Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Saturn conj Pluto in Capricorn : Που ειμαστε τωρα : all-or-nothing approach to life

Saturn conj Pluto in Capricorn : Που ειμαστε τωρα : all-or-nothing approach to life

to arrive where you are, to get from where you are not, you must go by a way wherein there is no ecstasy...In order to possess what you do not possess...you meet go by the way of dispossession ....in order to arrive at what you are not....you must go through the way in which you are not ...(T.S.ELIOT)
Τα τελευταια χρονια η Ουρανια Ταπετσαρια δεν είναι πολυπλοκη, και παρολο τις τρομακτικες ενεργειακες δυσκολιες, τουλαχιστον για πρωτη φορα είναι πολύ πιο απλη στην Κατανοηση των Δυναμικων της.
Ο Παρορμητικος Σταυρος, χρονια εχει φιλοξενησει το Uranus square Pluto, το οποιο εγινε το βασικο beat του ενεργειακου ρυθμου που εχει «τιναξει» στον αερα τις ζωες των περισσοτερων και κανοντας μια περιληψη προηγουμενων γι αυτό για να το θυμαστε επειδη φευγει και η δεκαετια των 10s : Ο Ουρανος εδειξε την αποκλιση που ειχε ο εαυτος μας απ την προσπαθεια που εκαναν καποιοι και καποιες καποιοι να μας συμμορφωσουν συμφωνα με εκεινη τη δυναμικη τους να αυξηθουν πιο γρηγορα απ τους αλλους,(Πλουτωνας), αδιαφορωντας τι παρενεργειες προκαλεσαν με τη συμπεριφορα τους.
Σκεφτειτε μονον στο μακροχωρο τα Μνημονια.Έφτασαν μαλιστα στο σημειο σε καποιες περιπτωσεις να γινουν ανηλεεις. Ο Ποσειδωνας να βρισκεται σπιτι του και να σκορπαει αναισθητικα παρανοιας και συγχισης από τους Ιχθεις, δημιουργωντας πρωτα συνοδο με το Χειρωνα, τετραγωνο μετα με τον Κρονο και τετραγωνο ολη αυτή τη χρονια με το Δια…
Αυτά με λιγα λογια σημαιναν ακομα τα προιοντα της προσπαθειας καποιων να επιταχυνουν το δρομο προς την ευδαιμονια τους, αυξανοντας τα συναισθηματα ηττοπαθειας, σε πολλους και τελικα ολες και ολοι να δειχνουν δυσκολια να αποδεχονται τον Εαυτο τους και να κλονιζεται η ταυτοτητα τους….
Γιατι ο Ποσειδωνας να θυμαστε ότι διαλυει ότι ερχεται σε επαφη…Διελυσε την θεραπευτικη και αναρωτικη ικανοτητα του Χειρωνα, ακολουθως εσπασε όλα τα φραγματα και τα εμποδια του Κρονου και ολη τη χρονια εφετος διελυσε και τις τελευταιες ελπιδες ότι η Λυση και η Σωτηρια θα ελθει σαν ένα Θαυμα….
Όλα εχουν παραδωσει τη σκυταλη τους στον Παρορμητικο Σταυρο παλι, σε μια άλλη angular βομβα την Κρονο συνοδο Πλουτωνα που κλεινει τον επομενο Μαρτη και ανοιγει έναν νέο κυκλο 36 ετων στις ζωες μας και φυσικα τωρα βρισκεται σε ισχυ αφου είναι σε τροχια, και παρουσιαζει ένα χρονιο μπλοκαρισμα με πρωτη συνεπεια το ενεργειακο μπλοκαρισμα που τωρα παιρνει άλλες διαστασεις.
Γιατι ο Πλουτωνας στις πιο πολλες περιπτωσεις συμβολιζει μια στερηση της χαρας ιδιως στα συναισθηματικα και σεξουαλικα θεματα, λογω συνεχους υποχρεωσης του καθηκοντος που εχουμε αναλαβει και ολο αυτό πολωνει τις συνθηκες σε καταστασεις επιβιωσης ζωης και θανατου.Γιατι ο Πλουτωνας δεν εκπροσωπει μονον τον Πλουτο αλλα στις πιο πολλες περιπτωσεις τις στερησεις.
Ο Κρονος από την άλλη συμβολιζει τη διοικηση και την υπερασπιση του μεσου που βιοποριζομαστε, και τα δυο μαζι Κρονος και Πλουτωνας, δημιουργουν σπονδυλωτες αλλαγες που μας οδηγουν από το ένα σταδιο στο άλλο με προορισμο εκει που δεν εχουμε συνειδητοποιησει.
Και από εκεινο το σημειο το Μαρτη του 20 να κανουμε ένα καινουργιο ξεκινημα.Για να ειμαστε ειλικρινεις σε καποιες περιπτωσεις μπορει το ξεκινημα, αυτή η αφετερια να μην συμπεριλαμβανεται ουτε στα πιο τρελα μας ονειρα.
Σ αυτό το ξεκινημα θα συμμετεχει και ο Διας με τον Αρη.
Ο Σταθερος Σταυρος εχει παρει καιρο τη σκυταλη της ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ, αφου ο Ουρανος από τον Ταυρο και για καποιο διαστημα και ο Κρονος από τον Υδροχοο και ο Χειρωνας από τον Κριο θα μας φερνουν το αντιστοιχο διλημμα : Πως μπορώ να αλλάζω και να μεταμορφώνω τον εαυτό μου, και όχι να είμαι αμετάβλητος και σταθερός σ αυτό που ήδη υπάρχει…
εξ αιτίας της τρέχουσας δύναμης του και της ασφάλειας που επιφέρει....
Ένα flash από αυτά θα το παρετε με τον Αρη στο Σκορπιο μεχρι το Γεναρη, αν δεν παραδοθειτε στη γοητεια του να πετατε βομβες μολοτωφ στους αλλους ή να τους βαζετε παγιδες σε κάθε προκληση που θα νιωθετε.Με αλλα λογια θα ειμαστε υποστηρικτες του status quo που ανηκουμε ή θα δουμε μεσα μας βαθια τι ειδους αλλαγες θελουμε στις ζωες μας…
Όμως αλλαζουν οι ανθρωποι ? Δεν νομιζω ότι αλλαζουν οι ανθρωποι.Αφηνουν και περναει η θυελλα και ξανα προς τη «δοξα τους» τραβανε.Κανενας και καμια δεν κοιταζουν μεσα τους, στο δικο τους Συμπαν, και οι στασεις των περισσοτερων είναι ακαμπτες.
Βεβαια πρεπει να εχεις μεσα σου...γιατι οι πιο πολλοι ειναι "νεκρα φυση"...
Όμως η Παρουσια του Κρονου και του Πλουτωνα στο ζωδιο του Αιγοκερω θα φτασει τα πραγματα ακραια καθοσον η συνοδος τους γινεται στον παρορμητικο σταυρο ,θα δοκιμασει τα ζωδια του Παρορμητικου Σταυρου, και αφου ολοι μεσα μας εχουμε παρορμητικα ζωδια που φανερωνεται από μια παρορμηση που θελει να μας οδηγησει στην αυθεντικοτητα , η δοκιμασια αυτή θα εχει την εξης απλη λογικη :
η δύναμη του Κρόνου εκτιμάται σε μεγάλη ηλικία, όταν η εμπειρία έχει καλλιεργήσει τις αρετές του, αλλά ο αγώνας για να ξεπεραστούν τα εμπόδια μας ή παραλείψεις μας μπορεί να μεταμορφωσουν και να ενισχύσουςν όλους μας τη ζωή μας.
Αλλα Παρορμητικος Σταυρος με εμπειρια,και σοφια δεν γινεται...γιατι ο προσανατολισμος του είναι η δραση και η εξωτερικευση….
Και ακομα η παρουσια του Κρονου και του Χειρωνα, εκει στον Παρορμητικο Σταυρο, δημιουργει χαρακτηρες που γινονται απαιτητικοι ή πολύ τελειομανεις, στενομυαλοι, κακοβουλοι ή απαιτώντας την τιμωρία των άλλων, επειδη η έλλειψη της αποτελεσματικοτητας τους μπορεί να εμφανίζεται σαν μία αδυναμία να εφαρμόσουν καποιο ταλέντο τους, ή να είναι εποικοδομητικοί, μεθοδικοί και ασκοποι.Και μην μπερδευτειτε που θα εισελθει ο Κρονος στον Υδροχοο για λιγους μηνες.Ξαναεπιστρεφει στο ζωδιο του Αιγοκερω.
Με βαση τα παραπανω, πως περιμενετε να εξελιχθουν τα πραγματα….
Φυσικα και θα πανε χειροτερα τα πραγματα αν οι πιο πολλοι συνεχισουν να λαχταρανε μυστικα ότι ολοι οι άλλοι θα πρεπει να παραμεινουν αδρανεις και με παραλυτικη ακαμψια προκειμενου αυτοι να διατηρουν την εξουσια τους σε οποιοδηποτε standing τους. Και τοτε ο Χειρωνας από τον Κριο θα ανοιγει πληγες στο πως υποστηριζει καποια/ος την ταυτοτητα του που θα το θεωρει αδικη αντισταση από τους αλλους, τη στιγμη που θα νιωθει ότι προσπαθει να κανει κατι original στη ζωη του.Και όταν νιωσεις ετσι ο μονος σιγουρος δρομος είναι αυτος της απογοητευσης των προσωπικων σου σκοπων.
Θα πρεπει να θυμαστε ότι εξ αιτιας της βαμπιρικης φυσης της οψης του Κρονου και του Πλουτωνα, κατι που σημαινει οικονομια δυναμεων γιατι κάθε ενεργειακη σπαταλη θα πληρωνεται ακριβα, θα πρεπει να βρισκεστε δεσμευμενοι σε δραστηριότητες και σχέσεις που θα αξίζουν αληθινά την επένδυση της ενέργειας σας, συνδεόμενοι με συναισθηματική ειλικρίνεια και δοκιμάζοντας τέτοια σεξουαλικά ύψη τα οποία θα εκπληρούν αμοιβαία αμφότερες τις πλευρές, ικανά να δίνουν τα δώρα που θα κάνουν τους ανθρώπους να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις στην προσωπική τους ζωή και στην εργασία τους...
Ακομα ο Κρονος μπορει να γινει aggressive ? Στον Αιγοκερω εχει τις πιο πολλες πιθανοτητες γιατι εδώ συνδεεται με το υπερ-εγω του Φρουντ, ακομα πιο πολύ σε σχεση με τις άλλες του θεσεις, με εκεινο το κομματι της ψυχης μας, το οποιο μας κρινει συμφωνα με καποιους κανονες και standards.
Αν τον εχεις στο 10ο σου σπιτι, μπορεις να δεις αλλους κανονες εκτος από την εξουσια που ποθεις σε ολη σου
τη ζωη ? Γιατι παντα θα υπαρχει μια αναμνηση μεσα μας από ένα ειδος δασκαλου που θα θυμωνει όταν ο μαθητης του δεν συμπεριφερεται και δεν ζει συμφωνα με τα standards της μαθησης του.
Αλλα εκτος από τα standards που τοποθετει το superego επανω μας, πιστευω ότι υπαρχει μεσα μας, σε ολους ανεξαιρετως ένα ψυχικο τμημα το οποιο ξερει και γνωριζει τι ακριβως σημαινει, αυτό που θελουμε να γινουμε.Και εάν υπομενουμε την ελλειψη από αυτό με επιμονο και rigid τροπο, τότε υποφέρουμε από ένα είδος υπαρξιακής ενοχής και πόνου - τον πόνο του να μην είμαστε αυτο, που θα μπορούσαμε να είμαστε ...
Ταδε εφη Howard Sasportas στο dynamics of Unconscious, ενας από τους μεγαλυτερους αστρολογους που εχουν περασει από τον πλανητη Γη…
Να θυμαστε ότι οι αποχωρισμοι βοηθανε να εμπεδωθει καποιες φορες η τρομακτικη υλη που ξεπηδησε, από τα θεματα που χρειαζονται δουλεια μεσα στις σχεσεις, οποια μορφη και να εχουν αυτές, και ο διαθεσιμος χρονος είναι πολύ μικρος για να γινει κατι τετοιο, γιατι η ζωη βαζει άλλες προτεραιοτητες…that’s all…Κρονιο ειναι αυτό…
Και ακομα να θυμαστε : Όταν μαλώνουν δυο άνθρωποι φταίει πάντα εκείνος που είναι ο πιο έξυπνος...εγραφε ο Goethe…
Τελος, Ε pluribus unum ελεγαν οι Λατινοι, εξω από τα πολλα το Ένα.
Δεν μπορουμε ποτε να εχουμε το Ένα σε δαπανη των πολλων, γιατι τοτε δεν εχουμε αναπτυξη του Εαυτου μας.Και φυσικα εάν εχουμε και προσπαθουμε να κατεχουμε τα πολλα σε δαπανη του Ενός, παθαινουμε ψυχικο καταγμα και γινομαστε σχιζοειδεις και ισως σχιζοφρενεις.
Γι αυτό ζουμε στο να εχουμε αμφοτερα τα πολλα και το Ένα, και αυτό είναι ένα παραδοξο.Αλλα το παραδοξο είναι πολύ δυσκολο να το ζεις μεσα στις μονοθειστικες αντιληψεις μας, το γραμμικο χρονο, το ορθολογιστικο περιγραμμα και τις δυαδικες κοινωνιες.
Ειλικρινα και ολοψυχα ευχομαι τα καλυτερα για ολες και ολους σας...τις αλχημειες, σας τις εδωσα...
μπορειτε να δουλεψετε.....εχετε καιρο ….
Καλημερα ολη μερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου