Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Saturn in Aquarius : We missed each other in a dream....

Saturn in Aquarius : We missed each other in a dream....

The Collective which belong claims prior allegiance due to your reluctance to recognize the validity of your individual needs and feelings...(Liz Greene)

Kαι καθως η νυχτερινη αυρα των δεντρων σου χαιδευει το προσωπο,νομιζοντας οτι εισαι "αξυριστος"….
o Αρχοντας των φυσικων οριων, με το δρεπανι του στα χερια,που καποιες φορες μοιαζει με Αγγελο, Αρχαγγελο...σου λεει : reap what you sow.....
οτι "σπερνεις θεριζεις", αγαπη μου....
μα τι ειναι αυτο που δεν καταλαβαινεις ...
εμενα μου το εμαθε ο παππους και η γιαγια μου,που τους απολαμβανα να καλλιεργουν τη γη τους....
απο πολυ μικρος....
εσυ δεν ειχες γιαγια, να σου λεει παραμυθια...?
Προετοιμαζοντας τον Εαυτο μας γι αυτο που θα βρουμε μπροστα μας.....
Ο χρόνος αλλάζει και παιρνει μαζί του ότι είμασταν, οτι αγαπήσαμε και ότι κάναμε παρέα και βρισκόμασταν...
κατω από αυτό το πρισμα ζουμε ζωντανοι νεκροι και από αγωνια να περιμενουμε το χειροτερο…
αλλα αυτό είναι μια αντισταση στην Αλλαγη…
το βασανιστικο holding pattern που εχει τις ριζες του στις οικογενειες που καταγομαστε και λεγεται homeostasis πεθαινει και νομιζουμε ότι πεθαινουμε εμεις…
το δικο σου homeostasis ποιο είναι και δεν σε αφηνει να αλλαξεις με τετοια εμμονη….
για ψαξε τωρα που εχεις χρονο και εισαι μεσα….
για σκεψου να σας ελεγα πριν λιγα χρονια ότι θα μας πληρωνουν για να καθομαστε σπιτι μας για να κανουμε διαλογισμο στο οικογενειακο μας παρελθον, ποια θα με πιστευε….
δεν πειραζει που είναι εφιαλτικος ο λογος που ειμαστε μεσα….
ουδεν κακον αμοιγες καλου και ουδεν καλον αμοιγες κακου που ελεγαν και οι προγονοι μας…
Γιατι αλοίμονο σ αυτούς και σ αυτές που δεν αλλάζουν...
είναι βαθιά και τρελά δεσμιοι σε ένα προσωπείο απο ψευτικα χαμόγελα
και δήθεν ατάραχα ενός κόσμου,
που υπάρχει μέσα στις φαντασιωσεις τους...
Και ξέρεις κάτι : Ό,τι ήσουν δεν θα ξανασυμβεί ποτέ...αυτη είναι η εφιαλτικη μοιρα και που σου εχει “κοψει” τα ποδια και όπως έλεγε και ο C. Bucowski...
"Standing in the balcony
Looking way towards cross the sea
If you see your ship come a sailing
It not me, it not me
It's not me
Stay away from me",,
Hey you...
Δυο μερες μετα την επισημη εναρξη του νεου αστρολικου ετους και την εναρξη της εαρινης ισημεριας 20/3, ο Κρονος εισερχεται στο ζωδιο του Υδροχοου που θεωρειται παραδοσιακα επισης σπιτι του, στις 22/3, και όπως κάθε transit όπως τα μαθαμε από τους βασικους κανονες της αστρολογιας που διδαχτηκαμε –Faculty Astrological Studies- τα ζωδια που βρισκονται οι πλανητες είναι ενεργειακες υπογραφες που περιγραφουν πως οι πλανητες ή αν θελετε οι αρχαιοι θεοι εκφραζουν τις θεμελιωδεις αρχες τους και πως προσεγγιζονται τα θεματα τους με τους αντιστοιχους οικους που βρισκονται.
Και παντα περιγραφουμε τα ζωδια στα ορια της polarity,element και mode.Γιατι τα ζωδια δεν συμβολιζουν τιποτε άλλο περα από τα την πολικοτητα τους, το στοιχειο και τον τροπο εκδηλωσης ενεργειας τους.
Τα υπολοιπα είναι εκθεσεις ιδεων των περισσοτερων αστρολογων, που όπως παντα ξεφευγουν από τους κανονες και φυσικα χανουν το point και τις περισσοτερες φορες τα “αυγα και τα πασχαλια”….μαλλον ειναι καλυτερα να προσπαθησεις να ερμηνευσεις τον Κρονο στον Υδροχοο με τους αντιστοιχους κυβερνητες των Δεκανων του και των Οριων του, συμφωνα με τον Πινακα του Πτολεμαιου....
Ετσι ο Υδροχοος η νεα τοποθεσια του Κρονου για τα διαστηματα 20/3 εως 1/7/2020 και 18/12/20 εως 6/3/2023, είναι ένα ζωδιο αρσενικο στα πλαισια της polarity του, σταθερο στα πλαισια του modality του και αερινο στα πλαισια του elemental του.
Η Erin Sullivan στο υπεροχο βιβλιο της Saturn in transit : boundaries of Mind,Body and Soul περιγραφει τον Κρονο στα Air Signs ως εξης :
Αντισταση στο αιτιο ή το αντιθετο του, υπερβολικη ορθολογικη εξηγηση με αποτελεσμα φαινομενα rationalization, είναι το δηλητηριο του Κρονου στα αερινα ζωδια Διδυμους, Ζυγο και Υδροχοο.
Αυτο δεν εχει να κανει με τιποτε με την διανοητικη ικανοτητα, γιατι αυτή δεν είναι ένα προιον μιας πλανητικης τοποθεσιας.
Ομως το στοιχειο του Αερα εχει συνδεθει με τη λειτουργικοτητα της σκεψης, η οποια μας επιτρεπει να ταυτιζουμε το ένα πραγμα σε σχεση σχεση με ένα άλλο, να βρισκουμε εννοια και συσχετιση.
Η συσχετιση είναι ενας παραγοντας που συνδεει τα air signs,καθενα από αυτά ενδιαφερονται με τη μια ή την άλλη οψη.
Ετσι ο Κρονος επιβαλλει την περιοριστικη του προκαταληψη σαυτα τα ζωδια μεσα στον τυπο της προσδιοριζομενης αξιας στις σχεσεις.
Υπαρχει ένα στοιχειο αμυντικου ελιτισμου που αυτό προλαμβανει και αποκλειει τις σχεσεις που βασιζονται επανω στην ειλικρινεια, τη θερμοτητα και την εγκαρδιοτητα.
Γιατι ένα προσωπο με Κρονο σε ζωδια του Αερα, προσδιοριζει και χαρακτηριζει τις σχεσεις συμφωνα με το πως αντιλαμβανεται την κοινωνικη τους σημασια.
Αυτο εχει σαν αποτελεσμα το μπλοκαρισμα της καρδιας και στις περισσοτερες περιπτωσεις να εμφανιζεται μια αρνητικη εκδηλωση που εχει σαν αποτελεσμα έναν κρυο και απομονωμενο συναισθηματικο κοσμο.
Τα transits του Κρονου απ την άλλη φερνουν ένα ειδος απο μια Ηρωικη Διαδρομη και ταυτογχρονα σε φερνουν αντιμετωπο με μια μορφη Αμαρτιας.
Με Κρονο στα παρορμητικα ζωδια εχουμε τους προθυμους Ηρωες, στα σταθερα εχουμε τους απροθυμους Ηρωες-εδώ ειμαστε με Κρονο στον Υδροχοο και τελος με Κρονο στα Μεταβλητα τους Ελπιδοφορους Ηρωες.
Από την άλλη η λεξη Αμαρτια εδώ απευθυνεται πρωτον σε δυο κατευθυνσεις…
Απεναντι στον Εαυτο ή απεναντι στην Κοινωνια.
Και η σημασια της εχει να κανει με το να χανεις κατι που εχει μια Αξια ή του να νιωθεις ανεπαρκης σε κατι ή και τα δυο μαζι.
Ο Αριστοτελης στο εργο του «Περι Ποιητικης» μιλαει για το τραγικο ελαττωμα του Ηρωα, και αυτή η ποιοτητα παραπεμπει στην Αμαρτια η οποια στην ηθικη της διασταση είναι η εννοια του αμεμπτου, που κανεις δεν μπορει να τον κατηγορησει για κατι.
Ετσι η Αμαρτια μπορει να σημαινει ελαττωμα,λαθος,σφαλμα, ελλειψη κρισης αλλα η λεξη δεν ερμηνευεται απολυτα.
Το ελαττωμα του τραγικου ηρωα είναι μεσα στην προσωπικοτητα του,αλλα δεν σημαινει ότι ο ηρωας είναι χαμηλου ηθικου χαρακτηρα.
Αυτο εμφανιζεται σε σχεση με τις περιστασεις και αναγγελλει την πτωση του ηρωα σε ότι είναι και ότι κανει.
Και αν αυτό το προεκτεινεις δειχνει μια διαμαχη μεσα στη ψυχη που δημιουργει ένα ρηγμα που προκυπτει σε μια φτωχη κριση σε μια συγκεκριμενη περιπτωση.
Γι αυτό και στην τραγωδια, οι περιστασεις συνομωτουν παντα γυρω από ένα γεγονος το οποιο πεφτει επανω στον ηρωα, μεταφεροντας ετσι στο φως την αμαρτια του.Ετσι ολοι οι θνητοι χανουν το σημειο αναφορας τους και είναι σε λαθος με τη φυση τους.
Και επειδη δεν ειμαστε Θεοι, αμεσα μολυνομαστε από την αμαρτια, και κάθε προσπαθεια παραδοξα να γινουμε θεοι, δημιουργουμε μια νεα αμαρτια.
Ο Κρονος στο ωροσκοπιο αντιπροσωπευει την αδυναμια μας και τον ανθρωπινο περιορισμο.Τωρα εάν κατά ποσο επιθεωρουμε αυτόν τον περιορισμο σαν αυθεντικη αμαρτια με την εννοια της Νεας Διαθηκης ή με την εννοια του Αριστοτελη αυτό εξαρταται από πολλους παραγοντες.
Και αυτοι οι παραγοντες συμπεριλαμβανουν : πως το κάθε προσωπο επιθεωρει την εννοια του περιορισμου όπως αυτος τοποθετηθηκε επανω του από την οικογενεια του, το ρολο των κοινωνικων πεποιθησεων που διαμορφωσαν τη συνειδηση του, και τη διαβαθμιση στην οποια η ιδιαιτεροτητα του αποχωριστηκε απο τις διαφορες προσδοκιες του από αυτές τις περιοχες, καθως επισης και από τα κινητρο της και της υπευθυνοτητας του.
Αρα η Αμαρτια βασιζεται σε δυο παραγοντες : Ποιοι ειμαστε και τι κανουμε.
Ειδατε ποσο απιστευτα Κρονιο είναι ολο αυτό…..
Με βαση τα παραπανω και παντα να τα συγκρινετε με το γενεθλιο ωροσκοπιο σας εχουμε :
Saturn in Aquarius : τραγικο ελαττωμα: Μια ροπη να κανεις υποθεσεις που βασιζονται σε μια εσωτερικη υποψια ότι καποια/ος αποκοπτεται συνεχως από τους αλλους.
Αν το διαλογιστειτε αυτό θα δειτε γιατι είναι δυσκολο τωρα σ αυτή τη χρονικη στιγμη να τους μαζεψεις ολους αυτους που δεν ακουνε το απαραιτητο " Μενουμε Σπιτι…."
Χειροτερος φοβος : Ότι η ικανοτητα καποιας/ου να αποκλειει τα συναισθηματα του θα τον οδηγουν περαιτερω και μακρυτερα εξω από το διαστημα των δραστηριοτητων του.Ακομα οι αναγκες της ιδιαιτεροτητας του να είναι διεκδικητικα αναπτυσσομενες χρωματιζονται από το φοβο ότι θα καταβροχθιστουν απο τους συλλογικους κωδικες και τα κοινωνικα ηθη.
Θεραπεια : Αναγνωριση ότι υπαρχει μια διακριση αναμεσα στην συναισθηματικη απεικονιση και επιδειξη και τα συναισθηματα ή την εκφραση των συναισθηματων και ότι μεσα σ αυτή την αναγνωριση βρισεκται η ικανοτητα να είναι καποια/ος περισσοτερο χαλαρωμενη γυρω απ την απεικονιση των εσωτερικων συναισθηματων.
Ασκησεις που ενωνουν καρδια και κεφαλι.
Όλα τα παραπανω χρειαζονται διαλογισμο δεν είναι ευκολα, καθοσον ότι εχει σχεση με τον Κρονο δυσκολα αφομοιωνεται πνευματικα.
Σε ένα πιο γενικο επιπεδο αυτά τα χρονια με τον Κρονο στον Υδροχοο ο καθενας μας εκει που εχει οικο Υδροχοο, επειγοντως του χρειαζεται να ψαξει την προστασια των αξιων του group και των ιδανικων του.
Του group που ανηκει ή του group που φιλοδοξει να μπει.
Γιατι θα ελθει αντιμετωπη/ος με το φοβο της απομονωσης και του κοινωνικου εξοστρακισμου με το να νιωσει ή να γινει διαφορετικη/ος.
Οι μηχανισμοι αμυνας των περισσοτερων θα μετατοπιστουν στο να συμπεριλαβουν rigid ηθικα standards με μια απροθυμια να αναγνωριζει την εγκυροτητα των individual αναγκων και συναισθηματων εξ αιτιας του συλλογικου-οικογενειας,κοινοτητας,εθνους- που θα απαιτουν από πριν Υποταγη, αναφερει η Liz Greene στο καταπλητκτικο αλλα σπανιο βιβλιο της Mythic Astrology...
Αν και η επιθυμια να μοιαζεις με το κάθε αγαπημενο σου προσωπο, μπορει να ελεγχεται ή να καταπνιγεται, ο Κρονος στον Υδροχοο μυστικα λαχταρα για μια πιο ασφαλη και ανωνυμια μεσα στο πληθος.
Όπως καταλαβαινεται με το τετραγωνο του Κρονου και του Ουρανο από τον Ταυρο, η νευρωση και το ρηγμα στις συναισθηματικες σχεσεις θα είναι τεραστιο και δυσκολο να καλυφθει.Αν δεν μπορειτε να εργαστειτε σε όλα αυτά, ετοιμαστειτε για διαζυγια και χωρισμους κάθε ειδους….
υγ: Ολο αυτό είναι ενα special αφιερωμα σε ολους και ολες αυτες που θα αφησουμε πισω μας...
που ποτε δεν θα μας ξαναδουν, γιατι ποτε δεν ειμαστε οι ιδιοι...
αλλαζουμε και πρεπει να επιτρεπουμε στον εαυτο μας να μπαινουν στη ζωη μας, νεοι ανθρωποι...για να ανανγωριζουμε ποσο αλλαξαμε...
ο Κρονος στον Υδροχοο πασχει απο μια μελαγχολια αγοραφοβιας που προερχεται ότι μπερδευεις τις εννοιες της Αλλαγης και της Ρηξης…
Γι αυτό μην κρατας τιποτε αχρηστο στη ζωη σου, ιδιως αυτους και αυτες που εχεις δοκιμασει...Μονο τα βασικα...
και πολλες φορες μεσα σ αυτα, δεν υπαρχει ουτε η οικογενεια σου...
ολα τα αλλα ειναι junkie κολληματα ...
εαν δεν τους διωξετε εσεις, θα το κανουν αυτοι για εσας...
Μην κολλατε σε γνωστους δαιμονες...σας δημιουργουν καταθλιψη...
Δεν ανηκουμε σε κανεναν παρα μονο στον Εαυτο μας....
Η Ζωη ειναι ενα ατελειωτο ταξιδι, που υπαρχουν στασεις και καποιοι ή καποιες κατεβαινουν....
Καλημερα και καλη εβδομαδα να εχετε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου