατω κοσμο. Συνηθως στον αντιθετο οικο.
Ανταλλάσσονται ιδέες και μπορεί να προκύψει κάποια φωτεινη ηρεμία εδώ και εκεί. Αλλα από την άλλη θα μπορούσαν να υπάρξουν αρκετες κατεργαριες εις βαρος σου, διαφορα κόλπα και μια γενική τάση για προφορικες αψιμαχιες ιδιως με τα αδελφια σου.
Ωστόσο υπάρχει ένα άλλο σημαντικό θέμα με τους Διδυμους - το Εμπόριο - και εδώ είναι πολύ πιθανό να αρθούν ορισμένοι περιορισμοί και η μικρη κλιμακα του εμποριου να έχει την ευκαιρία να ανακάμψει και να αναπτυχθεί ξανά.
Ευχομαι τα καλυτερα για την ερχομενη Πανσεληνο και θα ακολουθησουν και αλλα αρθρα για την αναδρομη Αφροδιτη πιο κατατοπιστικα…
υγ : φωτο Mario De Biasi Ballet, 1953...απο το timeline του Aristovoulos Panagopoulos
καλημερα ολη μερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου