Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

......Η ΟΥΣΙΑ TOY real Self.........

........Η ΟΥΣΙΑ TOY real Self.........

…Ο Shakespeare κάποτε έγραψε ότι όλος ο κόσμος είναι μια σκηνή, και όλοι οι άντρες και οι γυναίκες είναι απλά ηθοποιοί. Με το ίδιο αίσθημα, το γενέθλιο ωροσκόπιο είναι μια μεταφορά για ενα ιδιαίτερο παιγνίδι, με ολοκληρωμένο set σκηνής, μοιρασιά ρόλων και ιστορίας, τα οποία βρίσκονται στον πυρήνα της διαδρομής της ζωής μας. Αυτό θα μπορούσε να είναι χρήσιμο σε εμάς, και να θυμόμαστε τη μεταφορά του θεάτρου καθώς διαβάζουμε, διαμέσου των διάφορων τομέων του αστρολογικού μας πορτραίτου, διότι αυτό μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε την αληθινή σημασία της μοίρας όπως αυτή αντανακλάται απο την αστρολογία.
Η μοίρα δεν βρίσκεται μέσα στη δική σου ύπαρξη υποκείμενη σε απρογραμμάτιστα προκαθορισμένα γεγονότα. Αυτή βρίσκεται μέσα στο cast χαρακτήρων οι οποίοι αντιπροσωπεύουν τις βαθύτερες ανάγκες, διαμάχες και φιλοδοξίες οι οποίες βρίσκονται μέσα σου.

Κανένα πρόσωπο δεν μπορεί να είναι άλλο απότι ο εαυτός του και κάθε εμπειρία της ζωής εαν κατά πόσο είναι μικροσκοπική και εφήμερη ή μεγάλης σπουδαιότητας και μεταμορφωτική, αντανακλά με κάποιο τρόπο το χαρακτήρα της ιδιαιτερότητας….

Ότι και να συμβαίνει με τις προβλέψεις ένα είναι σίγουρο: όλες οι κινήσεις των πλανητών στο χρόνο έχουν σαν σκοπό να μας ενεργοποιήσουν τα γενέθλια χαρακτηριστικά μας που είναι οι ρόλοι μας στη ζωή.Και αυτοί οι ρόλοι είναι η μοίρα μας.Η μοίρα δεν βρίσκεται στα περιστατικά που έρχονται αλλά στους ρόλους μας.Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει περιστατικά, αλλά μπορούνε να μας πούνε τους βασικούς μας ρόλους.

Ένας Κριός για παράδειγμα πάντα θάναι ιππότης και πάντα θα προσπαθεί να προστατέψει το απροστάτευτο κοριτσάκι του είτε αυτή είναι η κοπέλα του είτε αυτή είναι η κόρη του.Και πάντα θα περιμένει τον πλούσιο προστάτη στο background για να χρηματοδοτήσει την επιχείρηση του ιπποτισμού του.Είναι η μοίρα του! Και μια Διδυμίνα πάντα θα σε γεμίζει ψευτιές και παραμύθια, με σκοπό να σε κάνει να γεφυρώνεις αντίθετους κόσμους....
Και ένας Λέων πάντα θα περιμένει ακόμα και αν είναι μια μικρή κομμώτρια, να τη φωνάξουν στο Hollywood για να αντικαταστήσει την Julia Roberts σε κάποια ταινία.Είναι η μοίρα της!
Και ένας Παρθένος πάντα θα σε χρησιμοποιεί, προκειμένου να σε κάνει να πάρεις το μερίδιο που σου αντιστοιχεί απ τον κόσμο..
Και ένας Αιγόκερως πάντα θα περιμένει την ευκαιρία να αναρριχηθεί κοινωνικά, χωρίς να σπαταλήσει μόριο απ`την ενέργειά του.
Και ένας Υδροχόος πάντα θα είναι φίλος σου, για να σε κάνει να μπορέσεις να δώσεις το μερίδιο σου στη συλλογική συνειδητότητα , να σε κάνει συνειδητό της ομάδας που ανήκεις...Είναι η μοίρα του!

Αλλά εάν το ξέρουμε αυτό, τότε αυτό το ίδιο κάνει τη μεγάλη διαφορά! Αυτός τότε ο ίδιος ο ρόλος ανυψώνεται σε ένα άλλο υψηλότερο επίπεδο.Μην παγιδεύεστε με τις επι μέρους προβλέψεις.
Το θέμα είναι να ανακαλύψετε πως λειτουργεί ο αληθινός Εαυτός μας και μετέπειτα πως λειτουργεί ο Υψηλώτερος Εαυτός μας....

....και όπως το θέατρο είναι αφιερωμένο στο Θεό Διόνυσο, έτσι και η dance culture του,με το χορό σε βοηθάνε να βλέπεις τον εαυτό σου, με τα διαφορετικά του κομμάτια ΟΠΩΣ αληθινά είσαι..........

ΕΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΙΣΟΝ ΤΡΙΑ …

ΕΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΙΣΟΝ ΤΡΙΑ …

...μας λέει πολλές φορές η Θεά Αφροδίτη,που συνεχίζει την ανάδρομη πορεία της …ή αλλιώς όταν μας ψιθυρίζει στα αυτιά μας, μερικά μυστικά της….

Η έννοια πίσω απ έναν composite chart-ή όπως η Erin Sullivan μερικές φορές το ονομάζει,compost chart-είναι ότι αυτός αντιπροσωπεύει στη σχέση, ένα τρίτο παράγοντα. Δύο άνθρωποι δημιουργούν ένα τρίτο πράγμα ανάμεσα τους.Ο composite chart, είναι όπως ενεργειακό πεδίο, το οποίο επηρρεάζει και τους δύο ανθρώπους και σχεδιάζει ορισμένα θέματα έξω την συνειδητή πρόθεση της κάθε ιδιαιτερότητας, καθώς επίσης και την επιβολή μιας ξεχωριστής δυναμικής και στα δύο μέρη της σχέσης. 

 Όμως o composite chart δεν φαίνεται να περιγράφει, τι αισθάνεται το ένα πρόσωπο για το άλλο.

Όταν εξερευνούμε τη συναστρία μέσα σε μια σχέση, μπορούμε να πούμε ότι η Αφροδίτη σου είναι επάνω στον Άρη μου.Εσύ λοιπόν, ενεργοποιείς τον Άρη μου και μου μεταφέρεις μια Άρεια ανταπόκριση έξω από μένα και εγώ ενεργοποιώ την Αφροδίτη σου και σου προκαλώ μια Αφροδίσια ανταπόκριση σε σένα. 
Συνεπώς εμείς αισθανόμαστε με έναν ορισμένο τρόπο, ένας για τον άλλο.Όταν κοιτάμε έναν composite chart, δεν εξερευνούμε τι δύο άνθρωποι ενεργοποιούν ο ένας στον άλλο ή τι αισθάνεται ο ένας για την άλλη. Ερμηνεύουμε το ενεργειακό πεδίο που αυτό δημιουργείται ανάμεσα τους.
Ο composite chart, είναι όπως ένα παιδί, μια τρίτη ενότητα, η οποία μεταφέρει τα γενετικά σημάδια και στους δύο γονείς, αλλά συνδέει αυτά τα σημάδια μέσα σε έναν εξ ολοκλήρου νέο τρόπο και υπάρχει ανεξάρτητα απ την κάθε μια πλευρά της σχέσης.

Εξ αιτίας ότι ο composite chart έχει όλα τα χαρακτηριστικά σαν ένα γενέθλιο χάρτης, χρειαζόμαστε να προσεγγίσουμε την ερμηνεία του με περισσότερο ή λιγότερο με τον ίδιο τρόπο. 

Έτσι ο compsosite chart έχει έναν πυρήνα ταυτότητας ο οποίος δηλώνει το σκοπό του, τον Ήλιο, και ένα χαρακτηριστικό set συναισθηματικών ανταποκρίσεων και αναγκών, τη Σελήνη, αυτός έχει έναν τρόπο επικοινωνίας,Ερμή, και έναν διακριτικό set αξιών και ιδανικών(Αφροδίτη).

Έχει έναν τρόπο να εκφράζει ενέργεια και θέληση (Άρης).Έχει το δικό του τρόπο αύξησης και επέκτασης (Δίας) και αυτός επίσης έχει έμφυτους περιορισμούς και μηχανισμούς άμυνας (Κρόνος).Έχει μια ειδική τρωτότητα στο συλλογικό που οφείλεται σε υποδείγματα απ το συλλογικό background της σχέσης (χείρων).Αυτός αντανακλά ορισμένα συλλογικά ιδανικά τα οποία αγωνίζονται για αλλαγή και πρόοδο (ουρανός).Έχει έμφυτες φιλοδοξίες οι οποίες αντανακλούν ορισμένες συλλογικές φαντασίες (ποσειδώνας).Έχει περιφερειακή γραμμή ενός ενστίκτου επιβίωσης, η οποία μπορεί να αποδειχτεί υποστηρικτική για τη συνέχεια της σχέσης, αλλά επίσης μπορεί να είναι καταστροφική εάν η σχέση είναι κάτω από απειλή (πλούτωνας).

Έχει ένα image ή έναν ρόλο να παίξει στα μάτια της κοινωνίας MC,και αυτός, (ο χάρτης), έχει μια προσωπικότητα, η οποία εκφράζεται με ορισμένους χαρακτηριστικούς τρόπους στον κόσμο εξωτερικά.(Ascendant).
Τα ζώδια σε έναν composite chart περιγράφουν τη βασική ύλη ή το ταπεραμέντο απ το οποίο η σχέση δημιουργήθηκε.Οι πλανήτες περιγράφουν τις υποκινούμενες ενέργειες και οι οίκοι περιγράφουν τις σφαίρες της ζωής μέσα απ τις οποίες οι πλανήτες εκφράζονται.
Όλο αυτό είναι βασική αστρολογία, και δεν εφαρμόζεται λιγότερο σε έναν composite chart, απότι σε έναν individual γενέθλιο χάρτη.

Απλοποιώντας λίγο την κατάσταση, μπορούμε να δούμε επίσης στον άξονα του ωροσκόπου, τον μεγαλύτερο σε ηλικία partner ο οποίος φαίνεται απ το ζώδιο του ωροσκόπου, και ο μικρότερος απ τον Desc.Επίσης το ίδιο ισχύει και για τον άξονα MC και IC.
Ο μεγαλύτερος σε ηλικία στο MC κοκ..Τα αρσενικά στοιχεία (ήλιος και άρης) , φανερώνουν το αρσενικό στη σχέση και τα θηλυκά (σελήνη, αφροδίτη) το θηλυκό αντίστοιχα, χωρίς να καταργούνται οι διαχωρισμοί και στις gay σχέσεις.

Συνήθως δεν σκεφτόμαστε τις σχέσεις μας σαν ανεξάρτητες ενότητες. Περισσότερο συχνά, τις σκεφτόμαστε στα όρια των συναισθημάτων μας και των στάσεων μας, ή στα συναισθήματα και τις στάσεις του άλλου προσώπου.
Ακόμα περισσότερο ότι η κάθε σχέση δημιουργεί το δικό της περιβάλλον.Κανένας από εμάς δεν συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο όταν είμαστε το μισό ενός ζεύγους, όπως κάνουμε όταν λειτουργούμε solo.Μπορούμε να έχουμε χαρακτηριστικά υποδείγματα συμπεριφοράς, όταν είμαστε μόνοι, αλλά τη στιγμή που είμαστε με την partner μας , ένα ορισμένο είδος ενεργειακού δυναμικού τοποθετείται σε κίνηση και εμείς συμπεριφερόμαστε με συγκεκριμένους τρόπους οι οποίοι μερικές φορές, είναι τόσο αξιοπρόσεχτοι στην παρέα με άλλους ανθρώπους.

Δύο άνθρωποι μέσα σε μια σχέση δημιουργούν μια ατμόσφαιρα γύρω τους ,όχι από συνειδητή επιλογή αλλά διότι αυτό , απλά είναι ότι συμβαίνει.Οι άλλοι άνθρωποι συχνά, θα στοχάζονται επάνω σ αυτό για εμάς.Εσείς φαίνεστε τόσο ζωντανό και ελκυστικό ζεύγος, ένας φίλος θα μπορούσε να πεί ή τι συναρπαστική ζωή οι δύο σας πρέπει να έχετε.
Εν τω μεταξύ εμείς θα σκεφτόμαστε τι μας λέει αυτός, που ζεί ?
Εμείς πώς δεν το αισθανόμαστε ? Έτσι στο composite δεν βρίσκουμε πως αισθάνομαι για το άλλο πρόσωπο.

Θα μπορούσαμε να δούμε κάτι όπως ο composite Jupiter στον ωροσκόπο στον τοξότη και Ζυγό στο composite MC, και τους άλλους ανθρώπους να αντιλαμβάνονται την σχέση συναρπαστική και glamorous την Jupiter-venus ενότητα.Αλλά όταν η μια πλευρά ο Κρόνος μπορεί να είναι σε σύνοδο με τη Σελήνη και αντίθεση με τον Ήλιο, τότε η συναστρία ανάμεσα στους γενέθλιους χάρτες θα μπορούσε να τον κάνει να αισθάνεται περισσότερο σαν τον Σίσυφο με το βράχο του, παρά σαν τον Brad Pitt και την Angelina Jolie.
 
Θα μπορούσε να συμβεί και το αντίθετο.Ο composite μπορεί να έχει κρόνο στον ωροσκόπο και χείρωνα και ο κόσμος να βλέπει κάτι απόλυτα βαρύ, όταν κάποιος βρίσκεται με το ταίρι του.Αλλά η συναστρία μπορεί να μπερδεύει πολλά από αφροδίτη-Δία στις επαφές της, αντανακλώντας μια έξαψη μέσα στη σχέση την οποία αμφότερα οι άνθρωποι αισθάνονται αλλά αυτό δεν εκφράζεται στους άλλους.

Τώρα γιατί κάποιος ή κάποια μπαίνει σε ένα συγκεκριμένο style αυτό είναι μια άλλη ιστορία, και σκεφτείτε πόσο διερεύνηση χρειάζεται για να γίνει κάποιος συνειδητός εάνω σ αυτό.

Εμείς μπρούμε να μάθουμε πολλά απ τα angles ενός composite chart, με το να ρωτήσουμε άλλους ανθρώπους πως αυτοί βλέπουν τη σχέση.Συχνά βρισκόμαστε σε κατάσταση shock εξ αιτίας της απάντησης , η οποία μπορεί να μην αντανακλά πως πραγματικά αισθανόμαστε για το άλλο πρόσωπο.
Ένας composite chart, όπως και ένας γενέθλιος χάρτης, παρουσιάζεται στον κόσμο σύμφωνα με τον ωροσκόπο του και το ζενίθ του.Έχει επίσης έναν ruling planet ο οποίος θα εστιάσει την έκφραση της σχέσης σε έναν ορισμένο οίκο ή σφαίρα της ζωής.

Οι οίκοι στο composite εργάζονται με τον ίδιο τρόπο όπψς κάνουν σε έναν γενέθλιο χάρτη χάρτη, αντανακλώντας σφαίρες της έμφασης μέσα απ τις οποίες η δυναμική της σχέσης εκδηλώνεται.Όταν οι composite planets υπερτονίζονται σε ένα composite οίκο, αυτή η περιοχή της ζωής θα είναι οριακή σημαντική για τη σχέση, και αμφότεροι οι άνθρωποι θα πιεστούν να εστιάσουν επάνω σ αυτή, ακόμα και αν ο ίδιος οίκος είναι κενός και στους δύο γενέθλιους χάρτες.

Μια σχέση μας πιέζει στο να έχουμε να αντιμετωπίσουμε ορισμένες περιοχές της ζωής, ακόμα και εάν φυσικά δεν είμαστε προδιαθετειμένοι ούτε καλά εφοδιασμένοι να τα αντιμετωπίσουμε μέσα σ αυτή την περιοχή.

Τα composites έχουν δικούς τους νόμους και ενέργειες, και αυτοί δεν έχουν να κάνουν τίποτε με το κατά πόσο εμείς είμαστε καλά ζευγαρωμένοι με κάποια.Ένας composite δεν θα μας πει γύρω απ τη συμβατότητα της σχέσης και το πόσο ταιριάζουν δύο άνθρωποι.Αυτό το κάνει η synastry.Το composite δεν αποκαλύπτει εάν κατά πόσο η σχέση είναι καλή ή κακή στα όρια της χημείας ανάμεσα σε δύο ανθρώπους.Το composite λέει σε εμάς : εάν επιλέξετε να μπείτε σ αυτή τη σχέση, εδώ είναι το νόημα και το υπόδειγμα του πεπρωμένου.Αυτό είναι ότι είναι δημιουργημένο και ότι είναι για εσάς.

Εαν θέλουμε τώρα να πάρουμε μια ιδέα εάν κατά πόσο ή όχι η έννοια της ζωής και το πεπρωμένο, πρόκειται να μας κάνει να αισθανθούμε καλά, έχουμε να συγκρίνουμε το composite με το δικό μας χάρτη.
Εάν εξετάσουμε τη συναστρία ανάμεσα στο composite και το χάρτη της κάθε μιας individual μέσα στη σχέση, μπορούμε να μάθουμε πολλά, πως η σχέση κάνει το κάθε πρόσωπο να αισθάνεται.Ακόμα πιο περισσότερο μπορούμε να δούμε έναν τρίτο άνθρωπο και να συγκρίνουμε το χάρτη αυτού του προσώπου με το composite.

Πολύ γοητευτική άσκηση για να την κάνετε, θα εκπλαγείτε όσο δεν φαντάζεστε…Ας πούμε ότι βρίσκομαι σε μια μακροχρόνια σχέση, αλλά επίσης έχω και ερωμένη.Μπορώ να πάρω το χάρτη της και να δω πως αυτή επηρρεάζει τον composite χάρτη ανάμεσα σε μένα και το ταίρι μου και έτσι μπορώ να έχω μια καθαρή εικόνα, πως η ερωμένη μου επηρρεάζει τη σχέση μου.

Μπορούμε επίσης να δούμε το χάρτη ενός παιδιού σε σχέση με το composite ανάμεσα στους γονείς του.Αυτό είναι πολύ χρήσιμο στα όρια της κατανόησης των οικογενειακών δυναμικών.Κάποια παιδιά έχουν έναν τρόπο αληθινά να διαλύουν τη πατρογονική τους σχέση !!!!, ενώ άλλα βοηθούν στο να κολήσουν οι γονείς περισσότερο.Δεν έχουμε παρά να δούμε το χάρτη του παιδιού σε σχέση με το composite των γονιών.Και φυσικά εμείς μπορεί να μην βλέπουμε αυτή τη δυναμική με το να εξερευνήσουμε απλά τη συναστρία ανάμεσα στο παιδί και στον κάθε γονιό ξεχωριστά….

...Διαβάστε τα με προσοχή, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις στην Αστρολογία, σαν ανοίγει όμως με τη ψυχή σας σε άλλες διαστάσεις ...αυτές των σχέσεων.....που θα μας απασχολήσουν και θα μας απασχολούν....συνεχώς σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας....

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

... 2014 φιλιά και ευχές....

..2014 φιλιά και ευχές.....

"το πρώτο σύμπτωμα του έρωτα σε έναν άντρα είναι η δειλία, ενώ σε μια γυναίκα το το θάρρος..."
Victor Hugo

a letter for the women....: ο σοφός άντρας της ψυχής σου....

αγαπημένες μου γυναίκες, που είστε οι καλύτερες μου πελάτισσες...τόσα έμαθα απο εσάς...είναι υγιές να έχετε απόψεις, και θα ήσασταν πολύ ανιαρές χωρίς αυτές....Αλλά το αρσενικό που είναι κρυμμένο βαθιά μέσα σας, το οποίο χρειάζεστε για να κάνετε σχέσεις, και κάποια άλλη στιγμή σας σαμποτάρει αυτές τις σχέσεις, μπορεί να γίνεται τόσο δογματικό δηλ. να θέλετε να επιβάλλεται τις απόψεις σας στους άλλους....

όταν αγάπη μου εκφράζεις τις απόψεις σου με ευαισθησία, μπορεί να εκλαμβάνονται και σαν πρωτότυπες.Όμως το μυστικό σου κίνητρο για την προώθηση τους είναι συνήθως για να σημειώσεις πόντους...απ τον ανταγωνισμό που έχεις με τον αγαπημένο σου....Αλλά τότε ενεργοποιείς το αντίστοιχο θηλυκό του άντρα σου, και τον κάνεις να νιώθει υπερβολική αγανάκτηση συγκριτικά με την κατάσταση.....

μπορεί να το νιώσεις αυτό αγάπη μου ?

και τότε αν δεν ξέρει τίποτε για τη γυναικεία ψυχολογία, αυτός ο άντρας, και σιγά μην ξέρει, θα καυγαδίσει μαζί σου, μη ξέροντας ότι ότι η τάση σου, θα είναι να καυγαδίσεις για τον καυγά και όχι για να ανακαλύψεις την αλήθεια....
σιγά σιγά μη σε ενδιαφέρει η αλήθεια...τέτοιες στιγμές....
Και έτσι θα επιτύχεις ασήμαντες λεκτικές νίκες και σε λίγο οι ίδιες αυτές οι επιτυχίες σου θα σου στρώσουν το δρόμο για την ήττα....

αυτό που θα θέλεις πραγματικά δεν θα το έχεις ποτέ.....

δυστυχώς για σένα, ποτέ δεν αναγνωρίζεις την ήττα, και έτσι το ίδιο μοτίβο επαναλαμβάνεται ...και φυσικά η δραστηριότητα του αρσενικού σου βάθους θα επηρεάζεται απ τα φυσικά σου χαρίσματα...και μπορεί να είσαι πολύ ευφυής και με λαμπρές ιδέες και να εστιάζεις σε ένα σχέδιο που έχει επιτυχία σε για ένα διάστημα και μετά καταρρέει......
και τίποτε δεν μοιάζει να δημιουργείται γύρω σου...Υπάρχει μια διαμάχη προς τα έξω και μια σύγκρουση μέσα σου....και όσο μεγαλώνεις, μπορεί να βρεθείς πολύ μόνη, καθώς οι πιο πολλοί θα έχουν εξαφανιστεί...απο δίπλα σου...

είναι μια ψευδαίσθηση που πρέπει να ξεπεράσεις ....που νομίζεις ότι δέχεσαι επίθεση....μπορείς να το νιώσεις....? μπορείς να νιώσεις ότι συμπεριφέρεσαι λες και ο περισσότερος κόσμος είναι εχθρικός...?

και αν έχεις γοητεία και ομορφιά το χρησιμοποιείς σχεδόν για να κρατάς τους άντρες σε δύσκολη θέση....απολαμβάνοντας συνεχώς το θαυμασμό τους ....γι αυτό αποδέχεσαι εύκολα την κολακεία και τον έπαινο,γιατί χωρίς αυτά νιώθεις χαμένη....

έτσι μ αυτό τον τρόπο πληγώνεις τους αγαπημένους σου, εαν δεν σου τροφοδοτούν αυτό τον βαμπιρισμό και τους απομακρύνεις καταστρέφοντας τυφλά κάθε τι πολύτιμο στην προσωπική σου ζωή.....

και αυτό φτάνει μέχρις την αρρώστεια....και με φωνάζεις για να στο εξηγήσω....

a letter for the men : η τέλεια ομορφιά σου

αγορίνες μου και φιλαράκια μου, που θέλω να γίνετε πελάτες μου...

πρέπει να αρχίσετε απ το "Εκείνη" του Ράιντερ Χάγκαρτ...για εσείς αγαπάτε τη μαγική Εκείνη και όχι αυτή τη συγκεκριμένη....γιατί πρέπει να έχει το χαρακτήρα της "σφίγγας" για να σας καυλώσει....

μόνο το αίνιγμα τους σας καυλώνει....?

ε βέβαια, αφού αυτός ο χαρακτήρας της σφίγγας είναι το απαραίτητο μέρος του εξοπλισμού σου, καθώς και ότι το διφορόυμενο, μια συναρπαστική απατηλότητα-όχι, όχι δεν εννοώ μια απροσδιόριστη θολούρα, που δεν προσφέρει τίποτε.....

αλλά μια απροσδιοριστία που μοιάζει γεμάτο υποσχέσεις, όπως η ομιλούσα σιωπή της Μόνα Λίζα...

μια γυναίκα αυτού του είδους είναι ταυτόγχρονα και γριά και νέα, μητέρα και κόρη, με αναμφίβολη αγνότητα,παιδικότητα, και όμως προικισμένη με μια αφελή πονηριά που είναι ακραία αφοπλιστική για σένα.....

μια αγαπούλα όλου του κόσμου....και ας μην αρέσει σε κανέναν, αρκεί που είναι για σένα έτσι....

αλλά αναρωτιέσαι εαν ενοχλείται η real γυναίκα ενοχλείται με τέτοια προβολή που της κάνεις...? και επιμένεις ότι είναι αυτό που εσύ νομίζεις ότι πρέπει να είναι...και όσο επιμένεις τόσο ετοιμάζεις το δρόμο για το κέρατο...

γιατί σ αρέσει κατά βάθος....είναι το έπαθλο της μαγείας που πιστεύεις για αυτή....αλλά αυτό δεν τίθεται με τις συνειδητές σου προθέσεις ....
απλά σου συμβαίνει....

και όσο πιο ευαίσθητος και σωστά φέρεσαι είσαι σε άλλες επαφές της ζωής σου, τόσο η σχέση σου με το άλλο φύλο γίνεται προβληματική...
και όμως η ζωή σου μπορεί να διακοπεί, να αμαυρωθεί απο παθιασμένα επεισόδια, τελικά είσαι απόλυτα βέβαιος ότι πρέπει να αποκτήσεις όλο και πιο στενότερη δυνατή σχέση μαζί μ αυτή τη συγκεκριμένη γυναίκα...

και ας της είσαι αδιάφορος....

και δεν σε συγκρατεί ούτε ότι την έχεις πατήσει έτσι ακριβώς στο παρελθόν, ούτε ότι οι προηγούμενες σχέσεις σου, έχουν διαλυθεί μ αυτό τον τρόπο, ούτε η ερωτική τρέλα σου είναι το ίδιο με τη τωρινή σου....
και αν μπορεί κάποιος εξωτερικός παρατηρητής να σε δει θα καταλάβει ότι κάνεις copy paste απ τις προηγούμενες σχέσεις σου....

όταν κυριαρχείσαι απ αυτή την ερωτική τρέλα, αυτό το απίθανο έντονο συναίσθημα ....η κοινή λογική είναι ανίσχυρη.....

και ακόμα να τη διεκδικείς με το εμμονικό σου θέλω για να πείσεις τους άλλους ή τα κλονισμένα νεύρα σου....

και ακόμα χειρότερα βρίσκεις ψυχρές και αποστασιοποημένες γυναίκες, που δεν αντέχουν τα δικά τους συναισθήματα, για να τα εκφράσεις.....

Αυτοί είναι οι λόγοι που πλακώνεστε αγαπητά μου ζευγάρια, γιατί βγαίνουν απο μέσα σας αυτά τα κακά πνεύματα....που αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής....γιατί αυτά υπάρχουν απ τα πανάρχαια χρόνια, και είναι θεές και θεοί....και αντιστοιχούν σε ένα ανώτερο ζεύγος αντιθέτων, εξαιτίας της αμοιβαίας έλξης μεταξύ τους...που υπόσχεται την ένωση ....

και στην πραγματικότητα κάποιες φορές την επιτρέπει.....

και εγώ που τα ξέρω όλα αυτά, απ το κρεβάτι του ψυχίατρου μου Ε.Μπένετ, που στις συζητήσεις μας,μου μετέφερε το πνεύμα του Δάσκαλου μου Carl...αφού και οι δύο μας έχουμε uranus in leo, το ίδιο αρχείο σκέψης,

δεν μπορώ να σου πιάσω ούτε το χέρι σου....ούτε να απολαύσω το χαμόγελο σου....

Αλλά όπως είπε στην εκπληκτική σκηνή, στην καλύτερη ταινία της χρονιάς που πέρασε στην ουσία, -Η ΤΕΛΕΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ του Πάολο Σορεντίνο-ο Γκαμπαρντέλα:

Το μόνο που μας έχει απομείνει, στο χείλος της απόγνωσης, είναι να κοιταζόμαστε στα μάτια..........

Αντί, λοιπόν, να κάνεις, και όταν αποφασίζεις να ανοίξεις το στόμα σου και να μου λες μαλακίες, έλα και δώσε μου ένα φιλάκι.

Όπως παλιά.....που είμασταν παιδιά...που είχαμε την αλαζονεία του ταλαντούχου τεμπέλη που μας παραμύθιαζε και μας οδηγούσε στη ματαίωση του έρωτα και δυστυχώς και της αγάπης..................

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

the life with the sign of Capricorn

the life with the sign of Capricorn .......

Ο τράγος είναι ένα βαθιά παράδοξο image στο μύθο.Ο τράγος συμβολίζει την ασέλγεια, και η μεγάλη κατσίκα είναι ο θεός Παν με την αγριότητα του σάτυρου, προσωποποιεί την χωρίς έλεγχο δύναμη της ζωής εκφρασμένη σαν ανθρώπινη λαγνεία και πόθος.
Ο Κρόνος επίσης ο οποίος είναι ο θεός του χρόνου που θέτει τα όρια της θνητής ανθρώπινης ζωής, και έτσι ενσωματώνει όχι μόνο την αφθονία της φύσης αλλά επίσης και τη σκληρή θνητότητα.

Το ζώδιο του Αιγόκερω αρχίζει το χειμερινό ηλιοστάσιο όταν οι νύκτες είναι πιο μεγάλες και η αίσθηση της ελπίδας έχει πέσει πιο χαμηλά .

Αυτό το διάστημα του σκοταδιού και της απελπισίας ο μυθικός θεός Ήλιος ξαναγεννιέται κάθε χρόνο.Ο Αιγόκερως εκφράζει πολλά επίπεδα ερμηνείας, από την αισθησιακή ερμηνεία της γής στο αναπόφευκτο του θανάτου, και την ελπίδα της λύτρωσης και της σωτηρίας, σ`ότι γεννιέται όταν η αίσθηση της θνητότητας είναι πολύ έντονη.

Ο Αιγόκερως είναι ένα ζώδιο απ`τα δύο : σκοτάδι και φως, δομή και εγκατάλειψη.Δεν εκπλήσσει ότι αυτοί στους οποίους το ζώδιο προεξέχει συχνά έχουν τέτοια δυσκολία στην κατανόηση των καθώς φαίνεται αντιφαντικών πλευρών της φύσης τους.
Η περιοχή του Αιγόκερω είναι γόνιμη αλλά ορεινή και παρουσιάζει όχι μόνο της ζωής τις ανταμοιβές αλλά και την σκληρή δουλειά.
Αυτές οι ιδιαιτερότητες στις οποίες εμφασίζεται το τελευταίο από τα ζώδια της γης είναι ενημερωμένοι καλά από το εύθραστο της δόξας και την παροδικότητα της υλικής επιτυχίας και μολονότι μπορεί να αγωνίζονται να διακριθούν, οι φιλοδοξίες τους είναι με τη διάθεση από τη τη γνώση ότι αυτοί είναι επίσης θνητοί.

Έτσι μια στέρεη συνεισφορά στις μελλοντικές γενιές γίνεται συχνά του Αιγόκερω ο τελικός σκοπός.

Ο θεός του χρόνου είναι επίσης και θεός της ιστορίας και η γνώση της σημαντικότητας του χρόνου παράγει μια χρησιμότητα και αξία του παρελθόντος και της συνεισφοράς του στο παρόν και στο μέλλον.
Ο Αιγόκερως αντανακλά ένα βαθύ σεβασμό για την παράδοση και τη διατήρηση σε ότι έχει αποδειχθεί χρήσιμο και με αξία, μέσα από αγώνα και εξέταση.

Η σοφία η οποία βρίσκεται πάνω στην κορυφή του βουνού δεν είναι τίποτε άλλο από μια σύνοψη φιλοσοφικού περιεχομένου που όμως εκφράζει μια βαθιά κατανόηση στους νόμους της ζωής.
Αυτή η άφθαρτη αίσθηση της σιγουριάς-στη ζωής το απρόβλεπτο πρόσωπο- μπορεί να αναδυθεί αργά και σταθερά μέσα απ`την εμπειρία της αποτυχίας τόσο όσο και της επιτυχίας.

η καπατσοσύνη παντρεύεται την κοσμικότητα

Σ`ένα καθημερινό επίπεδο, ο Αιγόκερως είναι καπάτσος και κοσμικός.
Ακόμα και σαν παιδιά αυτοί στους οποίους το ζώδιο αυτό είναι δυνατό είναι σκληρό γι`αυτόν να κάνει ανοησίες.
Κάτω απ`την αιγοκερίσια εξυπνάδα του να εκτιμάει πώς να κάνει κάτι μέσα στον κακό κόσμο, υπάρχει συχνά μια πολύ δυνατή λαχτάρα να απελευθερωθεί και να εξερευνήσει περισσότερο φαντασιακά πεδία.Ακόμη η φροντίδα του Αιγόκερω με την επιβίωση μπορεί να δημιουργήσει επιβαλλόμενα απ`τον ίδιο όρια, και έναν σκληρό αυτό-έλεγχο ο οποίος κλείνει τις πόρτες στην απλή ευχαρίστηση και τη χαρά επειδή αυτό φαίνεται τόσο μαλθακό.

Μια βαθιά αίσθηση της υπευθυνότητας στην οικογένεια και στο παρελθόν έχει προτεραιότητα απ`το κυνήγι της απόλαυσης και αυτό το ζώδιο μπορεί να στηρίζεται πάνω στο να κρατάει υποσχέσεις και καθήκοντα που απορρέουν με φροντίδα και ακεραιότητα.
Μερικές φορές του Αιγόκερω το βαθιά συντηρητικό πνεύμα μπορεί να υποτιμά οτιδήποτε το οποίο φαίνεται εύκολο και μια αυστηρότητα της σκέψης μπορεί να αποκαλύπτεται.

Ακόμη η μυθική φιγούρα του Πάνα υπαινίσσεται μια εύθυμη εγκατάλειψη κρυμμένη κάτω απ`την επιφάνεια της καθώς φαίνεται αδιαπέραστης κλειστότητάς του και της μη εκδηλωτικότητας.

Ο Αιγόκερως μπορεί να μέινει μόνος καλύτερα απ`όλους και έχει τη δύναμη και την πειθαρχία να συνεχίζει να εργάζεται για ένα σκοπό, χωρίς να ενδιαφέρεται για το πόσο αμετακίνητα φαίνονται τα εμπόδια.

Ακόμα κι`όταν είναι στην «κορυφή του βουνού» μπορεί να αναρωτιόνται γιατί οι άλλοι αρκούνται να απολαμβάνουν το να είναι ελεύθεροι από την ευδαιμονία.Ίσως γιατί τους λείπει του Αιγόκερω η δυνατή περηφάνεια και το αυτοδύναμο πνεύμά του, αυτά δηλαδή για τα οποία οι άλλοι δεν ντρέπονται να ζητήσουν βοήθεια.

Οι πλανήτες που βρίσκονται στον Αιγόκερω θα εκφράζουν τις ενέργειες τους και τα ένστικτά τους μέσα από έναν τρόπο που θα τους εμφανίζει κατώτερους απ`το πραγματικό (δηλ. συγκρατημένους ) αλλά με δυνατά ανθεκτικό τρόπο.
Η πραγματική δύναμη του Αιγόκερω μπορεί να μην γίνεται φανερή μέχρι η ιδιαιτερότητα μεγαλώσει στα χρόνια, και έχει δοκιμάσει αρκετά της ζωής τις σταθερές αξίες και σκοπούς.Γι`αυτό το λόγο, οι νέοι άνθρωποι στους οποίους το ζώδιο είναι δυνατό μπορεί να περάσουν από περιόδους όπου αυτοί φαίνονται να μην κάνουν τίποτα αλλά είναι πειθαρχημένοι και σοφοί, γιατί είναι απαραίτητο να εξετάσουν τη ζωή και τις προκλήσεις της υπάρχουσας εξουσίας πριν έρθει οποιαδήποτε μόνιμη δέσμευση.

Αυτοί με μια έμφαση στον Αιγόκερω χρειάζονται αργά ή γρήγορα (αλλά πιθανό αργά), να φτιάξουν τη σφραγίδα τους πάνω στον κόσμο μέσα από μια χρήσιμη συνεισφορά στην κοινωνία.
Του Αιγόκερω η έμφυτη καπατσοσύνη τον βοηθάει να κατανοήσει αυτό που είναι σοφότερο να αλλάξει τον κόσμο αργά από μέσα απ`ότι να καταστρέψει καθιερωμένες απ`το χρόνο δομές στο όνομα των ιδεολογικών αρχών.

Όταν ο Αιγόκερως μάχεται ενάντια σε τέτοιες δομές, δεν γίνεται με παρορμητική ώθηση, αλλά μέσα από πραγματική συναίσθηση ότι ο δρόμος είναι μπλοκαρισμένος και πρέπει να καθαρίσει πριν έρθει η λογική πρόοδος.
Στον Αιγόκερω βρίσκεται η τεράστια αντοχή και δύναμη της γης, τιθασσεύεται απ`την ανθρώπινη θέληση, κατευθυνόμενη με σεβασμό για τους νόμους και σε τελευταία ανάλυση σκοπεύει στην υποστήριξη του μέλλοντος, με ότι καλύτερο απ`το παρελθόν, τόσο ώστε η ασφάλεια και η συνέχεια της ζωής να προστατεύεται.

Η Σκια

Η σκοτεινή πλευρά του κάθε ζωδιακού συμβόλου συνδέεται με τα κομμάτια της προσωπικότητας τα οποία η ιδιαιτερότητα δεν μπορεί να αναγνωρίσει και δεν μπορεί να εκφράσει.

Και μπορεί να περιμένουμε ότι με όλο τον Αιγοκερίσιο ρεαλισμό τη γήινη σοφία και την έμφαση πάνω στο γήινο και πρακτικό, όλα αυτά τα καταπιεσμένα συναισθήματα όνειρα και φαντασίες έχουν πάει κάπου.

Μετά από αυτά ο Αιγόκερως είναι πολύπλοκος και ευαίσθητος και είναι πολύ πιο βαθύς απ`ότι συχνά εμφανίζεται.Έτσι μπορούμε να οναμάσουμε τη σκοτεινή του πλευρά «Το σύνδρομο του φανατισμού».Αυτή η συγκεκριμένη φιγούρα της σκιάς συνδέεται με ένα άλλο το οποίο μπορούμε να ονομάσουμε «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

Η Αιγοκερίσια σκιά προχωρώντας φανατικά μπορεί να έχει ένα προσωπικό συμφέρον για να μοχθήσει γύρω απ`ότιδήποτε.Όταν τον ακούσεις πρώτα να μιλάει, μπορεί να γελάσεις.
Α! καλά, ανόητος άντρας ή γυναίκα, που ηθικολογεί μ`αυτόν τον τρόπο, δεν γνωρίζει ότι εσύ δεν μπορείς να αλλάξεις την ανθρώπινη φύση ?

Αλλά η Αιγοκερίσια σκιά πιστεύει ότι εσύ μπορείς.Και είτε αφορά το sex, ή χρήματα ή θρησκεία ή πολιτική ή δίνοντας πολλές μη ευπρόσδεκτες συμβουλές γύρω απ`το πώς εσύ θα έπρεπε να προχωράς στη ζωή σου, η Αιγοκερίσια σκιά ξεφεύγει απ`τα χέρια και μπορεί να παγώσει το αίμα σου, επειδή μοιάζει κάπως έτσι : κάνε όπως σου λέω και μη ρωτάς.

Τι πραγματικά συμβαίνει γύρω απ`του Αιγόκερω τη σκιερή πλευρά της φύσης του : πάντα έχει ένα σχέδιο να αλλάξει την κοινωνία, το οποίο φυσικά καθιστά αναγκαία την αλλαγή του τρόπου, ο οποίος φυσικά σημαίνει ότι δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος για διαφωνούντες, το οποίο αυτό σημαίνει ότι εσύ βίαια απομακρύνεσαι ή αποζημιώνεσαι και απολύεσαι.

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.Αυτό το οποίο χρειάζεται αλλαγή στα μάτια του Αιγόκερω δεν χρειάζεται να είναι το μεγάλο τμήμα της κοινωνίας.Αυτό μπορεί να είσαι εσύ : ο σύζυγος ή η σύζυγος, εραστής ή το παιδί.

Και μπορείς να δείς την ίδια λάμψη φανατισμού στου Αιγόκερω τη φρονιμάδα και τη γνωστή ματιά του.Κοίτα το στο πιο αγαπημένο του hobby και θα δείς ότι δεν ανέχεται αντίθεση (άρνηση).Αρνήσου τις συμβουλές του και θα έχεις τη μόνιμη προσβολή του.(το μόνιμο θίξιμό του).
Και συχνά χειρίζεται με τον πιο σκανδαλώδη (σκληρό) τρόπο για να προχωρήσεις με τα σχέδια του, επειδή είναι πεισμένος ότι το δικό του είναι σωστό και στο τέλος οτιδήποτε αυτός έχει χρησιμοποιήσει- αν και ασυνείδητα (αδίστακτα)-θα του είναι ανεκτό από τα αποτελέσματα που θα εισπράξει.

Το θέμα είναι, ότι ο Αιγόκερως σπανίως αφήνεται σε οράματα ή φαντασίες οποιουδήποτε πεδίου δράσης, επειδή είναι τόσο απασχαλημένος στο να είναι ρεαλιστής.

Αυτός δεν θα επιτρέπει στον εαυτό του οποιαδήποτε φαντασία γύρω από το πώς ο κόσμος θα μπορούσε να είναι, επειδή αυτός εξαναγκάζει τον εαυτό του να κρατήσει τα μάτια του πάνω σε ότι πρακτικά μπορεί να αποκτηθεί.

Έχει μια πολύ δυνατή φαντασία και πολύ ενόραση (οξυδέρκεια).Και εσύ συχνά ανακαλύπτεις ότι ο Αιγόκερως έχει μια μυστική ενόραση (φαντασία) η οποία μαζεύεται (συγκεντρώνεται) γύρω απ`ότι αυτοί θα έκαναν εάν κάθε φορά έμπαιναν στο κάθισμα του μεγάλου οδηγού.

Το πρόβλημα βρίσκεται, στο ότι κρατάει τη φαντασία του όπως κάτι που είναι κλειδωμένο στο υπόγειο για 20 ή 30 χρόνια.

Αυτό φουσκώνει (διογκώνεται).Όταν αυτό βγαίνει έξω, ο Αιγόκερως χάνει τον υπέροχο ρεαλισμό, ο οποίος φεύγει μακριά από τα μεσσιανικά του όνειρα.Φυσικά ο κόσμος ή εσύ μπορεί να αλλάξει.Και αυτός ο άνθρωπος μπορεί να το κάνει.Και εάν εσύ αντιτίθεσαι σ`αυτό, ωραία, είναι μόνο οι αυταπάτες σου ή η απερισκεψία σου ή η ανοησία σου ή οτιδήποτε γίνεται η αιτία του ότι είσαι ανόητος και δεν αναγνωρίζεις την Απόλυτη Αλήθεια της πεποίθησής του.

Εάν δεν είσαι ο αποδέκτης της μεγάλης Αποστολής του (του Μεγάλου έργου) μπορεί να είσαι στη θέση του προσώπου που είναι πιο κοντά σ`αυτόν με το να ακούς ότι σχεδιάζει και με το να περιμένει να προσφέρεις κάθε τελευταία σταγόνα της ενέργειας σου στο να δείς ότι αυτός πετυχαίνει.

Εκει η αιγοκερίσια σκιά μπορεί συχνά να κάνει τους άλλους να υποφέρουν, γιατί μέσα σε μια σχέση ή μέσα σε μια οικογενειακή κατάσταση αυτός προτιμάει να θυσιάσει οποιουδήποτε άλλου τη θέληση για το δικό του.

Αν αυτό είναι η ηθική του ή οι απόψεις του για τα χρήματα ή οτιδήποτε είναι η πεποίθησή του μπορεί να περιμένει ότι οποιοσδήποτε άλλος να συμφωνήσει μαζί του.
Αυτός είναι ο Αιγόκερως πατέρας που πιστεύει-φανατικά- ότι η σκληρή δουλειά είναι καλή για σένα και κρατάει το επίδομα των παιδιών σε ένα πολύ χαμηλό ποσό αν και αυτός έχει πολλές καταθέσεις στην τράπεζα.

Είναι η Αιγοκερίσια μητέρα η οποία είναι αυστηρή στους ηθικούς κανόνες ή στους κοινωνικούς κώδικες που ανηλεώς επιβάλλει πάνω στο σύζυγο και στην οικογένεια.

Εν συντομία η Αιγοκερίσια σκιά προσπαθεί να κατευθύνει τη θέληση οποιουδήποτε άλλου προς το μέρος της (προς το δικό του μέρος), και του οποιουδήποτε άλλου οι ανάγκες, οι επιθυμίες, οι ιδέες και ο τρόπος ζωής σύμφωνα με τη δική του άποψη από το πώς θα έπρεπε να προχωράνε (να γίνουν).

Μόνο ένας εξαπατημένος ανόητος πιστεύει ότι αυτός μπορεί να αλλάξει των άλλων ανθρώπων τη φύση τους απλά βγάζοντας κανόνες (βγάζοντας μια εντολή).
Και μόνο ένας εξαπατημένος ανόητος πιστεύει ότι αυτός ακόμη έχει το σωστό τρόπο να το κάνει.

Επειδή ο Αιγόκερως είναι ένα πολύ ισχυρό ζώδιο το οποίο συνήθως πραγματοποιεί πολλά μέσα στον κόσμο, έχει μια επικίνδυνη σκιά.

Αυτό που είναι πολύ σημαντικό για τον αιγόκερω είναι να αναμετρηθεί με την τάση του φανατισμού που έχει στον εαυτό του επειδή αυτός πάντα έχει την πιθανότητα να καταλήγει σε μια θέση (άποψη) υπευθυνότητας με κάποιο τρόπο και συνήθως έχουν οι άλλοι άνθρωποι την ανάγκη του δικού του χεριού για οδηγό.

Εάν κάνει κατάχρηση αυτού του χεριού, είναι πολύ πιο αμείλικτο απ΄ότι η μικρή σκια των ανθρώπων που έχουν μικρή επίδραση πάνω στων άλλων των ανθρώπων τις ζωές.

Το να μάθει την ανεκτικότητα είναι σκληρό μερικές φορές για τον Αιγόκερω επειδή αυτός συχνά έχει πειθαρχήσει τον εαυτό του και τις ανάγκες του με σκληρό τρόπο για να πετυχει αργότερα το σκοπό του (στο στόχο του).

Αυτός δεν μπορεί να καταλάβει γιατί οι άλλοι δεν είναι ικανοί να επιβάλλουν την ίδια πειθαρχία, επειδή δεν αντιλαμβάνεται ότι οι στόχοι τους μπορεί να είναι διαφορετικοί ή ότι αυτοί δεν έχουν οποιονδήποτε σκοπό (στόχο) με την αίσθηση που αυτός έχει.

Ο Αιγόκερως συνδέεται με το μύθο του πατέρα και τη σκοτεινή πλευρά απ`του πατέρα την τυραννία.Δεν μπορείς να γίνεις ένας τύραννος αν δεν έχεις βάλλει παρωπίδες γερά στον εαυτό σου σε κάθε άλλη άποψη κάποιου άλλου απ`τη δική σου.

Η συνταγή για του Αιγόκερω τη σκιά είναι συχνά μια μικρή προσπάθεια στην κατανόηση ότι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί και έχουν διαφορετικές ανάγκες και επιθυμίες.

Ο Αιγόκερως μπορεί συχνά να ωφεληθεί απ`την αστρολογία επειδή μπορεί να του μάθει ότι υπάρχουν δώδεκα βασικά μονοπάτια ζωής και όχι μόνο ένα.Κάτω απ`την πανοπλία που ο Αιγόκερως πρέπει να φοράει για το ταξίδι του (τη διαδρομή του) μέσα σ`έναν αφιλόξενο ή γεμάτο πρόσκληση κόσμο, αυτός είναι ικανός για αγάπη και αφοσίωση όπως κάθε άλλο πρόσωπο.

Αυτός χρειάζεται να θυμάται την ικανότητά του για αγάπη και επίσης να θυμάται ότι η αγάπη σ`ένα άλλο πρόσωπο σημαίνει να το αναγνωρίζεις και όχι να το οδηγείς (κατευθύνεις).

Ο πατέρας-είτε η φιγούρα εμφανίζεται σ`ενός άνδρα ή σε μιας γυναίκας την ψυχή-γίνεται μια θετική φόρμα (μοντέλο) και ένας που προσφέρει υποστήριξη,καθοδήγηση,σοφία,εκπαιδευση μέσα στους δρόμους του κόσμου.

Ο Πατέρας σε μια αρνητική φόρμα προσφέρει υποστήριξη μόνο αν είσαι προετοιμασμένος να ακούσεις τις συμβουλές του, προσφέρει καθοδήγηση μόνο αν δεχτείς τις απόψεις του (σαν αρχές) in toto, προσφέρει τη σοφία του μόνο αν εσύ δεν αναγνωρίσεις άλλη πηγή γι`αυτήν, και εκπαιδεύει στους δρόμους του κόσμου σύμφωνα με τη δική του εικόνα για τον κόσμο.Αυτό το είδος του πατέρα κατακρατάει την αγάπη εάν δεν υπάρχει υπακοή.

Η ρίζα γι`αυτό βρίσκεται στον έντονο συναισθηματικό οδηγό τον οποίο ο Αιγόκερως συχνά καταπιέζει και ο οποίος τελικά αρχίζει να κατατρώει σιγά-σιγά τη συνήθως λογική διαδικασία σκέψης, κάνοντάς τον τυφλό όταν αυτός πιστεύει ότι βλέπει.

Όσο περισσότερο ο Αιγόκερως εκφράζει τις δυνατές συναισθηματικές του ανάγκες μέσα στις ανθρώπινες σχέσεις, τόσο λιγώτερο είναι πιθανό να κάνουν άνω-κάτω το όραμά του.

Και όσο επιτρέπει στον εαυτό του να χαλαρώνει μερικές φορές, τόσο περισσότερο μπορεί να δεί ότι οι λιγότερο πειθαρχημένες ψυχές δεν αξίζουν λιγότερο, αλλά συχνά κρατάνε το κλειδί για χαρά και απόλαυση στη ζωή κάτι το οποίο μπορεί να λείπει απ`τον εαυτό του.

Μετά μπορεί να έχουμε ένα πραγματικά γλυκό και ευδιάθετο Αιγόκερω που μπορεί να χορεύει τόσο καλά όσο και να σκαρφαλώνει και να ανεβαίνει.

προσωπικές παρατηρήσεις :

το σύμβολο του δεν είναι μόνο η κατσίκα αλλά κατσίκα με ουρά ψαριού, και αυτό κάτι λέει για τη φύση του....

και εξωτερικός και εσωτερικός κυβερνήτης είναι ο κρόνος, με αποτέλεσμα να είναι το σημείο στο ωροσκόπιο που έχεις σχέση με την πραγματικότητα...

aspects με τον ουρανό σ αυτό το σημείο του ωροσκοπίου του κάνουν την άνοδο πιο εντυπωσιακή και πιο γρήγορη....

υπάρχει μια ιδιαίτερη σχέση με το sex, εξ αιτίας έντονων Διονυσιακών στοιχείων και του Θεού Πάνα, και την ίδια ώρα πάσχει απο πανικό...αν είναι καλλιτέχνης επιτυχαίνει έτσι την πολυπόθητη synthesis.....

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

A Rose by any other name : τα πιο Ψυχοπαθολογικά χρόνια του 21ου αιώνα...

AFTER DARK

Οι ρίζες της λέξης ψυχοπάθεια προέρχονται απ τη ψυχή και το πάθος : το βάσανο της ψυχής.
Στην πρακτική φαίνεται όμως οι ψυχές των άλλων ανθρώπων να υποφέρουν στα χέρια του ψυχοπαθή, αντί η ίδια η ψυχή του ψυχοπαθή, γύρω απ τον οποίο τελικά εμείς ξέρουμε πολύ λίγα ακόμα...

Υπάρχει βέβαια και η λέξη sociapath,που είναι της μόδας, αλλά η περιπλοκή γίνεται απ τα αντικοινωνικά χαρακτηριστικά του ψυχοπαθή, και όχι απ την εσωτερική κατάσταση της ψυχοπαθολογικής ιδαιτερότητας.Όλα είναι σχετικά.

Οι μελέτες της αστρολογίας, γύρω από τις διαταραγμένες ψυχολογικές καταστάσεις έχουν δημιουργήσει μεγάλη σύγχιση όπως συμβαίνει και στην θρησκεία και στην ιατρική επιστήμη, από τότε που έχουν επισημανθεί για πρώτη φορά τέτοια προβλήματα.
Και παρά τις εξερευνήσεις της μοντέρνας ψυχολογίας, συχνά δεν είμαστε κοντά στην κατανόηση τέτοιων εκφράσεων του ανθρώπινου βάσανου, απότι είμασταν χιλιάδες χρόνια πριν.

Αν και η αστρολογία, δεν μπορεί να προσφέρει λύσεις σε τέτοιες καταστάσεις, μπορεί όμως να προσφέρει εμπνεύσεις στο γιατί κάποια άτομα ανταποκρίνονται στη διαμάχη και τη δυστυχία με το να αποσύρονται απ τη ζωή, και γιατί κάποια άλλα ανταποκρίνονται με αγριότητα και σκληρότητα προς την πλευρά των συνανθρώπων τους.

Δεν γίνεται η θρησκεία να τους χαρακτηρίζει δαιμόνια, όπερ σημαίνει ότι η ψυχή τους βρίσκεται κάτω απ την κατοχή «απόκοσμων» δυνάμεων ούτε η σύγχρονη ψυχιατρική να τους καταστέλλει με χορήγηση φαρμάκων.

Ανεξάρτητα αν κάποιες φορές υπάρχουν προσωρινά «ανακουφιστικά» αποτελέσματα. Γιατί θα πρέπει να θυμάστε : "ότι η δυνατότερη ψυχή μπορεί να καταρρεύσει απ το βάρος των πιο δύσκολων καταστάσεων".
 
Απ την άλλη όσο αγάπη και να τους προσφέρεις, κατά κάποιο τρόπο γίνονται χειρότεροι, γιατί προσέχοντας αυτά που σου περιγράφουν τις πιο πολλές φορές, η συμπεριφορά τους γίνεται  αντικείμενο της Μυθολογίας και των διαμαχών που είχαν οι αρχαίοι θεοί μεταξύ τους, με το πιο εντυπωσιακό να έχουν πλήρη άγνοια της Μυθολογίας.

Μέσα στις κοινωνικές συνθήκες, θα πρέπει κάποιος να προσθέσει την περίοδο του χρόνου που διανύεται, γιατί φαίνεται αυτός ο παράγοντας να είναι σπουδαίος, με την έννοια ότι επειδή στη ψυχή είναι όλα άχρονα, κάποια άτομα «πέφτουν» στις μαύρες τρύπες του σύμπαντος της δικής τους ψυχής, στο σημείο μηδέν του χρόνου, με αποτέλεσμα να «αναλαμβάνουν» το ταξίδι τους, οι αρχαίοι θεοί.
 
Όλες αυτές οι σκέψεις έχουν σαν βάση την εργασία του James Hillman, που στην εργασία του έχει γίνει μια προσπάθεια « to restore psyche to what he believes to be "its proper place" in psychology. Hillman sees the soul at work in imagination, fantasy, myth and metaphor. He also sees soul revealed in psychopathology, in the symptoms of psychological disorders. Psyche-pathos-logos is the “speech of the suffering soul” or the soul’s suffering of meaning. A great portion of Hillman’s thought attempts to attend to the speech of the soul as it is revealed via images and fantasies.

Όλα αυτά οδηγούν σε ένα είδος πολυθειστικής ψυχολογίας, και συνεπώς μας οδηγεί στην μελέτη της αστρολογίας, με διάφορους τρόπους, και κυρίως σαν βάση της τη μυθολογία.Γιατί συνεχίζοντας ο Hillman δηλώνει ότι the power of myth, its reality, resides precisely in its power to seize and influence psychic life. 

The Greeks knew this so well, and so they had no depth psychology and psychopathology such as we have. They had myths. And we have no myths as such—instead, depth psychology and psychopathology. Therefore psychology shows myths in modern dress and myths show our depth psychology in ancient dress."
 


Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά ενός ψυχοπαθή ; Πώς μπορεί ένα άτομο να γίνει ένας ψυχοπαθής; Υπάρχει η περίπτωση να γίνει ένας ψυχοπαθής και αυτό να  είναι κρυμμένο μέσα στον κάθε ένα από μας; 
Τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά ; 
Η Liz Greene στο υπέροχο βιβλίο της The Dark of the soul : Psychopathology in the horoscope, ξεκινάει από μια γενική προοπτική που την οδηγεί σε πιο ιδιαίτερες και συγκεκριμένες περιοχές, η Liz, κάνει διερεύνηση σε ψυχολογικές και αστρολογικές υπογραφές που συνδέονται συνήθως με ψυχοπαθητική συμπεριφορά.
Απο ψυχολογική προοπτική και σύμφωνα πάντα με τις απόψεις της, οι οποίες έχουν στηριχτεί στη θαυμάσια δουλειά του James Masterson : the Narcissistic and borderline Disorders, οι διερευνήσες τους  έχουν δημιουργήσει μια λίστα, που προσπαθεί να εντοπίσει τα χαρακτηριστικά του ψυχοπαθή και με την προυπόθεση ότι ισχύουν όλα τα χαρακτηριστικά και όχι το καθένα επιμέρους...
1.η Γοητεία του/της : η γοητεία εμφανίζεται σε όλες τις κλινικές λίστες που περιγράφουν τη ψυχοπαθητική συμπεριφορά, γιατί αυτό είναι το χαρακτηριστικό μέσο με το οποίο η ψυχοπαθητική προσωπικότητα πλοηγεί τις κοινωνικές καταστάσεις.
2.Μεγαλοπρεπή αίσθηση της εαυτο-αξίας.Το δεύτερο χαρακτηριστικό της λίστας είναι μια μεγαλοπρεπή αίσθηση της εαυτο-αξίας.Μπορούμε επίσης να την ονομάσουμε ''φούσκωμα" (inflation).Συνήθως η inflation συνδέεται με τον κλινικό ναρκισσισμό, ο οποίος μπορεί να μας δώσει μια υπόδειξη των βαθύτερων ψυχολογικών δυναμικών, όπως αυτές εργάζονται κάτω απ την επιφάνεια, ενός ψυχοπαθή....
3.χαλαρές άμυνες στα όρια (low boredom threshold)...borderline προσωπικότητες, που είναι αποκομμένοι απ τον εαυτό τους, γιατί μέσα τους μπορεί να μεταφέρεται αβάστακτος πόνος...αυτό έχει ολέθρια αποτελέσματα, του να μην τελειώνουν αυτό που αρχίζουν, γιατί η δυστυχία αντικρύζεται στην εσωτερική διαμάχη,καθώς φτερουγίζουν απο ενδιαφέρον σε ενδιαφέρον και απο άνθρωπο σε άνθρωπο..
4. παθολογικά ψέμματα.....και φυσικά, ψέμματα λέμε όλοι και όλες αλλά εκεί εξυπηρετούν κάποιο σκοπό προστασίας του εαυτού μας.Φυσικά εδώ υπάρχει κάτι διαφορετικό : δεν εξυπηρετούν κάποιο σκοπό
5.conning (εξαπάτηση).Αυτού του είδους η εξαπάτηση Conning, που προέρχεται απ το όριο confidence artist, και σημαίνει την ικανότητα να αποπλανεί κάποιος τους άλλους ανθρώπους για να πιστεύουν τα παθολογικά του ψέμματα και τις απάτες του.Και φυσικά το επιτυχές conning χρησιμοποιεί και το
όπλο της γοητείας.Και βέβαια όλα αυτά δεν αποσκοπούν μόνο για προσωπικό κέρδος, αλλά και απ την ευχαρίστηση του να κάνεις κατεργαριές στους άλλους, τρελλαίνοντας τους.
6. Έλλειψη τύψεων...Ένα απ τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της λίστας.
Οταν πληγώνουμε κάποιον αισθανόμαστε άσχημα γι αυτό...συνήθως επίσης μια άσχημη συμπεριφορά έχει να κάνει για λόγους εκδίκησης αλλά στην περίπτωση των ψυχοπαθών, παρόλο που φαίνεται ένας τέτοιος τόνος, δεν υπάρχουν τύψεις γιατί δεν υπάρχει compassion για τους άλλους. 
7.Έλλειψη συναισθηματικής κατανόησης.Αυτό το χαρακτηριστικό θα μπορούσε να "κολλάει" με την αναλγησία και τις τύψεις.Ίσως να ανήκουν στο ίδιο πακέτο, αλλά είναι κύρια καθημερινές συναισθηματικές διαταραχές.
8.Παρασιτικό lifestyle....είναι ότι καταλαβάινετε...απλά μπορεί να συνδέεται με την μεγαλοπρεπή αίσθηση της εαυτοαξίας, και η στάση τους να είναι : γιατί πρέπει να εργαστώ όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι, που είναι και βαρετοί και κατώτεροι σε σχέση με μένα...
9.Έλλειψη Αυτοελέγχου.Εδώ συμπεριλαμβάνονται χαρακτηριστικά όπως οριακή παρορμητικότητα και η ανικανότητα να υποφέρεις την απογοήτευση και την αποτυχία.
10.Έλλειψη σύνδεσης και συγγένειας.Μπορεί να φαίνεται ότι σαν προφανές απ τα προηγούμενα, αλλά πρέπει να τονιστεί η ανικανότητα τους να σχηματίζχουν κλειστές σχέσεις, γιατί αυτές είναι πιθανές όταν υπάρχει συναισθηματική κατανόηση.Ότι εμφανίζεσαι σαν σύνδεση σ αυτούς, είναι ένας χειρισμός για ναρκισσιστική ικανοποίηση.To sex χρησιμοποιείται απ τους ψυχοπαθείς σαν μέσο χειρισμού, αν και η ασυδοσία τους συνήθως είναι ένας τρόπος ζωής-εκτός και αν υπάρχει ολοκληρωτική ανικανότητα-πράγμα όχι ασυνήθιστο.
11.η αποτυχία του να αναλαμβάνουν και να αποδέχονται τις ευθύνες τους.Αυτό είναι κάτι πιο μεγάλο απ το παρασιτικό lifestyle,γιατί ζητάει απ τους άλλους να πληρώνουν συνεχώς για το οτιδήποτε.
Το θέμα δεν είναι μόνο ότι αρνούνται τη συμπεριφορά τους την ίδια, αλλά φαίνεται να είναι μη ενήμεροι απ αυτή... 

Θα προσθέσω και έναν προσωπικό λόγο, απ την 20ετή εμπειρία μου, με αυτά ...
την επέλαση του Κακού...τη γοητεία του κακού, που έχουμε αναφερθεί πολλές φορές και θα επανέλθουμε.

Απο αστρολογική άποψη τα πράγματα, είναι συναρπαστικά, καθώς για παράδειγμα, η Σελήνη και η Αφροδίτη συχνά παίζουν κυρίαρχο ρόλο στα ωροσκόπια των ανθρώπων τους οποίους θεωρούμε σαν  ψυχοπαθείς. Στην πραγματικότητα, τα ωροσκόπια πολλών δήθεν "αναίσθητων" και "ψυχρών" ψυχοπαθών έχουν έμφαση του στοιχείου του νερού ή με προβλήματα στους υδάτινους οίκους. Έκπληξη;
Και βέβαια όχι, ότι όλοι με water strong είναι ψυχοπαθείς...το έχουμε ξαναπεί, αυτές και αυτοί που χρησιμοποίησαν τους υδάτινους οίκους τους σε δημιουργικά projects,πήραν δώρα απ τη φαντασία τους...ούτε και ο έρωτας ήταν μια παραίσθηση, σε κάποιους "κλήρωσε"...αλλά οι άλλοι πρέπει να διερευνήσουν μια τέτοια κατάσταση...γιατί είναι κρίμα να χαθεί μια τέτοια ευκαιρία, που έχει παρουσιαστεί με "ψυχοπαθολογικό μανδύα" και μέσα της, μπορεί να κρύβει μια τεράστια ομορφιά...

Αλλά μπορεί...δεν είναι το πιο πιθανό...

 Όλη αυτή ήταν  η αστρολογική εικόνα του Ουρανού και της συμπαντικής ταπετσαρίας, εφέτος....
Από ψυχολογική άποψη, καθίσταται σαφές ότι αυτοί οι άνθρωποι με τις παραπάνω συμπεριφορές,  είχαν συχνά δυσκολίες να αντιμετωπίσουν την ισχυρή τους  ευαισθησία και τα συναισθήματα απ το παρελθόν τους.
Το βρήκαν πιο εύκολο να κλειδώσουν μακριά τα συναισθήματά τους και να τους κρατήσουν  «υδατοστεγή», έτσι ώστε, δεν θα πρέπει να νιώθουν.....
Αλλά αυτοί έχουν βρεί  άλλα σημεία διεξόδου για την υδατώδη πλευρά τους: χρησιμοποιούν τους άλλους με την  ισχυρή ικανότητα τους για ενσυναίσθηση για  να "γλιστράνε κάτω απ το δέρμα των θυμάτων τους" για να ανακαλύψουν  περισσότερα για τις αδυναμίες και τους φόβους τους  με σκοπό να εκμεταλλευτούν αυτούς ανελέητα
Ναι εφέτος, οι ψυχοπαθείς χτύπησαν με σκοπό την αντεκδίκηση, σαν μια εκδίκηση για τα δικά τους πληγωμένα αισθήματα και συναισθήματα,.αλλά εγώ που σε ερωτεύτηκα, πόσο σου αρέσει όλο αυτό...?
Για να δούμε τι θα το κάνεις....γιατί εγώ ξέρω : έχω κάνει ήδη διατριβή, και χωρίς έρωτα δεν μπορεί να έχεις μια τέτοια διατριβή....
by the way το μεγαλύτερο φάρμακο αντιμετώπισης τους, πάντα σύμφωνα με την αστρολόγο των αστρολόγων Liz Greene, τη δασκάλα μας, είναι το mars conj chiron, που είναι δημιουργικό σ αυτές τις περιπτώσεις και ενεργειακό asset ...

παίζει το ρόλο του φορτιστή αλλά και του ενεργειακού κέντρου..
Απ την άλλη οι πολιτικοί που ενσωματώνουν όλα τα χαρακτηριστικά των ψυχοπαθών, γιατί το έκαναν και το κάνουν ?...για λόγους αντεκδίκησης ....γιατί τι τους έχουμε κάνει...?

αλλά εκεί υπάρχει μια άλλη ανάλυση, την οποία ήδη την έχουμε κάνει...

Εάν δούμε με το παραπάνω πρίσμα, ζώδια και natal planets και διελεύσεις planets, 
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ και  δεν θα είναι έκπληξη να συμπεράνουμε-αν και η μελέτη του προσωπικού ωροσκόπιου είναι αναντικατάστατη,γιατί διαφοροποιεί πολλά θέματα- ότι :

O Παρορμητικός Σταυρός (Κριός-Καρκίνος-Ζυγός-Αιγόκερως) πάσχει από νεύρωση γιατί δεν μπορεί να βγεί στη δράση, μ αυτά που επικρατούν στο κοινωνικό περιβάλλον, και βρίσκοται στο «έλεος» του Uranus square Pluto.

Στους Κριούς ο Άρης τους, μπλοκάρεται γιατί πρέπει να αλλάξει στάση το μυαλό τους και η στρατηγική τους, και οι πολλές ζημιές τους, έρχονται απ τη σύνθεση που έχουν κάνει μέχρι τώρα στη Ζωή τους.
Στους Καρκίνους τα συναισθήματα βρίσκονται σε πλήρη σύγχιση και σε διάφορες φαντασιώσεις που τους έχουν πνίξει, αφού δεν έχουν καμιά εμπιστοσύνη στη δημιουργικότητα τους.
Στους Ζυγούς η κοινωνική ανασφάλεια γίνεται τέτοιο θέμα, που χωρίς κανένα συναίσθημα «μπαίνουν» σε όποια σχέση βρούν μπροστά τους, αδιαφορώντας για τη ψυχική τους υπόσταση.
Και στους Αιγόκερους η άρνηση του να μεταμορφωθούν τους «σπρώχνει» να επιστρέφουν στη μαύρη τρύπα, των ριζών τους, γιατί οι εκφράσεις των συναισθημάτων τους πάντα θα είναι η σημαία των ηττημένων της ζωής, και χωρίς να το καταλαβαίνουν γίνονται έτσι οι μεγάλοι loosers της Ζωής.

Ο Σταθερός Σταυρός (Ταύρος-Λέων-Σκορπιός-Υδροχόος), πάσχει από μελαγχολία και κατάθλιψη, γιατί η παραλυτική τους ακαμψία, έχει αυξηθεί απ τα transits Κρόνου στο Σκορπιό, και των Δεσμών της Σελήνης, και δεν εννοούν να καταλάβουν ότι έχει αρχίσει ένας περιοριστκός κύκλος στη Ζωή τους, για να δούν τη ζωή με μεγαλύτερη ωριμότητα και του τι είναι «εφικτό» να πραγματοποιηθεί 

σ αυτή τη φάση της ζωής τους.

Οι Ταύροι δεν γνωρίζουν καθόλου τι ακριβώς «τους πάει συναισθηματικά», οι Λέοντες έχουν θυμό γιατί είναι τα πιο «λαίμαργα» μωρά του Σύμπαντος,αν και δείχνουν να «συνέρχονται» απ τις ναρκισσιστικές αυταπάτες τους κάποιες στιγμές, οι Σκορπιοί νιώθουν ότι βρίσκονται σε μεταφυσικούς περίεργους κινδύνους, οι οποίοι περισσότερο έχουν να κάνουν με τα δικά τους ανεξερεύνητα βάθη και οι Υδροχόοι ψάχνουν να βρούν το καινούργιο αυτοκρατορικό θρόνο να στρογγυλοκαθήσουν, χωρίς να αντιλαμβάνονται πόσο έκπτωτοι είναι στα «μάτια» των άλλων, των υπηκόων τους, αφού «πάσχουν» από βασιλικό σύνδρομο.

Όμως όλο αυτό θα μπορούσε να ονομάζεται και "σύνδρομο δημιουργικής στείρωσης"....
με αποτέλεσμα όχι μόνο να φθονούν και να ζηλεύουν τους πάντες, αλλά με το φυσικό φαινόμενο της προβολής να βλέπουν τη δική τους μιζέρια επάνω στους άλλους....


Το χειρότερο πρόβλημα υπάρχει στο Μεταβλητό Σταυρό,(Δίδυμοι-Παρθένος-Τοξότης και Ιχθύς), αφού ο κοινωνικός τους χαμαιλεοντισμός, έχει γίνει «ερείπιο» στο τσουνάμι του Ποσειδώνα και του Χείρωνα.


Έχει καιρό που στους Δίδυμους το transit Δία, απο πέρυσι, τους είχε  μετατρέψει να νιώθουν ότι όχι μόνο είναι θεοί, αλλά ότι είναι οι βασιλιάδες των Θεών, με αποτέλεσμα να έχει «βγεί» προς τα έξω όλη η παράνοια της Σκιάς τους...Βέβαια η  μια "σφαλιάρα" πίσω απ την  άλλη,που έρχεται  δεν ξέρω πόσους έχει προσγειώσει στην πραγματικότητα... ή θα παραδωθούν οριστικά στη ψυχεδέλεια του κακού...


Οι Παρθένοι θα θυμούνται τα ξεσπάσματα του θυμού, που έχουν καταπνίξει, σαν αποτέλεσμα ότι έχουν χάσει το συναισθηματικό έλεγχο, τον οποίο ποτέ δεν θα καταλαβαίνουν, γιατί θα εστιάζουν στα εργασιακά προβλήματα.... επίσης και σ αυτούς το μυαλό τους φλερτάρει με τη γοητεία του κακού...
Οι Τοξότες -που είναι αυτοί αλήθεια- χωρίς κανένα σκοπό θα εστιάζουν σε «δραστηριότητες» χωρίς νόημα αφού στη πυξίδα τους η βελόνα, έχει σταματήσει στη παιδική συναισθηματική τους ηλικία, μπερδεύοντας ειλικρινή έκφραση συναισθήματος με την επιτήδευση του, κάνοντας τους άλλους να νιώθουν ότι θέλουν να τους εξαθλιώσουν συναισθηματικά. ...αλλά όμως "λάμπουν" δια της απουσίας τους..

Και τέλος οι Ιχθύς που δεν έχουν «καμιά» επαφή με τον αληθινό τους Εαυτό, ακούγοντας κελεύσματα απ τον Ανώτερο Εαυτό τους ή κάποιον ανώτερο Θεό που ζεί σ άλλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να μην τους θέλει κανένας, ούτε καν οι ασθενείς τους, και που θα μπορούσε να συνοψίζεται όταν μια νοσοκόμα μένει χωρίς δουλειά…..η ακόμα χειρότερα να μην μπορούν να τελειώσουν αυτό που αρχίζουν....

Οποιαδήποτε ανάλυση η θεραπεία θα πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτή δεν είναι κάτι που οι αναλυτές ή οι αστρολόγοι κάνουν στους πελάτες τους.
Είναι μια διαδικασία που θα συνεχίζεται περιοδικά και στις δικές μας individual-soul searching, στις προσπάθειες μας για την κατανόηση των πολυπλοκοτήτων μας, των επικίνδυνων επιθέσεων , εντολών και ενθαρρύνσεων που δίνουμε στους εαυτούς μας.
 
Συμμετέχουμε όλοι θέλουμε,δεν θέλουμε στα παραπάνω, γιατί είμαστε σε θεραπεία όλο το χρόνο, σε όλη τη ζωή μας, στο βαθμό που είμαστε ανακατεμένοι και εμπλεκόμενοι σε όλη τη διαδικασία soul-making….

Γι αυτό και δεν απομονώνονται τα χαρακτηριστικά που πάσχουν κάποιοι άνθρωποι, αλλά μας αφορά όλους στην προσπάθεια εκπολιτισμού των πιο «αρχαικών» κομματιών της ψυχής.

Συνεπώς το πρόβλημα ενός ψυχοπαθή είναι και δικό μας πρόβλημα, αφού εμείς πληρώνουμε το τίμημα. 

Καμιά εξουσία δεν θα λύσει τα προβλήματα αυτά, με τους σύγχρονους «Καιάδες» που εφευρίσκει προκειμένου να τους εξοστρακίσει.

Γιατί αυτή η πολιτική είναι «παντρεμένη» με το φόβο τους, μην γίνουν σαν και αυτούς και είναι καταδικασμένη να αποτύχει, γιατί εξοστρακίζοντας τους ψυχοπαθείς, γίνεσαι σαν και αυτούς αργά ή γρήγορα….

Με βάση όλα αυτά που περιγράφηκαν παραπάνω, ποιός και ποιά ξεφεύγει της "ουράνιας θηλειάς" που είχαν στήσει οι θεοί και οι θεές να απολαμβάνουν το party τους στις πλάτες μας...
Όχι δεν υπάρχει διέξοδος.....η μοναδική διέξοδος είναι η Αγάπη ....

Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να καταλάβουμε κάποια στιγμή όλοι μας...:) <3

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

...απολογισμός 2013 : η μοίρα στη ζωή μας...:) ♥

...απολογισμός 2013 : η μοίρα στη ζωή μας...:)  

με αφορμή τον απολογισμό του fcb, έμεινε απέξω έντα καταπληκτικό κείμενο που είχα σαν έμπνευση γράψει στις 16/9/2013, και τον  pluto stationary τότε...

..σήμερα η είσοδος του Άρη στο ζυγό, επικαιροποιεί όσο το περισσότερο δυνατόν εκείνο το κείμενο αφού ο pluto απ το ταξίδι του στον αικόγερω, έως περίπου Ιούλη του 2014, θα κάνει ένα συνεχές t -square με κορυφή τον ίδιο, όπερ σημαίνει γι αυτούς που καταλαβαίνουν πιο πολλά, το αρχέτυπο του ψυχολογικά θα μας "συστήνεται" συνεχώς, όπως κάνει και όταν είναι stationary...

ΚΟΛΥΜΠΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΣΤΥΓΑΣ : Η Μοίρα στη Ζωή μας, as revenge of the our animal side …..

το φθινόπωρο πλησιάζει με βήμα ταχύ, και θα πρέπει να το προυπαντίσουμε με "χειμωνιάτικες συνθήκες" ...

και σήμερα βρισκόμενος με δύο υπέροχους αστρολόγους του FAS, μιλήσαμε μεταξύ άλλων και για τον Πλούτωνα....(αφορά την ημέρα της 16/9)....

Γυναίκες ή άντρες που νιώθουν ότι είναι πολύ κολλημένες με κάποιον άντρα ή γυναίκα αντίστοιχα αυτές τις μέρες, βρίσκονται κάτω απ την επίδραση της στάσης του Πλούτωνα…
και ιδιαίτερα τα χαρούμενα και ανέμελα ζώδια του Αέρα, που έχουν βρεί το ''μπελά " τους...

Για ρωτήστε τα Διδυμάκια για παράδειγμα...

Σε τέτοιες περιόδους ολόκληρο το Αρχέτυπο ενός stationary planet, μας δείχνει καθαρά όλη τη Λειτουργικότητα του.Και τα θετικά του και τα αρνητικά του.
Διότι ένας stationary planet μας δείχνει πάντα μια δυνατή εστία ή συγκέντρωση των ενεργειών αφενός και αφετέρου εξ αιτίας επίσης της compulsive and obsessive  φύσης του. 
Και ο Πλούτωνας τα έχει και τα δύο.

Και αυτά θα τα εκδηλώνει στις ζωές σας συνεχώς έως και τέλη του Ιούλη του 2014, αφού θάναι κορυφή t square…όπερ σημαίνει η λειτουργικότητα του θα επαναλαμβάνεται again and again again and again…μέχρις να συνειδητοποιηθεί και χαλαρώσει…

Ήδη στον πολιτικό στίβο απασχολεί όλους τα "τσιμπήματα" της Λερναίας Υδρας, που είχε εκκολαφθεί τόσα χρόνια.Και επειδή μιλάμε για Πλούτωνα,δεν είναι ποτέ εύκολη μια αποκρυπτόγραφηση του.
Μην ξεχνάτε ότι ήταν αόρατος στη Μυθολογία, και κάθε φορά που έκανε την εμφάνιση του ή "άνοιγε" η Γη στην κυριολεξία για να "καταπιεί" την ανυποψίαστη και αθώα Περσεφόνη ή "σόκαρε" με διάφορα γεγονότα προκειμένου να αρχίσει η διαδρομή στον Κάτω Κόσμο.

Και αυτά τα γεγονότα συνήθως τα εισπράττουμε σαν μοίρα.Και η μοίρα είναι αμφότερα οριστική και τελεσίδικη και ακόμα πιο παράδοξα στηρίζεται επάνω σε ανθρώπινες επιλογές για την καρποφορία της.

Σαν έννοια συχνά είναι απεχθής για τη συνειδητότητα του Δυτικού Νού, υποδηλώνοντας στους πιο πολλούς,ένα συναίσθημα αδυναμίας,ανικανότητας και ταπείνωσης, αναφέρει
η Liz Greene.Μοίρα σημαίνει "αυτό που έχει γραφτεί".

τώρα αν αυτά τα συναισθήματα τα προκαλείτε στους άλλους και σε λίγο καιρό τα εισπράττετε πίσω, ελπίζω να κατανοείτε λίγο της διεργασίες της μοίρας...

Αν και μπορούμε να βρίσκουμε επιστημονικούς η θρησκευτικούς λόγους να κάνουμε τους φυσικούς ρυθμούς της ζωής και του θανάτου πιο "εύγεστους'', δεν έχουμε χάσει το φόβο μας σ αυτό που εμφανίζεται γραμμένο, πριν πούμε το οτιδήποτε γι αυτό το θέμα.

Έτσι το θέμα της μοίρας ανάγεται σε θέμα ανησυχίας και θυμού, αποτελέσματα συνήθως της ανυπομονησίας μας, γιατί το ίδιο το θέμα της μοίρας τα προκαλεί.

Πριν προχωρήσω σε αναγωγή κάποιων συμπερασμάτων, καλό είναι να δούμε ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ είναι η θέση του Πλούτωνα Σήμερα.
Και αυτό επειδή όπως είπαμε όχι μόνο σχετίζεται με τη Μοίρα, αλλά ήταν και αόρατος.

Ο Πλούτωνας έχει ελλειπτική τροχιά, ως γνωστόν κάτι που σημαίνει ότι σε κάποια ζώδια ταξιδεύει αργά, και σε κάποια πιο γρήγορα.Απ το 2006 έχει κόψει ταχύτητα, κάνοντας την Επιστημονική κοινότητα να αναρωτιέται αν είναι πλανήτης ή όχι 76 χρόνια απ την ανακάλυψη του, με αποτέλεσμα να του δώσουν το όνομα πλανήτης-νάνος.

Στην ουσία εμείς Μυθολογικά γνωρίζαμε το story του.Μαζί με τον Χάροντα που αποτελούν διπλό πλανήτη απλά "πήραν τη βάρκα τους στα νερά του Αχέροντα και έφυγαν" για τα σκοτάδια του Κάτω Κόσμου,για τη μητέρα του τη Νύχτα.
Όντως τότε η επιστημονική κοινότητα ανεκάλυψε δύο δορυφόρους του, τους οποίους ονόμασε Ύδρα (το γνωστό τέρας της Μυθολογίας), και Νύχτα (η μυθολογική του Μητέρα).Έτσι τα αποτελέσματα της επιρροής του συνεχώς γίνονται και πιο αόρατα στους πιο πολλούς, και πιο σοκαριστικά όταν εμφανίζονται.
Το αίσθημα μου υπάρχει είναι ότι έτσι μικραίνουν σε συνειδητότητα το Σύμπαν,αυξάνοντας την έννοια της Μοίρας.

Σαν ανθρωπιστής αστρολόγος, πάντα τονίζω ότι στην individual ανάπτυξη, δεν υπάρχει μοίρα, συνεπώς μια ιδιαιτερότητα έχει την ελευθερία και την ευχέρεια, να εργαστεί επάνω σε ένα δύσκολο χαρακτηριστικό ή περιστατικό, και να αποφύγει τη διεργασία της μοίρας…

Αλλά με το συλλογικό τι γίνεται ? Εκεί τα πράγματα είναι πιο ανελαστικά, και συνεπώς η μοίρα είναι δύσκολο να αποφευχθεί….Συνήθως αυτή την ευθύνη την αναλαμβάνουν οι ηγεσίες των κοινωνιών, οι οποίοι στην παρούσα φάση όχι μόνο είναι μικρότεροι των περιστάσεων, αλλά τελείως ασυνειδητοποίητοι.

Και σαν να μην φτάνουν τα παραπάνω συνεχίζονται τα τετράγωνα του με τον πλανήτη Ουρανό που έχουν αρχίσει απ τον Ιούνη του 2012 και θα έχουμε μέχρις το 2015, εφτά συνολικά hits,κάτι που επίσης είναι σπάνιο φαινόμενα για τόσα πολλά hits.

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές γι αυτά και θα ξαναμιλήσουμε again and again…

Και καθώς κοιτάμε να μετακινούμαστε με αυτά, βλέπουμε τον Πλούτωνα να μεταμορφώνει αργά αλλά σταθερά τις δομές των ζωών μας…

(είναι δεν είναι, μαζί με την Περσεφόνη ο Πλούτωνας, την άλλαξε, τη μετασχημάτισε απο κορίτσι σε γυναίκα...έτσι θέλεις δεν θέλεις, θα αφήσεις τις ναρκισσιστικές σου παράνοιες, και στις εκλείψεις σε λίγο θα φρικάρεις,. το πόσο θα νιώθεις ότι έχεις μεγαλώσει....και τότε δεν θα είναι η μοίρα, αλλά εσύ με τις επιλογές σου...) 

….και ο Ουρανός στον Κριό διαλύει την όποια στρατηγική θεωρούμε μόνο για τους εαυτούς μας και όχι στην ομάδα που ανήκουμε….

(δεν βλέπεις ότι μόλις πας να κάνεις στρατηγικές αγόρι μου, σου έχει «ξεφύγει" φύγει μέσα απ τα χέρια σου, όπως του Ορφέα η Ευρυδίκη....)….

γι αυτό σου λέω …αστα …όπως τα φέρει….καλύτερα θάρθουν έτσι…..
δεν ελέγχεις τίποτε και ας κάνεις όσα παιγνίδια δύναμης θέλεις...




by th way, τα παιγνίδια δύναμης τα κάνεις, επειδή είσαι άγονος και στείρος στο θέμα της ζωής σου, που τα εκδηλώνεις...

μπορείτε να τα δείτε σε ποιους οίκους του ωροσκοπίου σου «πέφτουν» όλα αυτά και θα έχετε μια καθαρή εικόνα….

Μια άλλη απλή ερμηνεία του τετραγώνου είναι ότι ο κόσμος-κυβερνήσεις εργάζονται για να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη τους επάνω στα σωστά και τα λάθη που αντιλαμβάνονται στην κοινωνία.Αλλά ποιός ελέγχει τη Δύναμη του για να αποφασίσει τι είναι σωστό και τι λάθος, είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε σε συλλογικό.

Τι να πούμε : πρέπει να μάθουμε να ελέγχουμε τι Δύναμη μας για το σωστό μας ... 

σιγά μην το μάθουμε.... ακριβώς γιατί μας αρέσει να τα ανάγουμε στη μοίρα.....

οπότε "μείνε με τη μοίρα σου"....

Μ αυτό είναι μια Ουράνια Σκέψη,και τα πρέπει ο Πλούτωνας όχι μόνο μισεί τα πρέπει, γιατί αν δεν τα μισούσε δεν θα έκλεβε τη μικρή ανυποψίαστη Περσεφόνη απ τη Μητέρα της, ούτε θα κυβερνούσε τις ψυχές των ανθρώπων αποφασίζοντας πότε θα τους πάρει κοντά τους, και ούτε θα είχε τον τελευταίο λόγο να θέλει πως θα ζήσεις εσύ....

Σ αυτό το τελευταίο αν το διαλογιστούμε,του δημιουργεί και το πιο ανηλεές και απάνθρωπο χαρακτηριστικό του :Έχει τον τελευταίο λόγο επάνω στη Ψυχή σου, και αυτός είναι που θα σου πει τον τρόπο που θα ζήσεις και πως θα ζήσεις, επιστρέφοντας στο αστρονομικό φαινόμενο της στάσης του..

Φανταστείτε ανθρώπους και κυβερνήσεις που είναι ταυτισμένες με το αρχέτυπο αυτό, με την obsessive εμμονή τους να κάνουν άνω-κάτω τη ζωή σου.

Και βέβαια είναι παράνοια και ψύχωση αυτό, σύμφωνα με ένα εξευγενισμένο και ορθολογιστικό μυαλό.
Παρόλα αυτά παράγει πλούτο, αλλά έχει και θεραπευτικές ιδιότητες.Αυτή είναι η τεράστια παραδοξότητα του.

Ο Πλούτωνας ήταν και είναι αόρατος.Τέτοιες μέρες stationary, είναι απ τις λίγες φορές που τον βλέπουμε…..
Σ αυτό θα σταθούμε μήπως και κατορθώσουμε να τον αναγνωρίσουμε και συμφιλιωθούμε με την ενέργεια του.Γιατί σαν βασιλιάς του Κάτω Κόσμου και του Σκοταδιού, δεν φαίνεται.Τιμώντας τους Θεούς της Ημέρας,τον αγνοούμε και είναι ότι χειρότερο.

Αν νιώσετε κολλημένοι σε αρνητικά υποδείγματα υπερβολικής ανησυχίας και θυμού με έναν τυφλό και rigid τρόπο ή νιώσετε υπερβολική αδυναμία και ανικανότητα,χωρίς να μπορούν να ικανοποιηθούν τα άλλα τμήματα του Εαυτού σας,όλη η ψυχική ενέργεια είναι εγκλωβισμένη στην υπηρεσία του Πλούτωνα.

Εδώ ακριβώς είναι το παράδοξο :για πολύ λίγο χρόνο,είναι συγκεντρωμένη όλη η ενέργεια σας ΣΤΟ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ...

Απίστευτο αλλά αληθινό.

(συνεπώς μας παρουσιάζετε η μεγάλη ευκαιρία, να επιμείνουμε σε δημιουργικούς στόχους, μέχρις τον Ιούλη, και να τους δούμε όλους μεταμορφωμένους μαζί με εμάς...) 

Και για να μην τα περιγράφω σαν μοίρα,προτιμώ το δρόμο της ψυχολογίας που ταιρίαζει στη δική μου ψυχοσύνθεση.Κατ αρχήν η ενέργεια αυτή , έχει το χάρισμα να ενεργεί στο παρά πέντε στην κυριολεξία, προς όφελος σου, όπως αναφέρει η Erin Sullivan.

Σκεφτείτε πόσοι αθλητικοί αγώνες κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα.Όσα φέρνει η στιγμή δεν φέρνει ο χρόνος όλος.
Εκεί ο Άρης μεταστοιχειώθηκε στην ενέργεια του Πλούτωνα.Γι αυτό και υπάρχουν αστρολόγοι που θεωρούν ότι ο Πλούτωνας είναι η ανώτερη οκτάβα του Άρη.Με οκτώ φορές περισσότερο ενέργεια Άρη,όχι μόνο έχεις επιτύχει αλλά γίνεσαι αυτοκράτορας....."αυτά μωρό μου δεν τα ξέρεις ...είμαι σίγουρος....." 

Μια βασική προυπόθεση :θέλει "παγωμένο αίμα, όπως είναι η σύσταση του σαν πλανήτης απο πάγους,δηλ.πολύ ψυχραιμία.Αυτό σημαίνει ότι τα συναισθήματα είναι συγκεντρωμένα στον επιθυμητό στόχο.Δεν χωράνε υπερβολικοί συναισθηματισμοί την ώρα του στόχου.Τώρα αν ο στόχος είναι συναισθηματική σχέση και ο Πλούτωνας κατέχει θέση animus ή anima πάλι η ψυχραιμία είναι εκείνη που δίνει το τελικό κέρδος.

Για να έχουμε φτάσει σ αυτή την κατάσταση του να κερδίζουμε στο παρα πέντε πρέπει να θυμόμαστε ότι ο Πλούτωνας επίσης συμβολίζει αυτές τις βαθιές, υπόγειες δυνάμεις στη συλλογική ψυχή, οι οποίες καταστρέφουν και ανανεώνουν ότι είναι παλιό, απαρχαιωμένο και έχει περάσει ο καιρός του. Δουλεύει σαν μια μηχανή που «σκάβει» το βυθό μιας λίμνης, φέρνοντας στην επιφάνεια ό,τι είναι σαπισμένο και έτοιμο για να μπει στο σωρό λιπασμάτων, για να αναδυθεί η καινούρια ζωή καθαρότερη, φωτεινότερη και δυνατότερη απ’ ότι πριν. 

ΚΑΙ Προσέξτε : ο στόχος δεν μπορεί να είναι κάποιος που έχει "περάσει" ο καιρός του.

Όλα αυτά παραπέμπουν στην Αλχημεία που ο Πλούτωνας κρατάει το κλειδί της αλχημικής διεργασίας της putrefactio, η οποία ανοίγει την πόρτα του κάτω κόσμου και κάνει πιθανή την μεταμόρφωση της "πρωταρχικής" ουσίας.

Σ αυτές τις περιπτώσεις, συνεχίζοντας η Αλχημεία, ο Ποσειδώνας βρίσκεται στο έδαφος και πίσω απ Αυτόν.Δηλ.αυταπάτες τέρμα,καθαρότητα και άμεση ειλικρίνεια με τον Εαυτό.
Και αλοίμονο αν είστε σε φάση αφέλειας και ξεγνοιασιάς.....
Δεν υπάρχουν συνταγές επιτυχίας.Η διεργασία είναι καθαρά προσωπική.

φανταστείτε τώρα πλούτωνας και άρης σε συνεχή hard aspect μεταξύ τους, μέχρις το επερχόμενο καλοκαίρι....

Ο Πλούτωνας μου, δεν μου επιτρέπει να εκφράσω άλλα.εξ άλλου σαν τέλειο midpoint venus and mars in my 5th house, δεν κρατιέμαι με τίποτε για τις μικρούλες Περσεφόνες….Ή θα τις μαζέψω ή θα με μαζέψουν…

Κάτι που συστήνω και σε σας να τον αποδεχτείτε, για να "ανοίξουν" οι Πύλες του Κάτω Κόσμου.Και τότε θα δείτε :δεν είναι με κανέναν πλανήτη αντίθετος σαν ενέργεια.

Και αυτό μπορεί να συναχθεί απ το γεγονός οτι είναι your power to outgrow,renew and evolve......

Γι αυτό μην μπείτε στην παράνοια των ημερών, γιατί ο δρόμος είναι αυτοκαταστροφή απ τα tripping power, sexual games…Γιατί τέτοιες μέρες μπορεί να είναι και ευλογία…...blessings ευχόμενος ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ και ετοιμαστείτε να "παρηγορήσετε πολύ κόσμο συναισθηματικά"....

Τώρα σας τα λέω και για καλό χειμώνα με το αντίδοτο που υπάρχει για τα παρανοικά πλουτώνια παιγνίδια : κράτα τη δύναμη σου, αφού σ αρέσει να νικάς συνέχεια, και εγώ κρατάω την αγάπη…που κατά γνώμη σου σ αρέσει να χάνω…

Αλλά ποτέ δυστυχώς δεν θα βρεθούμε αγκαλιά,  και ποτέ δεν θα περάσουμε καμιά μαγική στιγμή…
και εσύ θα νομίζεις ότι φταίει η μοίρα…και εγώ το «ξερό» σου το κεφάλι…..





ΥΓ:Η Στύγα (Στυξ) στην ελληνική μυθολογία ήταν κόρη του Ωκεανού και της Θέτιδας. Μαζί με τον Πάλλαντα έκανε τέσσερα παιδιά τον Ζήλο, την Νίκη, το Κράτος και την Βία.Κατά τη μυθολογία, η Στυξ ήταν ένα από τα ποτάμια στις πύλες του Κάτω Κόσμου (η ομώνυμη πηγή βρίσκεται σήμερα στη βόρεια Πελοπόννησο, στην ανατολική πλαγιά του Χελμού). 

Θεοί και θνητοί έδιναν όρκο στα νερά της και η παραβίαση του όρκου από τους θεούς ισοδυναμούσε με δέκα χρόνια λήθαργο όμοιο με το θάνατο. 

Στα νερά αυτά η Θέτιδα είχε βουτήξει τον Αχιλλέα όταν τον γέννησε και του έκανε άτρωτο το σώμα, εκτός από το μέρος που τον κρατούσε την φτέρνα του.

...."οποιαδήποτε σχέση με το έργο της σημερινής πραγματικότητας είναι εντελώς συμπτωματική"...!!!!

υγ : by the way οι FELT έχουν μεγάλη συγγένεια με τους Tindersticks...

έπρεπε να είναι ο pluto stationary για να το καταλάβω..... 

ένα ΚΕΙΜΕΝΟ που δίνει όλη την εικόνα για την επερχόμενη χρονιά, γραμμένο το περασμένο Σεπτέμβρη....