Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Venus in her shadow and then retrograde and Neptune in Pisces : Sympathy for the Devil



Επειδη μιλησαμε ηδη για την Αφροδιτη που είναι στη σκια της και ετοιμαζεται για αναδρομη πορεια από 5/10 -25/11 και μετα παλι στη σκια της μεχρι 17/12, για να σχηματισει ένα πενταγραμμο από το 2010 με γωνιες ολες τις αναδρομες στασεις, είναι ευκαιρια να μιλησουμε για τις Αρμονικες των κοσμικων περιοδων στην Αστρολογια.
Η Αφροδιτη ηταν η αγαπημενη θεοτητα των Πυθαγορειων οι οποιοι πιστευαν ότι η Αστρολογια είναι η φιλοσοφικη θεωρηση της Μουσικης και επανω σ αυτό ανεπτυξαν τη θεωρια της Μουσικης των Σφαιρων του Συμπαντος.
Το πενταγραμμο που σχηματιζει στον Ουρανο εχει σχεση με τις Αρμονικες που είναι γνωστες στη θεωρια της Μουσικης.
τι είναι Αρμονικη στη Μουσικη ?
Αν η χορδη ενός οργανου δονηθει και εξακολουθησει να παλλεται σε ολο της το μηκος, το αποτελεσμα είναι ότι τα δυο μισα της χορδης θα παλλονται χωριστα σε δυο κυματα.Αυτο ονομαζεται πρωτη αρμονικη.
Στα ωροοσκοπια η μουσικη αναλογια είναι μεχρι εδω, γιατι ο Τζων Αντυ στο εργο το Αρμονικες στην Αστρολογια τοποθετησε τα κυματα των διαφορων αρμονικων επανω στον κυκλο του γενεθλιου ωροσκοπιου, ετσι ώστε ο αριθμος της αρμονικης να είναι ο αριθμος με τον οποιο διαιρειται ο κυκλος : η τριτη αρμονικη εχει τρεις συχνοτητες με 120 μοιρες το καθενα, η τεταρτη συχνοτητες των 90 μοιρων, η δωδεκατη δωδεκα των 30 μοιρων το καθενα.
Οι γωνιες αυτές αναμεσα στους πλανητες, φαινονται σε σχεση με αυτές τις συχνοτητες.
Όπως καταλαβαινετε με τη θεωρια των Αρμονικων στην Αστρολογια μετα δεν υπαρχουν καλα και κακα ή μοιραια ωροσκοπια.Με τη θεωρια των Αρμονικων πολλες δεισιδαιμονιες, ετσι φαινοταν στους αλλους, ολο το εργο της Αστρολογιας, αρχισε να καταρριπτεται.
Ενα παραδειγμα είναι οι κρισιμες μοιρες στην Αστρολογια που δεν εχει καμια ιδιαιτερη αξια να τις κοιτας αφου οι Αρμονικες της εξαφανιζουν και αυτό σημαινει σε ποιο επιπεδο συχνοτητας εισαι αποφασισμενος να δουλεψεις.
Γιατι η Φυση εχει ατελειες και καλεισαι να τις διορθωσεις....
Ειναι μεσα στην ανθρωπινη εξελιξη αυτο, και φυσικα ειναι Αλχημεια ολο αυτο,αλλα αν αφησεις το κενο και την ατελεια της φυσης επανω σου, οχι μονον μοιραια γεγονοτα σε περιμενουν, αλλα οτι χειροτερο φανταστει ο νους σου...
Αυτο εξηγει ακομα γιατι καποια ωροσκοπια χαρισματικα ιδιως αυτά που συγκεντρωνουν ολους τους πλανητες σε καποιο aspect pattern όπως είναι το Kite ή το mystic rectangle δεν εχουν παρουσιασει αποτελεσματα χρησης των ταλεντων τους.Ειναι απλο : νιωθουν τοσο χαρισματικοι λογω του αυξημενου τους ναρκισσισμου από τα δωρα που τους εδωσε η φυση, που δεν δουλευουν σε κανενα επιπεδο συχνοτητας.
Γιατι οσα ταλεντα και αν εχεις αν δεν αποφασισεις να δουλεψεις με αυτά και εκει επιλεγεις συχνοτητα που θα εργαστεις,ομως από μονα τους δεν παραγουν κανενα αποτελεσμα χρησης.
Οι αρμονικες μαζι με τα μεσοδιαστηματα συνηθως “γδυνουν” και μαλιστα καλλιτεχνικα την οποια ψυχη προσπαθει να κρυψει τα διαφορα flash της που δεν εχουν σχεση με την πραγματικοτητα της ζωης.
Στα ωροσκοπια της 7ης Αρμονικης αποκαλυπτονται οι συναισθηματικες πηγες των κινητρων που εχεις μεσα στις σχεσεις σου και ακομα τα διαγραμματα της με τη μορφη των νεων aspect pattern που δημιουργουνται επειδη πολλες φορες είναι σπανια να πραγματοποιουνται σε σχεση με άλλες αρμονικες όπως η πεμπτη, υπαρχει πιθανοτητα αυτό να βιωνεται από πολλες και πολλους σε φανταστικη ζωη, πχ imaginative ερωτες και σχεσεις, ή στα ονειρα τους που είναι εξωπραγματικα και όχι στην καθημερινοτητα τους.
Αν και τις πιο πολλες φορες αυτό θα το δεις και Στα ζωδια των Ζυγων επειδη διακατεχονται από τα «πολλα οφειλε και θα επρεπε» που εχει η Ζωη συμφωνα με αυτους.
Η θεωρια των Αρμονικων και υπαρχει πλην του John M. Addey, που ηδη σας ανεφερα στα βιβλια των Michael Harding u. Charles Harvey : Working with Astrology και David Hamblin : Harmonic Charts, είναι πολύ σημαντικη στις συναισθηματικες μας σχεσεις, ενοραση -7η αρμονικη, στο sex και τη δημιουργικοτητα - 5η αρμονικη, στην παλη για την επιτευξη των σκοπων, συμμετοχη -4η αρμονικη και χαρα, ειρηνη, ευχαριστηση-9η αρμονικη κλπ…
Πριν μπουμε σε διαφορα αρθρα επεξηγησεις γι αυτό το θεμα θα ηθελα να προσεξετε και να ακουσετε τα τραγουδια που ανεβασα στα comments.Πως ένα τραγουδι από το studio μπορει στο live να μεταμορφωθει και να φανει κατι άλλο και καποιος/α πριν μπει να μελετησει τη θεωρια των Αρμονικων θα πρεπει να εχει εντρυφησει σε Μουσικη παιδεια.
Χωρις να είναι απαραιτητο να παιζει καποιο μουσικο οργανο.
Ιδιαιτερα σημερα με τη χρηση της τεχνολογιας ο μουσικος ηχος εχει αναβαθμιστει σε πολλες και διαφορετικες συχνοτητες προσαρμοσμενες στις συγχρονες τεχνολογιες ηχου και μονταζ, εχουν δημιουργηθει τα rework -remix -samples και οι διασκευες τραγουδιων.
remix ειναι οι επεμβασεις που κανουν καποιοι καλλιτεχνες, κυριως djs, σε ενα τραγουδι και το ανυψωνουν σε ενα αλλο επιπεδο…
samples ειναι δειγματα μουσικων φρασεων απο ενα συγκεκριμενο τραγουδι με επι πλεον νεες ιδεες απο το συγκεκριμενο καλλιτεχνη….
διασκευη ειναι μια πιο προσωπικη αποδοση και εκφραση ενος συγκεκριμενου τραγουδιου απο εναν καλλιτεχνη...
Η Μουσικη εχει τεραστια σχεση με τη Ψυχοθεραπεια και οτι μεθοδους χρησιμοποιουν οι djs, συνθετες και οι παραγωγοι στα μουσικα tracks, κανονικα θα πρεπει και οι διαφοροι ψυχοθεραπευτες να προσαρμοζονται σ αυτες τις τεχνικες και μεθοδους...
Δεν ακουμε μουσικη για να χαιδευουμε μονο τα αυτακια μας,
αλλα να νιωσουμε κατι απο το ρυθμο της, μηπως και ανακαλυψουμε κατι απο τον προσωπικο μας ρυθμο που στην αστρολογια ολο αυτο ονομαζεται- τι αλλο - Ποσειδωνας....
η εκφραση του collective feeling που συμβολικα συνοψιζεται στον Ποσειδωνα ειναι απαραιτητη για τη θεραπεια της Ψυχης...
Και αυτος βεβαια είναι η ανωτατη οκταβα της Αφροδιτης…
Ναι ειναι λιγο αλχημεια ολο το εργο αυτο, αλλα η ιδεα της συνδεσης της Μουσικης με τη Ψυχη ειναι πρωτιστα το εργο του Θεου Απολλωνα που το μονο που ζηταει ειναι να του δωσεις τη θλιψη σου και να σε συνδεσει στην αιωνια χαρα της ζωης ...
εστω και για λιγο ..
Και βεβαια γιορταζονταν παραλληλα με το Θεο Διονυσο στο Μαντειο των Δελφων....
Και δεν ειναι εκπληξη που ο ιδρυτης της Psychosynthesis, Roberto Assagioli εχει δωσει ιδιαιτερο βαρος της συνδεσης της Μουσικης με τη Ψυχη και τη λειτουργικοτητα της....
Για προσπαθειστε να τα συνδυασετε με την Αστρολογια και τις συχνοτητες της.
Και κυριως τις οψεις μεταξυ των πλανητων που με τους πολλαπλασιασμους αυτων των πλανητων επι 2, 3,4, 5,7, 9 εχεις τις αντιστοιχες αρμονικες και τη συχνοτητα που επιλεγεις να δουλεψεις.
Βεβαια βαση είναι σε όλα μονον το γενεθλιο ωροσκοπιο και στο τελος μια οψη που εχεις δυσκολη στο γενεθλιο ωροσκοπιο μπορει στην αντιστοιχη αρμονικη να ρεει ευκολα.
Αλλα ακουστε μουσικη και τις παραλλαγες των τραγουδιων για να δειτε τι ακριβως περιγραφω και θα επανελθουμε με τις Αρμονικες στην Αστρολογια....
Αλλωστε το Αστερι της Αφροδιτης που σχηματιζεται με οκτω αναδρομες κινησεις ειναι απο μονο του μια τελεια 5η Αρμονικη απο αποψης Δημιουργιας....
στη live εκδοχη του Get Yer Ya's Ya's Out το sympathy for the devil γινεται υμνος της rock and roll culture και μονον οι στιχοι του τραγουδιου εχουν μεινει να θυμιζει την αρχικη version του κομματιου.
Ακομα πιο εντυπωσιακο δεν ξαναπαιξαν ποτε οι Stones AYTH την εκδοχη...
ισως η κιθαρα του Mick Taylor, ο οποιος εφυγε μετα απο τους Stones...
Και βεβαια οπως ελεγαν απο τοτε mid70s : We love the Mick Taylor era. Taylor lifted the Stones to a level that they could never have achieved without him.
He was not a Stone in spirit, yet he made them better.
To πιο εντυπωσιακο ακομα ειναι οτι τα live που επαιζαν αυτη την εκδοχη του sympathy for the devil ηταν προς τα τελη του 1970, Σεπτεμβρης, που αρχιζε η Αφροδιτη να κλεινει το Αστερι της απο το 1962, μολις εμφανιστηκαν δηλ.οι Stones, και το οποιο Αστερι στη συνεχεια του χρονου εχει σχεση μ αυτο που σχηματιζεται τωρα σιγα- σιγα στον Ουρανο....
Ειπατε τιπoτε ?
Καλημερα ολη μερα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου