Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Uranus semisquare Neptune sextile Saturn conj Pluto square Uranus : Soul Loss - Absurdity is here, let's face it - the elimination of the waking consciousness

Uranus semisquare Neptune sextile Saturn conj Pluto square Uranus : Soul Loss -
Absurdity is here, let's face it - the elimination of the waking consciousness

Είναι φρικτο να βρισκεσαι και να κυκλοφορεις μεσα στα Ψυχιατρεια, ιδιως τα Δημοσια, με οποιαδηποτε ιδιοτητα, ειτε νοσηλευτικο προσωπικο, ειτε επισκεπτης…
Δεν αναφερομαι στους ασθενεις που χρηζουν ιδιαιτερης βοηθειας ….
Και σκεφτεσαι διαφορα όπως οι ρίζες της λέξης ψυχοπάθεια προέρχονται απ τη ψυχή και το πάθος : που σημαινει το βάσανο της ψυχής.
Στην πρακτική φαίνεται όμως αλλιως τα πραγματα : οι ψυχές των άλλων ανθρώπων να υποφέρουν στα χέρια του ψυχοπαθή, αντί η ίδια η ψυχή του ψυχοπαθή, γύρω απ τον οποίο τελικά εμείς ξέρουμε πολύ λίγα ακόμα...
Υπάρχει βέβαια και η λέξη sociapath,που είναι της μόδας, αλλά η περιπλοκή γίνεται απ τα αντικοινωνικά χαρακτηριστικά του ψυχοπαθή, και όχι απ την εσωτερική κατάσταση της ψυχοπαθολογικής ιδαιτερότητας.Όλα είναι σχετικά.
Οι μελέτες της αστρολογίας, γύρω από τις διαταραγμένες ψυχολογικές καταστάσεις έχουν δημιουργήσει μεγάλη σύγχιση όπως συμβαίνει και στην θρησκεία και στην ιατρική επιστήμη, από τότε που έχουν επισημανθεί για πρώτη φορά τέτοια προβλήματα.
Και παρά τις εξερευνήσεις της μοντέρνας ψυχολογίας, συχνά δεν είμαστε κοντά στην κατανόηση τέτοιων εκφράσεων του ανθρώπινου βάσανου, απότι είμασταν χιλιάδες χρόνια πριν.
Αν και η αστρολογία, δεν μπορεί να προσφέρει λύσεις σε τέτοιες καταστάσεις, μπορεί όμως να προσφέρει εμπνεύσεις στο γιατί κάποια άτομα ανταποκρίνονται στη διαμάχη και τη δυστυχία με το να αποσύρονται απ τη ζωή, και γιατί κάποια άλλα ανταποκρίνονται με αγριότητα και σκληρότητα προς την πλευρά των συνανθρώπων τους.
Απ την άλλη όσο αγάπη και να τους προσφέρεις, κατά κάποιο τρόπο γίνονται χειρότεροι, γιατί προσέχοντας αυτά που σου περιγράφουν τις πιο πολλές φορές, η συμπεριφορά τους γίνεται αντικείμενο της Μυθολογίας και των διαμαχών που είχαν οι αρχαίοι θεοί μεταξύ τους, με το πιο εντυπωσιακό να έχουν πλήρη άγνοια της Μυθολογίας.
Μέσα στις κοινωνικές συνθήκες, θα πρέπει κάποιος να προσθέσει την περίοδο του χρόνου που διανύεται, γιατί φαίνεται αυτός ο παράγοντας να είναι σπουδαίος, με την έννοια ότι επειδή στη ψυχή είναι όλα άχρονα, κάποια άτομα «πέφτουν» στις μαύρες τρύπες του σύμπαντος της δικής τους ψυχής, στο σημείο μηδέν του χρόνου, με αποτέλεσμα να «αναλαμβάνουν» το ταξίδι τους, οι αρχαίοι θεοί.
Αυτή η εισαγωγη ηταν απαραιτητη για να μπορεσω να σας “βαλλω” μεσα στο κλιμα του αρθρου μου που επισημαινει τους τιτλους τελους μιας ολοκληρης περιοδου, και το περασμα αυτης της διετιας που θα μπορουσε να τη συνοψισει καποιος σαν το οριστικο Soul Loss …
Η Erin Sullivan χαρακτηριζει τους κυκλους του εξωκρονιου περιβαλλοντος, των πλανητων Ουρανου, Ποσειδωνα και Πλουτωνα σαν τους κλειδοκρατορες του Χρονου…
Ενας κυκλος που αρχισε περιπου από το 1988 και αποκορυφωθηκε το 1993 ηταν η Συνοδος Ουρανου και Ποσειδωνα στο ζωδιο του Αιγοκερω.Και μεσα σ αυτόν τον κυκλο είναι γεννημενα τα παιδια μας…
Και την ιδια χρονικη στιγμη ο πλανητης Ουρανος ειχε semi-square με τον Πλουτωνα, το πρωτο σημειο καμπης του κυκλου της συνοδου Ουρανου και Πλουτωνα που ειχε αρχισει το 1965-1966.
Τα χρονια περασαν, εχουμε μιλησει πολλες φορες για τις παρενεργειες του Ουρανου και του Ποσειδωνα με τις φουσκες του glamorous και του επιφανειακου life-style και φτασαμε στο 2012, οπου αρχισαν τα σημεια σκληρης καμπης του κυκλου Ουρανου και Πλουτωνα που ηταν τα εφιαλτικα τετραγωνα τους…
Και σημερα, αυτή τη χρονικη στιγμη ανοιγει ενας νεος κυκλος παρεα με τις Εκλειψεις, Κρονου και Πλουτωνα στο ζωδιο του Αιγοκερω, ενώ την ιδια στιγμη είναι σε ισχυ το τετραγωνο Ουρανου και Πλουτωνα, παρεα με το Ουρανο semisquare Ποσειδωνα, που αρχιζει και φανερωνει ότι ακομα δεν ξεραμε για την εναρξη του κυκλου Ουρανου και Ποσειδωνα στον Αιγοκερω, στον κυκλο που αρχισε το 1988.
Θα εστιασω περισσοτερο σ αυτή την εκ πρωτης οψεως “ευκολη” γωνια αναμεσα στον Ουρανο και τον Ποσειδωνα…
που παρολο στη θεωρια θεωρειται σαν η συζευξη ολων των αντιθετων ενεργειακων δυναμεων της Φυσης, περισσοτερο τωρα μας φανερωνει ποσο καταστροφικη υπηρξε στην real life μας…
O Reinhold Ebertin ονομαζει το φαινομενο αυτό, τις οψεις Ποσειδωνα και Ουρανου σαν : the elimination of the waking consciousness…
O υπεροχος αστρολογος Ang Stoic, το παει πιο βαθια : Συνδεει τα αποτελεσματα της οψης Ουρανου και Ποσειδωνα, και μην μπερδευεστε με το ημιτετραγωνο τους επειδη θεωρειται μικρη οψη, περισσότερο με τον κατακερματισμό της ψυχής ή με την αποσύνδεση από το σώμα.
Είναι σαν να ελέγχεται προσωρινά η καθαρή νοημοσύνη του ατόμου. Η διάσπαση είναι ένας πολύπλοκος μικρός μηχανισμός ενσωματωμένος στην ανθρώπινη ψυχή ως μέσο για να ξεφύγουμε από (μερικές φορές κυριολεκτικά) να τρελαθούμε ενόψει του παραλογισμού, της φρικαλεότητας ή της κατάχρησης.
Τα άτομα ή οι σχέσεις που επηρεάζονται έντονα από αυτόν τον συνδυασμό, και είναι οι περισσοτεροι και οι περισσοτερες δυστυχως, είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι, συναισθηματικά έντονοι άνθρωποι με hair-trigger nerves και που είναι επιρρεπείς στην αποσύνδεση της ψυχικής επαφής τους στην παραμικρή μικρή αναστάτωση.
Μοιαζει σαν να “περπατας” επανω σε τσοφλια από αυγα, και όταν το χανεις αυτό το συναισθημα βρισκονται ακομα εκει και είναι τοσο πρασαρμοσμενα στο βηματισμο σου, παρολο που εχουν φυγει από μπροστα σου…
Συνεπως δεν χρειαζεται να βρισκεσαι μεσα σε Ψυχιατρεια…Εξω μπορει να είναι ακομα χειροτερα…
Οι εφετεινες εκλειψεις θα το κανουν ακομα χειροτερα ολο το εργο αυτό...
Αυτή η κατάσταση υποκινεί και εμπνέει κάθε είδους ανορθόδοξες συναισθηματικές εκφράσεις – ισως καποιες τασεις στην τέχνη / μουσική / λογοτεχνία, μια ψευδοθρησκευτική αφοσίωση, επιπόλαιες πνευματικές πρακτικές, πολιτικό εξτρεμισμό και φανατισμό κλπ.
Βλεπετε την Επικαιροτητα που δυστυχως όχι μονον δεν μας διαψευδει αλλα είναι ακομα χειροτερη…
Μερικές φορές αυτές τροφοδοτούνται από τελετουργικές επιδοτήσεις στο ποτό, τα ναρκωτικά, ολες τις μορφες ψυχεδελειας και άλλες φορές κάτω από την καθοδήγηση μιας παραπλανητικης πληροφορησης και μιας παρατεταμένης έκθεσης σε δημαγωγούς / γκουρού / πολιτικους/κληρικούς, με σκουρες και γκρι επαφές από δηθεν αγγελικες σφαιρες ή χαμηλότερες «αστρικές» εμπειρίες.
Να πως επενεργει η Συνοδος Κρονου και Πλουτωνα στο ημιτετραγωνο Ουρανου και Ποσειδωνα…
Δυστυχως ολο αυτό είναι συχνά το αναγκαίο βήμα μεταξύ της υποδούλωσης ή της παγίδευσης από μια σταθερή δομή που απέτυχε να εξυπηρετήσει οποιοδήποτε πνευματικό σκοπό και την πλήρη διάλυση και κατάρρευση στην αναρχία, με την κακη εννοια του ορου, πριν από μια νέα αρχή.
Μπορεί συχνά ακομα να συνοδεύεται με μια πλήρη νευρωτική κατάρρευση του ευδιάκριτου μέρους του μυαλού μας, που μας προειδοποιεί για τον κίνδυνο - ειδικά όταν μπορεί να υπαρχε η απειλή επιβίωσης.
Με αυτή την έννοια, η συνεργασία, η διπλωματία, η συμβουλευτική ή ο συμβιβασμός φαίνεται τόσο δύσκολη, αν όχι αδύνατη.
Είναι σαν να διερευνειται και τσεκαρεται αν υπαρχει ψυχη εντελώς στο κάθε ατομο, ή μπορει να έχεις εξακριβωσει αν υπαρχει ψυχή στο ατομο, αλλα με καποιο τροπο κανενας και καμια δεν γνωρίζουν τις συνεπειες.
Ακομα χειροτερα μερικές φορές οι εν λόγω ενδιαφερόμενοι μοιάζουν αβέβαιοι ως προς το αν υπήρχαν πραγματικά.
Για σκεφτειτε και διερευνειστε από το 1988 και μετα συγκρινοντας το σημερινο εαυτο σας, δεν νιωθετε ότι δεν ησασταν εσεις που ψηφισατε και πιστεψατε καποιους, που κανατε τις συγκεκριμενες σχεσεις, τους γαμους σας και φερατε στον κοσμο παιδια.
Και μονον σταδιακα από το 2015 και μετα όταν αρχισαν να φαινονται οι σεισμοι του Ουρανου τετραγωνου Πλουτωνα αρχισατε να διερωταστε : είναι δυνατον να καταγομαι από αυτή την συγκεκριμενη οικογενεια, εχω κανει εγω αυτές τις επιλογες, ειναι αυτα πραγματικα μου αδελφια…κοκ…
Συνεπως ολος ο παραλογισμος είναι εδώ : Ο παραλογισμός είναι εδώ, και πρεπει να τον αντιμετωπίσουμε.
Ας αποδεχτούμε πρωτα τον παραλογισμό αυτης της ύλης ώστε αυτος να γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας που πρέπει να είναι μια απαραίτητη εμπειρία για μας.Αλλωστε δεν μπορουμε να τον αποφυγουμε…
Ίσως αυτος να προέρχεται από το να προσπαθούμε να είμαστε κάτι που ποτέ δεν θα μπορούσαμε πραγματικά να μοιάσουμε αυθεντικά - μια γελοία φρικτή προσπάθεια να μιμηθούμε ένα αδύνατο κοινωνικό ιδανικο…
Είμαστε τόσο μακριά από τη φύση - τη δική μας φύση, που πολλοί από εμάς τους ενήλικες έφυγαν να αναπαράγουν αυτό που δεν έχει νόημα και πέρα από τη δική μας κατανόηση.
Και το παραδωσαμε δυστυχως στα παιδια μας.Ιδιως των γεννησεων των early 90s…
Ωστόσο, ολη αυτή η κάθοδος προς τα κάτω και μεσα από την “τρυπα του κουνελιού" του παραλογισμού, δεν θα έπρεπε απαραίτητα να οδηγήσει σε αδιέξοδο. Αντίθετα, θα πρέπει να προκαλέσει μια αίσθηση επείγουσας ανάγκης, αηδίας, ένα κρίμα και μια εξέγερση σε εμάς, η οποία μπορεί να γίνει ουσιαστικά αρκετά γόνιμη.
Όταν ο ορθολογιστικός νους τίθεται κάτω από οποιοδήποτε είδος εντασης ή πίεσης, θα βρει τελικά καταπραϋντικό καταφύγιο τελικα στη γη του γελοίου και παράλογου.
(πχ ιδιως πολιτικοι, αλλα και μεσα στις οικογενειες δεν παμε πισω)..
Από εδώ και περα θα πρεπει να κανεις μια ερευνα στην υπερφυσικη σφαίρα της μεγαλοφυίας μας, και ως εκ τούτου να αφησουμε το δρόμο για το παράλογο, που θα ανοιξει το δρομο για όσους από εμάς έχουν κολλήσει σε μια «σοβαροφανη ενήλικη γη», για να φτασουμε στη μυστηριώδη γη του άγριου εσωτερικού μας παιδιού.
Με απλα λογια να ξαναγεννηθουμε…Άλλη λυση δεν υπαρχει...
πηραμε άλλο ένα μαθημα γερο στα ψυχιατρεια που επισκεφτηκαμε αυτές τις μερες, και σας προσφερω απλοχερα την μετουσιωση ενός αλλου πονου, εκτος από την απωλεια του πατερα μου…
Προς το παρον διερευνειστε τους αστρολογικους χαρτες σας που είναι Ουρανος και Ποσειδωνας, με οψεις μεταξυ τους, οικους που βρισκονται, ακμες ζωδιων που κυβερνανε και που βρισκονται ακομα στα transit τους.
Οχι μονον θα ανακαλύψετε το παραλογο στις ζωες σας, όχι μονον θα δειτε τι κανατε τοσο καιρο και “χασατε τη μπαλα” και τη συνειδητοτητα σας, αλλα κυριως θα διαπιστωσετε ότι το μεγαλυτερο κομματι της ζωης σας ηταν μια fake επιλογη με τελεια ελλειψη αυθεντικοτητας.
Kαι ακομα να βρειτε τι ειναι αυτο επανω σας που να αντεχει τοσο πολυ, σε πεισμα του παραλογου που ζησατε και ζειτε...
Και τελος να θυμαστε ότι Ποτε δεν είναι αργα, για να ξαναρχισετε….ωστε να αφησετε τους αλλους που δεν σας κανουν στην "κοσμαρα" τους...
Παρασκευη, Παρασκευουλα και καλη μερα ολη μερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου