Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Saturn conj Pluto in Capricorn : Totem and Taboos

Saturn conj Pluto in Capricorn : Totem and Taboos

Ένα από τα πιο οδυνηρα αποτελεσματα της οψης Κρονου και Πλουτωνα που εχει εμφανισει τα τελευταια χρονια και θα μας συνεχισει τα μας ταλανιζει είναι τα taboos.

Γι αυτό και είναι καλο να διαβασει καποια/ος το εργο του Sigmund Freud : Totem and Taboο, που ασχολείται με ζητήματα κοινωνικής ανθρωπολογίας, αρχαιολογίας και θρησκειολογίας, προσεγγίζοντάς τα από ψυχαναλυτική σκοπιά. Η βασική θέση του συγγραφέα είναι η ψυχολογική ομοιότητα μεταξύ πρωτόγονων λαών, παιδιών και νευρωτικών.

Τι είναι τα taboos …

Στην ανθρωπολογικη τους αισθηση βασιζονται στην αναγκαιοτητα της φυλετικης επιβιωσης, και περισσοτερο συνδεονται με την αστρολογικη φυση του Πλουτωνα.
Για παραδειγμα το taboo της αιμομιξιας, που με ελκει συνεχως να το διερευνω, ισως λογω της κουλτουρας μου στο Θεωρημα του Παζολινι, αν και η Ελληνικη Επαρχια είναι γεματη από αυτή τη θεματογραφια, δεν προερχεται από ηθικους λογους.

Αναδυεται από την αναγνωριση ότι εάν αρχιζουν και μπερδευονται σεξουαλικα οι οικογενειες μπορει να παραξουν ελαττωματικα παιδια.

Εάν το επεκτεινουμε θα δουμε ότι δημιουργουμε taboos εναντια σε πραγματα που θελουμε να πιστευουμε ότι εχουμε καποιο ελεγχο επανω σ αυτά, αλλα για τα οποια ειμαστε μυστικα βαθια φοβισμενοι.Αλλα αργα ή γρηγορα τα taboos προκαλουνται και σπανε, όπως σπασανε τα Victorian tabbos γυρω από τη σεξουαλικοτητα , και όπως συνεχιζουν και σπανε σημερα, με τους γαμους των ομοφυλοφυλων κλπ…

Αυτά εχουν περισσοτερη σχεση όμως με τα αμυντικα συστηματα του Κρονου.Γιατι αυτά όταν εδραιωνονται υπερβολικα , αρχιζουν να γινονται αποπνικτικα και τοτε μια νεα συλλογικη αμυνα εμφανιζεται στην επιστροφη και δημιουργει νεα taboos.
Αυτη η διαδικασια μας λεει η Liz Greene στο υπεροχο Barriers and Boundaries μας θυμιζει το story του Κρονου που γινεται βασιλιας των Θεων, αφου εκθρονιζει τον πατερα του, και τοτε συνεχιζοντας το βασανο της προσβολης του γιου του Δια που εκθρονιζει τον Κρονο στην επιστροφη.

Ο νεος βασιλιας παντα ή αλλιως η κάθε νεα εξουσια, ξεκιναει επαναστατικα, αλλα παντα αυτος προσδιοριζει τον εαυτο και τους ανθρωπους του στην πυραμιδα της εξουσιας εναντια στην καταπιεση και την εξαφανιση, και αυτό είναι μυστικα Κρονιο στην φυση του, εξ αρχης.
Αυτος που γινεται βασιλιας, βαζει παντα νεους νομους, γινεται σταδιακα καταπιεστικος καθως ψαχνει να ενισχυσει εκεινους τους νομους που θα τον προστατευουν, για να μπορει να αμυνεται εναντια στην ακαταστασια της οποιας αναταραχης, και ουσιαστικα μετατρεπεται σε ένα τυραννο με το φοβο ότι θα πεσει καποια στιγμη από την εξουσια του.Αυτο επισης είναι ένα Κρονιο φαινομενο.
Τοτε μια νεα επαναστατικη φλογα εμφανιζεται, αναλαμβανει, βαζει νεους νομους, γινεται τυραννος και ουτω καθεξης….

Αυτά τα taboos συνδεονται με τις τις αξιες του τυραννου που κυβερναει, που μπορει να ειναι και ενας Γονιος, οπως καταλαβαινετε, και είναι συνηθως δυνατοτερες όταν οι δυναμεις της εξεγερσης αρχιζουν να κανουν αρκετο θορυβο στη βαση της πυραμιδας της εξουσιας ή και στο υπογειο της.
Τα taboos προστατευουν την εξουσια της οποιας δομης, και υπαρχουν επειδη εννουνται να ελεγχουν οτιδηποτε το οποιο μπορουσε να απειλησει αυτή τη δομη.

Αυτά είναι κυριως Κρονια και μας μπερδευουν πολλες φορες επειδη από την άλλη ο Κρονος είναι ένα συμβολο του φυσικου νομου και του χρονου των Εποχων καθως ο Κρονος αποφασιζει το φυσικο οριο σε οτιδηποτε ζει.Οτιδηποτε εχει κυκλο ζωης.Οτιδηποτε περιγραφει τα ορια του χρονου.Ολοι οι ζωντανοι οργανισμοι ακολουθουν σταθερα σταδια, από το σπορο στην εφηβεια, στην ωριμοτητα στην αποσυνθεση και το θανατο ακριβως όπως οι εποχες κανουν.Οταν τα θνητα ορια εχουν φτασει στο σημειο καμπης τους, ολη η ζωη πρεπει να υπακουσει στο νομο.
Γιατι τιποτε δεν ζει περαν του επιτρεπομενου διαστηματος γιατι κανενας δεν μπορει ξαφνικα να παγωσει το χρονο.

Τα Κρονια tabbos είναι κοινωνικα taboos και σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να τα μπερδευουμε με τη φυσικη σειρα του νομου των εποχων, όπως δυστυχως κανουν οι περισσοτεροι γονεις, πολιτικοι και οι κάθε τυραννοι σε μικρο ή σε μεγαλο βαθμο.
Γιατι τοτε φαινονται ηλιθιοι στα καλυτερα και βαθια καταπιεστικοι, καταθλιπτικοι και καταστροφικοι στα χειροτερα.Δειτε τους πρωθυπουργους όταν χανουν την εξουσια τους ή πολλους γονεις με τα παιδια τους.

Καποτε μαλιστα θεωρουσαν ότι τα πρωτοτοκα παιδια θα πρεπει να εχουν και ρολους πατροτητας στα υπολοιπα μελη ,γιατι αυτό εξασφαλιζε την κοινωνικη δομη που με τη σειρα της εγγυοταν την οικογενειακη συνεχεια.Τα Κρονια taboos συχνα συνδεονται με το φοβο της αποστασιας ή του χαοτικου στοιχειου μεσα στην κοινωνια, το οποιο θα διαλυσει τους νομους με τους οποιους ο Κρονος συντηρει την ακεραιοτητα της κοινωνικης σειρας και δομης.

Πολλα από τα κοινωνικα taboos εχουν σπασει όπως ειπαμε ιδιως αυτά που ηταν απολυτα στην εφαρμογη τους και τη φυση τους με κινδυνο αυτων που αποφασιζαν τη ρηξη.

Οσο περισσοτερο συλλογικη στη νοοτροπια του είναι ένα οποιοδηποτε group, (οικογενεια, κομμα, κρατος κοκ), και οσο λιγοτερο individual και συνειδητα της individual τους είναι τα μελη του μεσα στο group που ανηκουν, τοσο περισσοτερο rigid είναι τα Saturnian taboos.Και καποια από αυτά είναι τελειως καταστροφικα και προερχονται από μια Saturnian Υπερηφανεια, φοβο ή προστασια ενός image από οποιοδηποτε ειδος δυναμης ή θεσης του συγκεκριμενου group ή της οικογενειακης ενοτητας.

Πολλα taboos ενδιαφερονται για την σεξουαλικοτητα, η οποια είναι μια περιοχη οπου οι αμυνες του Κρονου δεν λειτουργουν αποτελεσματικα για να μην πουμε ποτε…
Ομοφυλοφυλα παιδια, συμμετοχη σε συναισθηματικα τριγωνα σχεσεων, απιστιες συντροφων κλπ, τα οποια ανηκουν σε εξουσιαστικες οικογενειεας σειρας και ταξης.Αυτα τεινουν να ξεφευγουν από Πλουτωνιες παρορμησεις και παθη, ή απο Ποσειδωνιο χασιμο των οριων.Καποια Saturnian taboos παραμενουν και στη σφαιρα της σεξουαλικοτητας, γιατι υπαρχει το συναισθημα της τρωτοτητας και του εξευτελισμου.Οτι σε κανει δηλαδη να νιωθεις ευαλωτος και ανοικτος στον εξευτελισμο.Γιατι τελικα δεν μπορουμε να μεταμφιεσουμε τις ανεπαρκειες μας στις πιο κλειστες μας σχεσεις και στην κρεβατοκαμαρα μας.

Και όπως ανεφερα στην αρχη, υπαρχουν taboos που εμφανιζονται από την αναγκαιοτητα της επιβιωσης.Καποια taboos εμφανιζονται από θρησκευτικο ενστικτο, ή το φοβο των χθονιων δυναμεων.Κανενας και καμια δεν σκαβουν ανοικτα τους ταφους των προγονων του για να πεταξει τα οστα τους.Αυτο είναι ένα taboo.Πολλες όμως μαγειες του Μεσαιωνα ειχαν τελετουργικο επανω σ αυτό.Γιατι ο φοβος των υπερφυσικων δυναμεων βρισκεται πισω από πολλα taboos.
Αυτα συνδεονται με τον Πλουτωνα και καποιες φορες με τον Ποσειδωνα.Τετοια taboo λιγοστευουν στις Δυτικες Κοινωνιες αφου τις διακρινει λιγοτερο σεβασμος απεναντι στο υπερφυσικο και το μεταφυσικο αυτά τα χρονια.Στη θεση τους εχει μπει το political correct, που επισης είναι ένα άλλο taboo, ένα άλλο ακομα χαρακτηριστικο και τυπκο Κρονια στη φυση του.

Παραδειγμα στην Ελλαδα ακομα δεν ειχαμε επισημα ομοφυλοφυλο πρωθυπουργο ανοικτα , ανεξαρτητα τι γινεται μυστικα στις κρεβατοκαμαρες τους.Οπως φυσικα και με τους πολιτικους.Ειναι taboo και φαινεται από το χαρτη της Ελληνικης Μεταπολιτευσης,ή ο μικρος αριθμος γυναικων στο Κοινοβουλιο κοκ.

Και να θυμαστε πολλα περιεργα taboos μπορει να εμφανιζονται σε τελειως παραξενα και παραλογα μερη.
Αυτή τη χρονικη στιμη που διανυουμε εχουμε πολύ παραξενες ιδεες γυρω από τι σημαινει taboo.Kαι χωρις καποια taboos, οι νομοι είναι ανεπαρκεις και οι κοινωνιες εχουν τον κινδυνο της αποσυνθεσης.

Εχουμε μιλησει πολλες φορες για τον κυκλο Κρονου και Πλουτωνα και τα σημεια καμπης τους.Ποσα taboos εσπασε η κυβερνηση του ΠΑΣΟΚ στα 1982 με την εναρξη αυτου του κυκλου στο ζωδιο του Ζυγου, μονο και μονο που ανεγνωρισε την Εθνικη Αντισταση και την καθιερωση του Πολιτικου Γαμου.

Να θυμαστε ότι ένα άλλο taboo σχετιζεται με το θεμα του θανατου.Σε ποια και σε ποιον αρεσει να μιλαει για τετοιο θεμα αφου αυτό ανηκει στην περιοχη του Πλουτωνιου τρομου για τις χθονιες δυναμεις και με τον Κρονο να αγωνιζεται εναντια στην ανικανοτητα για την αντιμετωπιση της θνησιμοτητας των ανθρωπων.Αποφευγουμε να μιλαμε για το θανατο γιατι τελικα θελουμε να πιστευουμε ότι η Ιατρικη θα βρει μια θεραπεια γι αυτόν καποια μερα, και δεν μπορουμε να τον αποδεχτουμε γιατι δεν αποδεχομαστε την αναποφευκτη αποκορυφωση της ζωης και είναι ένα μυστηριο στο οποιο πρεπει ολοι τελικα να υποβαλλουμε.

Και σ αυτό εχει ευθυνη η Εκκλησια, γιατι ολοκληρη η θεωρια της ηταν μια αμυνα απεναντι στην παγανιστικη υπερεμφαση επανω στην φυσικη πραγματικοτητα και της δυναμης της φυσης.Γιατι η Εκκλησια θεμελιωθηκε επανω σε παλιοτερες μυστηριες λατρειες , οι οποιες ειχαν πολλαπλασιαστει τον ιδιο χρονο, όπως ο Μιθραισμος και ο Ορφισμος. Δηλ.θεμελιωθηκε στην πεποιθηση ότι το ανθρωπινο πνευμα υπηρχε σαν αθανατη ενοτητα ανεξαρτητα της θνησιμοτητας του ανθρωπινου σωματος.Αυτη η πεποιθηση εδωσε μια εσωτερικη αξια στη ζωη του πνευματος μετα το θανατο, κατι που σημαινε ότι η ανθρωπινη ζωη δεν ηταν ασημαντη ή απλα ένα παιγνιδι των απομονωμενων και μη ενδιαφερομενων θεων.

Αλλα αυτή η αποψη εμφανιστηκε σαν μια αμυνα εναντια στην καταθλιψη της μοιρολατρειας η οποια μολυνθηκε από την Ελληνιστικη Εποχη, και τελικα εδραιωθηκε τοσο πολύ όπως ολοι οι αμυντικοι μηχανισμοι του Κρονου επανω στη διαρκεια των χρονων.Ετσι πρωτα η Αναγεννηση και μετα ο Διαφωτισμος, εμφανισαν αμυνες εναντια στον καταθλιπτικο ελεγχο της Εκκλησιας διαμεσου της ενοχης και της δεισιδαιμονιας.
Και αφου το πετυχε αυτό η Εκκλησια , μια νεα παγκοσμια αποψη εδραιωθηκε υπερβολικα, και τωρα το αποτελεσμα ηταν να χασουμε την επαφη με τους φυσικους κυκλους της ζωης, της οποιας ο θανατος είναι θεμελιωδες κομματι της.

Δεν γινεται όμως να ξεπερασεις το taboo του θανατου, αν δεν αγκαλιασεις το taboo του σεξουαλικου οργασμου και δη οι γυναικες.Εκει οφειλεται κυριως ο τρομος του θανατου που εχουν οι περισσοτερες και ο τρομος της αιωνιας νεοτητας που πασχουν ένα άλλο taboo αυτό, αφου δεν εχουν καμια ιδεα για το πως διαλυεται το σωμα τους, από τις σεισμικες δονησεις του οργασμου τους. Όλα αυτά είναι μυστηρια της ζωης και είναι συνδεδεμενα το ένα με το άλλο.Και τοτε μπορεις να βρεις τις αναλογιες στην ιεραρχια τους.
Οι Γαλλοι αλλωστε το λενε καθαρα : ο οργασμος είναι ενας μικρος θανατος…

H συνοδος Κρονου και Πλουτωνα είναι σε συνοδο και με τον Νοτιο Δεσμο της Σεληνης στο ζωδιο του Αιγοκερω.Ο Νοτιος Δεσμος είναι μια περιοχη που εχουμε τη λιγοτερη αντισταση, αλλα και καποια ταλεντα τα οποια δεν εχει ελεγχο το εγω μας, επειδη κυριαρχουν οι δυναμεις του Συλλογικου.Πολλα taboos εχουν να σπασουν την επομενη διετια, παρα τη θεληση μας και θα γινονται με Αιγοκερισιο τροπο, κατι που σημαινει ότι το συντηρητικο θα εναλλασσεται με το καπριτσιο και το λαγνο, το πειθαρχημενο με το χαος, το φιλοδοξο με το υπολογιστικο, το πρακτικο με το τρισαθλιο, το δημιουργικο με το manipulating, το νηφαλιο με το ζοφερο, η επιμελεια με την απαιτητικοτητα ,το πειθαρχημενο με τη σνομπαρια και το ακαταδεχτο, όλα χαρακτηριστικα του ζωδιου του Αιγοκερω.Και την ιδια ωρα η διασπαστικοτητα του Ουρανου στο Ταυρο, θα σε κανει να νιωθεις ότι θα χανεις το εδαφος κατω από τα ποδια σου, και ο Ποσειδωνας στους Ιχθυς θα εξαφανιζει τελειως τα ορια που υπαρχουν.

Συνεπως μια διερευνηση του αστρολογικου σας χαρτη τι ειδους οψη εχετε αναμεσα σε Κρονο και Πλουτωνα ή αν δεν υπαρχει το δικο τους midpoint θα διαπιστωσετε τι ειδους taboos εχετε.Και αν ακομα δεν εχετε ποια συναστρια σας τα κοινοποιει προς τα εξω ειτε με οψη ειτε με midpoint.Και τι θα καταρρευσει από τη σαρωση του Uranus in Taurus και ακομα ποια ειδους τοτεμ διαθετετε ακομα με την παρουσια του Neptune in Pisces.

Εδω να θυμαστε η εννοια τοτεμ προέρχεται από ινδιάνικες φυλές του Καναδά και περιγράφει κάθε φυσικό αντικείμενο, ζώο, ή φυτό, για το οποίο πιστεύουν ότι έχει ιερές ιδιότητες κι έτσι το εκτιμούν ως προστάτη της πατριάς, της φυλής, και, γενικότερα ως γενάρχη. Κάθε φυλή έχει και το δικό της τοτέμ κι απαγορεύεται κανείς να το πειράξει ή να το θίξει ακόμη και να αναφέρει το ονομα του.Ολο αυτό ας το προεκτεινετε στη δικη σας οικογενεια.Τοτε μπορειτε να νιωσετε τη σαρωση του επερχομενου νεοπαγανισμου που γκρεμιζει τα ιερα και τα οσια της οικογενειας σου.

Ακομα να συνυπολογισετε ότι προερχομαστε σ αυτή την τρεχουσα δεκαετια που τελειωνει και από τη σεισμικη δονηση των τετραγωνων Ουρανου και Πλουτωνα που δεν εχει αφησει τιποτε ορθιο, που μας εβγαλε στα παρκα, μεταφορικα μιλωντας και θα πρεπει να συνθεσουμε τις ζωες μας με βαση τα παραπανω, και κυριως να αναλογιστουμε ποσα tabbos μπορουμε να σπασουμε συνειδητα και ποια μπορουμε να τα αποφυγουμε για να μην διαλυθουν τελειως οι προσωπικες μας ζωες, καθοσον ειμαστε και κομματι μιας συγκεκριμενης ιστοριας που καταγομαστε.

Το θεμα είναι η Συνειδητοτητα.Γιατι όταν ξερεις ότι πας να σπασεις ένα taboo ειτε οικογενειακο σου, ειτε της ευρυτερης ομαδας που ανηκεις, τοτε θα ελθεις αντιμετωπη και αντιμετωπος με αυτές τις δυναμεις της ομαδας σου που χανουν τη σειρα τους και κινδυνευουν με αποσυνθεση.

Τοτε και μονον η στρατηγικη σου θα είναι επιτυχης και εσυ πιο απελευθερωμενη από τις ενοχες της σκλαβιας σου, αλλιως θα χαρακτηριστεις αιρετικη και αιρετικος και το πιο πιθανο είναι να βρεθεις στην πυρα της ασχετοσυνης τους και των complex τους…αγκαλιασμενος με το ρολο του μαυρου προβατου στην καλυτερη και του Scapegoat complex στη χειροτερη.

Ο Αυγουστος αυτος θα σας δωσει τα πρωτα σημαδια πως θα εξελιχθουν τα πραγματα την επομενη διετια σε όλα αυτά τα παραπανω.Καλη οργανωση σας ευχομαι σε ολο αυτό που σας περιμενει θελετε δεν θελετε για να τα αντιμετωπισετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου