Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Pholus square Chiron –Neptune conj Nessus : to the Edge and Beyond

Pholus square Chiron –Neptune conj Nessus : to the Edge and Beyond

Η συνοδος του Κρονου και του Πλουτωνα στις 12 Γεναρη, μας εδειξε καθαρα τον κινδυνο τελικα των σοβαρων διαταραχων της δημοσιας ζωης σε παγκοσμιο επιπεδο.Δυστυχως ακομα και η Αστρολογια δεν μπορεσε να προβλεψει ολο αυτό.Δηλ δεν μπορεσε να δει ότι όλα αυτά μπορούσαν να προκληθούν από μόλυνση ενός ιου..
Η Συνοδος Κρόνου-Πλούτωνα που ήταν ακριβώς στις αρχές αυτου του έτους εξακολουθεί να αποτελεί το κυρίαρχο ρεύμα της ποιότητας του χρόνου μας. Η παγκόσμια εξάπλωση του κορωνοιου έφερε τα αντίστοιχα θέματα που αντιμετωπιζουμε στην καθημερινότητά μας.
Ο ιός μπορεί να θεωρηθεί σαν μια Πλουτωνια δυναμικη, συμβολικα μιλωντας, που διεισδύει μεσα όρια των Κρονιων μας αμυνων και φέρνει φόβο στη ζωή μας.
Ο Κρόνος, σαν οριακή δύναμη, αντιδρά με την οριοθέτηση, την απομόνωση και το κλείσιμο ολων των συνόρων και των οριων.
Τα αποτελέσματα αυτού του ισχυρού σχηματισμου, μας αναγκάζει να αντιμετωπίσουμε μια πραγματικότητα, που δεν την φανταζομασταν και ακομα τελικα αυτή η πραγματικοτητα μας δειχνει σε τελευταια αναλυση τι είναι πιο σημαντικό.
Να δουμε περιληπτικα περιπου τι μεσολαβησε στο επιπεδο του συμβολικου χρονου ιδιως απ τις αρχες του Απριλη.Ολο το παραπανω υπογειο σκοτεινο ρευμα του χρονου συνοδευτηκε από μια νέα, ενθαρρυντική ενεργεια στις πρώτες ημέρες του Απριλίου.
Η συνοδος του Δία και του Πλούτωνα στις 5 Απριλη προσφερε αμέτρητες ευκαιρίες για τη δημιουργία σταθερών θεμελίων για περαιτέρω ανάπτυξη. Τώρα, μπορούν να επιτευχθούν εξαιρετικά πράγματα. Χρησιμοποιησαμε αυτό το χρονο για να κανουμε συγκεκριμενα βηματα, είτε για την επίτευξη ενός εξωτερικού στόχου, ειτε για να βρουμε σαφηνεια και τάξη σε μια προσωπική εσωτερική διαδικασία. Αυτές οι ενέργειές μας υποστηριχθηκαν από τον Κρόνο και τον Άρη στον Υδροχόο, που σχηματισαν μια αρμονική όψη με την Αφροδίτη, που εισήλθε στο ζωδιο των Διδυμων στις 3 Απριλίου. Ετσι τα πράγματα μπορούσαν τώρα να εξεταστούν από μια ευρύτερη προοπτική. Ο Δίας και ο Πλούτωνας θα συναντηθούν δύο ακόμη φορές φέτος.
Να μεινετε συντονισμενοι!
Κοντα στην Πανσεληνο στον άξονα Κριού-Ζυγού στις 8 Απριλίου, δοθηκε εί έμφαση στα ζητήματα σχέσεων.
Αν ειχατε αναλαβει μια υπερβολικη φροντίδα του εαυτού σας, και ειχατε εισπραξει πολύ λιγα απ τα αγαπημενα σας προσωπα, τις τελευταιες εβδομαδες ηταν η ωρα να το αντισταθμίσετε. Και αξιζε να εχετε κανει μια συνειδητή προσπάθεια για να την ειχατε απολαυσει. Μια εβδομάδα αργότερα, θα αρχίσει μια άλλη φάση γεμάτη ένταση. Στις 15 Απριλίου, ο Ήλιος τετραγωνιζει τη συνοδο του Πλούτωνα, του Δία και της Σελήνης. και ο Ερμής σχηματίζει μια συνοδο τον κενταυρο Χείρωνα. Η σύγκρουση αναμεσα στην αυτονομια και την αναγκαια προσαρμογη που χρειαζεται μπορει τότε να είναι οδυνηρά προφανής.
Στις 19 Απριλίου, ο Ήλιος εισερχεται στο αισθησιακό, γήινο ζωδιο του Ταύρου και στη συνέχεια κάνει ένα τετραγωνο με τον Κρόνο στον Υδροχόο. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για σταθερότητα τώρα. Ωστόσο, η σταθερότητα με την τιμη για μια στασιμοτητα δεν θα ηταν καλη ιδεα, γιατι οι καιροι και οι χρονοι παραμενουν δυναμικοι και απαιτουν αναπτυξη.Ετσι η Νεα Σεληνη στις 23 Απριλίου, ο Ήλιος και η Σελήνη είναι πολύ κλειστα με τον Ουρανό, και ακολουθει η συνοδος Ηλιου και Ουρανου στις 26 Απριλίου.
Μαλλον θα εχουμε να κανουμε με μια τεραστια υπερενταση και νευρικοτητα και αντιθετα με την εσωτερικη και εξωτερικη μας ανησυχια, θα ηταν πολύ σοφο και εξυπνο να γειωσουμε τους εαυτους μας μεσα στην πολύ συγκεκριμένη μας φυσική ύπαρξη, και να θυμόμαστε τις φυσικές, αισθησιακές μας ανάγκες.
Πριν προχωρησουμε σε μια συμβολικη εικονα του τι εχει γινει στην Κινα και με την εξαπλωση του ιου να διευκρινησουμε κατι βασικο.
Συμφωνα με τον James Hillman μαθητη του Carl Jung, ο οποιος πηγε το εργο του Δασκαλου ολο και πιο κοντα στην Αστρολογια, ελεγε συνηθως ότι : « η πολυθεϊστική ψυχολογία μπορεί να δώσει μια ιερη διαφοροποιηση στην ψυχική μας αναταραχή ...»
Επιπλέον, ο Hillman εχει δηλωσει ότι : "Η δυναμη του Μυθου, η πραγματικοτητα του, βρισκεται ακριβως στη δυναμικη του, να επιθεωρει και να επηρεαζει την ψυχικη ζωη."
Οι αρχαιοι Ελληνες το γνωριζαν τοσο καλα αυτό, και δεν ειχαν αναγκη από μια ψυχολογια του Βαθους και την αντιστοιχη ψυχοπαθολογια όπως την εχουμε εμεις σημερα,Αυτοι ειχαν Μυθους,Εμεις σημερα δεν εχουμε Μυθους τετοιους αντιστοιχους, και αντι γι αυτους εχουμε ψυχολογια του Βαθους και ψυχοπαθολογια.Συνεπως η ψυχολογια δειχνει μυθους με μοντερνα ρουχα και οι μυθοι δειχουν το βαθος της ψυχολογιας με αρχαια ρουχα.» (Hillman, J. -1990 Oedipus Variations: Studies in Literature and Psychoanalysis.)
Ακομα ο Hillman χαρακτηρiζει τις πολυαριθμες αναφορες του στους θεους σαν διαφορετικες απο μια κυριολεκτικη προσεγγιση, λεγοντας ότι γι αυτον είναι ένα ειδος από βοηθητικα απομνημονευματα, δηλαδη σανιδες που χρησιμοποιουνται για την ηχω της σημερινης ζωης ή σαν χορδες μπασου που συντονιζουν τις μικρες μελωδιες της ζωης.
Και τελος επιμενει ότι δεν βλεπει το πανθεο των θεων σαν μια βασικη μητρα που πρεπει να τη μετραμε σημερα, γιατι ετσι αποκρυπτουμε τη συγχρονη απωλεια του πλουτου τους.
Και τελος επειδη ολο το εργο που διαδραματιστηκε στην Κινα, ηταν περα απολα τα αλλα που εχουμε πει και transits των Κενταυρων Pholus and Nessus και φυσικα του Χειρωνα…
Ας δουμε τι συμβολιζει πρωτα ο Pholus και μετα διαβαστε το μυθικο του story και κανετε συμβολικες μεταφορες…
Αστρολογικα ο Φολος μπορει να δωσει καθαρση και ο Χειρωνας να αναλαβει την θεραπευτικη διαδικασια, ΜΕΣΑ από μεταμορφωση η οποια εμφανιζεται όταν μας ζηταει η ζωη να γεφυρωσουμε την δυαδικοτητα, να υπερβουμε ή να αγκαλιασουμε το παραδοξο ή να συνδεσουμε τα αντιθετα.
Και αυτό είναι ποσοστο αλματος μεσα σε ένα σταδιο, μια επιστροφη στη διαδικασια θεραπειας και να καταλαβουμε αυτα τα Saturnian μπλοκ τα οποια εχουν γινει πολύ υψηλα.
Ειναι σαν να πηγαινεις πισω ξανα και ξανα για να γλυφεις τα τραυματα σου οσο αυτό καθισταται αναγκαιο.
Θυμησου μονο ότι ολη αυτή η αλλαγη απο μια Κρονια αποψη είναι τελειως οδυνηρη.Εχει ένα στοιχειο προσφορας στους αλλους, ένα στοιχειο καθοδηγησης,προωθωντας την ιδιαιτεροτητα των αλλων.
Για πολύ καιρο δεν μπορουμε να παμε πισω στο σχημα που ζουσαμε, ουτε να αγκαλιασουμε το νέο.Η διαδικασια είναι τελειως stuck, και υποφερουμε μεχρι ο χρονος να αφησει ολο αυτό.Εν τω μεταξυ στο ενδιαμεσο υπηρετουμε μονον τους αλλους.
Με τον Φολο απ την άλλη το πιο πιθανο είναι μια ξαφνικη κυκλοφορια από κατι.Συνδεστε το αυτο με τον κορωνοιο.
Με τoν Pholus ανανεωνουμε τις ενορασεις μας και τα ονειρα μας, τα φανταστικα υδατα της ζωης και κοιταμε ξανα προς το μελλον.
Μπορει να γινουμε mediumistic και ανοικτοι στην εμπνευση για το καλο ή την αρρωστεια.
Η αβεβαιοτητα και η χαοτικη κατασταση που προκυπτει απ τα transits του Φολου, μαθαινουμε ριζικα μαθηματα γυρω από τα ορια στις σχεσεις, διακριση και καταλληλος αποχωρισμος, καθως επισης control και ecstasy.
Mε βαση αυτά μπορειτε να διαβασετε τωρα το μυθο όπως τον αναφερει η wikipedia…
" Ο Φόλος, που ήταν γιος του Σιληνού και κάποιας Νύμφης (κι όχι του Ιξίονα και της Νεφέλης) προσκάλεσε κάποτε τον μέγιστο των Ελλήνων ηρώων, τον Ηρακλή, σε συμπόσιο, αλλά στο τέλος σκοτώθηκε έμμεσα κατά λάθος από τον καλεσμένο του σε συμπλοκή που ακολούθησε εξαιτίας της συρροής των κακών Κενταύρων. Πιο συγκεκριμένα, το περιστατικό έγινε στο όρος Φολόη, κατοικία του Φόλου, λίγο πριν ή μετά τον τέταρτο άθλο του Ηρακλή (τη θανάτωση του Ερυμάνθιου Κάπρου). Στο γεύμα ο Ηρακλής ζήτησε κρασί. Ο Φόλος δίσταζε στην αρχή, αλλά τελικώς πείσθηκε να ανοίξει το κοινό πιθάρι των Κενταύρων με το παλιό κρασί, το οποίο είχε δώσει παλαιότερα ο ίδιος ο θεός Διόνυσος σε κάποιο Κένταυρο με την παραγγελία να ανοιχθεί όταν στο μέλλον θα ζητούσε κρασί ο Ηρακλής. Με το άνοιγμα του πιθαριού οι πλησιέστεροι Κένταυροι προσελκύθηκαν από την ισχυρότατη μυρωδιά του κρασιού και έτρεξαν για να το αρπάξουν. Ο Φόλος φοβήθηκε από την αιφνίδια εισβολή των Κενταύρων και κρύφτηκε. Ο Ηρακλής ήρθε σε συμπλοκή με τους κακούς Κενταύρους και σκότωσε πολλούς από αυτούς, ενώ άλλους, τοξεύοντάς τους με τα δηλητηριώδη βέλη του, τους κατεδίωξε μέχρι τον Μαλέα, όπου κατά λάθος τραυμάτισε και τον Χείρωνα. Μετά τη μάχη, ο Φόλος έθαψε μόνος του όλους τους νεκρούς Κενταύρους. Προσπαθώντας όμως να ξεσφηνώσει ένα βέλος από το γόνατο ενός από αυτούς (κατά μία εκδοχή από το γόνατο του Χείρωνα), το τραβούσε με τόση δύναμη, ώστε όταν το βέλος βγήκε σφηνώθηκε στα σπλάγχνα του και τον σκότωσε (κατά τον Διόδωρο). Σύμφωνα με τη Βιβλιοθήκη Απολλοδώρου, ο Φόλος σκοτώθηκε περιεργαζόμενος ένα από τα δηλητηριώδη αυτά βέλη και απορώντας πώς ένα τόσο μικρό αντικείμενο μπορούσε να σκοτώσει ένα Κένταυρο."
Στην κυριολεξια περιγραφει μεταφορικα το σημερα και αυτο που ζουμε...
το θεμα ειναι ενα ομως με τους Κινεζους επιστημονες...
Ανεκαλυψαν κατι που μοιαζει μυθικα μιλωντας με τη θεια Αμβροσια και το νεκταρ των θεων και τελικα βγηκαν δαιμονια ή οντως εχουν δικιο οι οπαδοι των συνομωσιων που λενε οτι διεδωσαν τον ιο σε ολο τον κοσμο λογω του οτι εκει βρισκεται ο Διας που συμβολιζει επεκτατικοτητα....
οπως και να εχει χαθηκε η μπαλα...τελειως ...
Αυτο απ την αλλη ειναι προς εκτιμηση σας κοιτωντας τα ωροσκοπια του γενεθλιου χαρτη της Κινας...
Για την ιστορια οι γενεθλιες θεσεις στο ωροσκοπιο της Κινας του Pholus and Nessus είναι : 26 μοιρες του Αιγοκερω σε συνοδο με το γενεθλιο Δια στο 12ο οικο ο Pholus και 12 μοιρες και 50 λεπτα του Ταυρου ο Nessus.
Στις 15/1 τα transits τους το Γεναρη που εγινε η συνοδος Κρονου και Πλουτωνα σ αυτό το ωροσκοπιο ειχαν φθασει στις 2 μοιρες και 47 λεπτα του Αιγοκερω ο Pholus, και στις 9 μοιρες και κατι των Ιχθυων o Nessus κανοντας συνοδο με την Αφροδιτη κλειστη και ανοικτη με τον Ποσειδωνα.
Οι χαρτες στα comments υπαρχουν για να επιβεβαιωσετε τα παραπανω….
και στο πρωτο comment μπορειτε να βρειτε τις θεσεις των Κενταυρων που σας ενδιαφερει ...
Καλη συνεχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου