Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Mars retrograde-Venus square Pluto- Grand trine in Earth-full moon 26/8 : the life is fascinating


Συνηθιζεται ο Αυγουστος να θεωρειται ένα ειδος Κυριακης του καλοκαιριου με αποτελεσμα να αδειαζουν στην κυριολεξια τα μεγαλα αστικα κεντρα και κυριως η Αθηνα που μενουμε.
Από μικρος με ενδιεφερε να φευγω μολις ακριβως τελειωναν τα σχολεια κοντα στις 15/6 περιπου , να ειμαι πισω τον Αυγουστο και να ξαναφευγω μετα τις 25/8 που αρχιζαν να μαζευονται οι περισσοτεροι, οποτε ενιωθα ότι τραβουσα κατά το δοκουν το καλοκαιρι μου περισσοτερο από τους αλλους…
Αλλοι παλι είναι περισσοτερο hardcore από μενα με τα καλοκαιρια.Μετρανε στην ουσια τον πραγματικο χρονο τους με τα καλοκαιρια τους….
Αλλοι παλι με το τι ερωτες και κατακτησεις εχουν….
Αυτά τα λεμε γιατι ιδιως το εφετεινο καλοκαιρι, νομιζω τις τελευταιες ημερες λιγο πριν το 15Αυγουστο αρχισε να λειτουργει σαν φυσιολογικο καλοκαιρι, αν σκεφτει κανεις το τι εχει διαδραματιστει εφετος.
Το καλοκαιρι του 18 θα μεινει στις μνημες μας σαν μια οδυνηρη μεταβαση ενός τελους Εποχης σε μια άλλη κατασταση, μια κατασταση που για εμας τους περισσοτερους θα είναι αχαρτογραφητη.
Προσεγγισεις μπορουμε να κανουμε σ αυτό με δεδομενο ότι η δεκαετια των 10s του 21ου αιωνα, είναι από τις πιο δυσκολες αποτι εχουμε ξαναπει και περιγραψει.
Ο Κρονος από τις 6/9 και μετα θα αρχισει παλι την ευθυγραμμη κινηση του στο ζωδιο του Αιγοκερω και θα πλησιαζει τον Πλουτωνα στην ιδια περιοχη και μαζι του θα κανει μια κλειστη συνοδο το Γεναρη του 2020 για να κλεισει αυτή την ταραχωδη δεκαετια με δυσκολια και σκληροτητα..
Όλα εντοπιζονται στην επερχομενη συνοδο Κρονου και Πλουτωνα σχεδον στο ζωδιο του Αιγοκερω που αν προσπαθουσαμε να την αποκωδικοποιησουμε σημαινει η σκληρη ενταση αντιπαραθεσης ολων των αντιθετων δυναμεων μεταξυ τους.
Και αυτό με τη σειρα του θα χρειαστει ανιχνευοντας τις ψυχολογικες αντιστοιχιες που προκυπτουν , ανθεκτικοτητα από την επικρατουσα σκληροτητα, αντοχη στην ικανοτητα που πρεπει να επιδειξεις για προσπαθειες για ανωτερη σειρα των πραγματων,αντοχη για να μπορεσεις να παρουσιασεις την περισσοτερο δυσκολη εργασια με αυτοπειθαρχια,αυταπαρνηση και αποκηρυξη πολλων μεθοδων του παρελθοντος.
Βεβαια τα παραπανω είναι ολες οι παρενεργειες των πειραματων των μαθητευομενων μαγων και των ειδικων επανω στις πλατες μας, ότι και να σημαινει αυτό σε οποιοδηποτε επιπεδο εχει διενεργηθει.Απο τα πολιτικα και κοινωνικα μεχρι τα προσωπικα μας.
Γιατι υπαρχουν και στις προσωπικες μας ζωες μνημονια, μιλωντας κυριολεκτικα τις πιο πολλες φορες και όχι μεταφορικα.
Όλα καταληγουν στην συνοδο Κρονου και Πλουτωνα και αυτή τελευταια φορα εμφανιστηκε το 1982 στις 28 μοιρες του Ζυγου, ένα χρονο με την ανοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσια, για την Ελλαδα μιλωντας.
Πριν ειχε γινει το 1947 στις 14 μοιρες του Λεοντα, σηματοδοτωντας την εναρξη του Εμφυλιου.Ετσι καλλιστα θα μπορουσε να πει καποιος ότι η ενταση των αντιθετων δυναμεων με τη συνοδο αυτή επι ΠΑΣΟΚ το 1982, αφου εγινε στο ζωδιο του Ζυγου ειχε σαν σκοπο τη συμφιλιωση των αντιθετων (Ζυγος), από τον προηγουμενο 35ετη της κυκλο που ειχε νικησει η μια παραταξη και ειχε επιβαλλει να κανει τους ηττημενους αποδιοπομπαιους τραγους.
Όμως πρεπει να δουμε ορισμενα πραγματα στη σωστη τους διασταση.Γιατι μπορει η προθεση να υπηρξε για τη συμφιλιωση των αντιθετων, αλλα στην πραξη τα πραγματα εξελιχτηκαν διαφορετικα.
Η συνοδος Κρονου και Πλουτωνα υπηρξε η σφραγιδα κατά καποιο τροπο της επιβολης της λογικης του ΠΑΣΟΚ στην Μεταπολιτευτικη Εποχη.
Παντα παρακολουθωντας τον πληρη κυκλο της συνοδου Κρονου και Πλουτωνα μετα το 82, εχει να διαπιστωσει καποιος ενδιαφεροντα θεματα.
Τον Απριλη του 90 με το πρωτο εξαγωνο μεταξυ τους, ανηλθε η Νεα Δημοκρατια στην κυβερνηση του Κωστα Μητσοτακη, η οποια επεσε με το τετραγωνο αναμεσα σ αυτους τους πλανητες το 1993 και ανηλθε παλι το ΠΑΣΟΚ στην εξουσια.
Η αντιθεση αναμεσα σ αυτους τους πλανητες εγινε κοντα στο 2000-2001 με τα γεγονοτα του Χρηματιστηριου και το τελευταιο τετραγωνο αυτου του κυκλου εγινε στα 2010 οπου εγινε η προσφυγη στο ΔΝΤ και τα μνημονια.
Ενα εξαγωνο μεταξυ τους τελευταιο πριν κλεισει ο κυκλος τους εγινε το 2013 δινοντας μια ευκαιρια για κατι καλυτερο, αλλα ως συνηθως η ευκαιρια χαθηκε καθοσον ο χαρτης της Ελληνικης Μεταπολιτευσης εχει natal Saturn square Pluto conj Moon.
Δηλ. σαυτο το τετραγωνο είναι δεμενη και η Σεληνη που στα πολιτικα ωροσκοπια δειχνει όχι μονο το θηλυκο αλλα τον ιδιο το Λαο.
Θα μπορουσε να το επεκτεινει καποιος αυτος και να δει ότι Saturn/Pluto aspects για την Μεταπολιτευση είναι η αγαπημενη τακτικη πολιτικης των υποτιθεμενων κεντροαριστερων κομματων ΠΑΣΟΚ και Συριζανελ.
Αν και το δευτερο είναι μορφωμα περισσοτερο.
Ετσι με τον εναρξη του καινουργιου κυκλου η συνοδος αυτή στο ζωδιο του Αιγοκερω θα εκφραστει με cautious,constructive and discipline ways σε αντιθεση με αυτή του 82 εγινε με conciliatory,refined and judicuious ways αφου εγινε στο ζωδιο του Ζυγου.Και φυσικα καταλαβαινει καποιος αν παει πιο πισω στα 1947 ότι η συνοδος εκφραστηκε με wholehearted,powerful and steadfast ways αφου ειχε γινει στο ζωδιο του Λεοντα.
Από την τελευταια παραγραφο ευκολα συμπεραινει καποιος ότι εχει επακολουθησει ιστορικα με αυτή την συνοδο για τα Ελληνικα θεματα.
Να δουμε τι ακριβως σημαινει αυτή η συνοδος Κρονου και Πλουτωνα που η ερμηνεια της επεκτεινεται και στις υπολοιπες hard aspects μεταξυ τους.
Οι λεξεις που συμβολιζουν αυτές τις δυο ενεργειες είναι consolidation and Regeneration.
Και ευκολα τοτε μπορει αναλογα την οψη που υπαρχει μεταξυ τους, να δεις ότι στη συνοδο consolidation unites with Regeneration.Εδω ανετα βλεπεις πως οι κυβερνωντες τρεχουν να μας αποδειξουν ότι ηδη ειμαστε στην εκτος εποχης μνημονιων, παρολο που αυτά θα φανουν καθαρα από το 2020 και μετα, τι ακριβως εχει συμβει με ολους αυτους που δεν ξερουν τι ακριβως ψηφιζουν και θελουν να περασουν…
Γιατι το προβλημα με ολους αυτους τους κυβερνωντες δεν βρισκεται στο τι ακριβως κανουν.Αλλα δυστυχως δεν καταλαβαινουν καθολου τι κανουν.Υπαρχει ελλειψη συνειδητοτητας και αν οι κυβερνησεις εχουν τετοια χαρακτηριστικα τοτε ισχυει το τρενο της μεγαλης φυγης στον εκτροχιασμο του.
Στο τετραγωνο αυτή η οψη επανερχομενοι στο θεμα μας, η consolidation προκαλει την regeneration, στην αντιθεση consolidation versus regeneration και τελος στα τριγωνα και τα εξαγωνα οι ενεργειες consolidation and regeneration ρεουν ομαλα μεταξυ τους.
Το αποτελεσμα στις σκληρες οψεις είναι να υπαρχει μεγαλη απογοητευση και εκνευρισμος.Γιατι η δυνατη ωθηση να απαλλαξουμε τον εαυτο μας αμφοτερα από τη δικη μας εσωτερικη αισθηση περιορισμου και οποιουδηποτε περιοριστικου τυπου προσπαθει να επιβαλλει επανω μας η κοινωνια θα κανει τους περισσοτερους συνεχως να αγωνιζονται να είναι ελευθεροι στις μεθοδους αυτοεκφρασης τους,αφου ολο αυτό νιωθεται σαν ένα ειδος τυραννιας.
Ετσι τρομακτικες ξαφνικες εκρηξεις μπορει να εχουν δυσμενεις επιδρασεις επανω στην υγεια αλλα και το πως στεκομαστε απεναντι στην κοινωνια.
Όμως υπαρχει μια ευκαιρια : η Συνοδος ιδιως μπορει να χρησιμοποιηθει να ραφιναρει τον σκελετο που συνδεει τους νομους μιας κοινωνιας δινοντας του βαθια δυναμη και αντοχη.Ετσι είναι ευκαιρια να δουμε το θεμα της Δικαιοσυνης που τσαλαπατηθηκε σε βαθμο κακουργηματος στην Ελλαδα τα τελευταια χρονια.
Αν η κυβερνηση πεσει μεσα στο 19, η νεα κυβερνηση θα ξαναπεσει συντομα μεσα στο 20 για πολλους και διαφορους λογους και κυριως γιατι η εναρξη του νεου κυκλου αφορα μετα το 20.
Στο χαρτη της Μεταπολιτευσης όλα αυτά διαδραματιζονται στον εβδομο οικο της, οπερ σημαινει οι σχεσεις της με τα αλλα κρατη και ιδιως τα φιλικα ή εκεινα που συμμετεχει η Χωρα στους συνασπισμους τους.Ολα αυτά σημαινουν μια νεα εκρηκτικη αρχη με τους Δανειστες.
Συνεπως εχουμε δρομο ακομα ειτε προς το καλυτερο ειτε προς το χειροτερο.
Και αυτή, δυστυχως είναι η Μεγαλη Εικονα που θα κινηθουμε.
Απο την άλλη ο μικροκοσμος μας εχει περισσοτερες εντασεις και άλλες δυναμικες που μπορει να προσαρμοζονται στο μακρο χωρο, αλλα αφηνουν και αλλα περιθωρια δρασης σου.
Ετσι καθως το καλοκαιρι θα κλεινει τον κυκλο του σιγα σιγα θα αντιλαμβανεσαι ότι ο Ερμης στο Λεοντα ορθοδρομησε και θελει προσοχη μην μπερδεψεις ξεροκεφαλια και δυναμη αποψης και το θεμα θα το δεις στα θεματα του οικου σου που εχεις τον Λεοντα.
Ο Αρης σταματαει επιτελους να ξερναει το βοθρο του Αιγοκερω και του Υδροχοου και σε βαζει σε δραση επιτελους με μια προοπτικη και περαν του τρεχοντος ετους, αφου από τον καινουργιο ετος ο Αρης αρχιζει νέο κυκλο.
Και αυτο θα καθοριστει απο τα θεματα του οικου σου που τρεχει ο Αρης σου...
Η Αφροδιτη σε λιγο τετραγωνιζει τον Πλουτωνα και θα σου κοβει τα ποδια από τη γοητεια της αμαρτιας που θα σου προκαλει καθοσον τα θεματα του φανατισμου στα παθη, τις επιθυμιες για αισθησιακες απολαυσεις και ισως αχαλινωτες λαγνειες, προιοντα ισχυρων φαντασιωσεων μπερδεμενες με προσωπικες σου μυστικες επιθυμιες.
Η Αφροδιτη θα σου υπενθυμισει με λιγα λογια τι εγινε με το uranus square Pluto αφου θα το ενεργοποιησει παλι μπροστα σου.Και ακομα τις πρωτες μερες του Σεπτεμβρη μπαινει στη σκια της για να ετοιμαστει για την οπισθοδρομη πορεια της.
Και να σου κανει εναν απολογισμο οκταετιας....
Και μην ξεχνατε το μεγαλο τριγωνο στη Γη, παρεα με την πανσεληνο και να σχηματιζεται πριν από αυτή,αναμεσα σε Κρονο και Ουρανο με Ηλιο που δειχνει τρομακτικες υψηλες ευκαιριες επιτευξης σε γηινα καθημερινα και πρακτικα θεματα.
Ακομα αυτό το grand trine in earth θα εχει την βοηθεια του Ποσειδωνα που θα σιγονταρει το φεγγαρι καθως θα το γεμιζει με τη μαγεια του, κανοντας σε να νιωθεις ότι μπορει να ζεις και σε ένα Θαυμα και ότι ακομα ολο αυτό που εζησες ηταν απλα ενας εφιαλτης που δεν αφορουσε εσενα.
Το θεμα με τη ζωη και το χορο των πλανητων στο συμπαν που προσπαθουμε να αποκωδικοποιησουμε τα βηματα τους μεσα από την αισθητικη της γεωμετριας και της μυθολογιας τους, είναι ότι καποιοι προσπαθουν να μας πεισουν ότι η ζωη είναι συναρπαστικη μεσα από τις αντιθεσεις της και τους αγωνες της, ενω στην πραγματικοτητα η τεχνη και ο ερωτας κανουν τους ανθρωπους συναρπαστικους γιατι τους προσδιδουν ιδιοτητες και ψυχικα χαρακτηριστικα που δεν εχουν τα αλλα ζωντανα επανω στον πλανητη, καθοσον και αυτά τα ζωντανα όπως ξερετε δινουν καθημερινο συναρπαστικο αγωνα για την επιβιωση τους.
Αν το ξερει καποια και καποιος ολο αυτό, αυτό το ιδιο θα κανει τη διαφορα το πως μπορεις να βλεπεις τη ζωη από εδω και περα και τους στοχους που θα βαζει….
Καλη συνεχεια στο καλοκαιρι σας και ειμαστε ακομα στο μεσον του …
Ετσι ? μην ξεχνιομαστε…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου